Отговори на тема  [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
те са нашата гордост 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
... А за кънкьора ....

ако зависеше от мен и при 0.5 алк - без книжка за поне 1г.
за 1.0+ - кастрация на място (от КАТаджиите - няма нужда да ходят на курс - ще се научат в движение) ... ако е женско - стригане !

ето ти малко инфо:
Цитат:
Секунди преди трагичния инцидент Максим Стависки бил спрян от полицейски патрул и бил предупреден да не кара рисково и да не застрашава движението по пътя.
Това съобщи БГНЕС, но за полицейското предупреждение писаха и читатели във форума към новината за катастрофата от вчера. ....
Първоначално от полицията обявиха, че според дрегера фигуристът не е пил. По-късно стана ясно, че Стависки е карал с 1,2 промила алкохол, което се равнява на поне 2-3 водки. Голям началник от София ни нареди да не казваме, че шампионът е бил почерпен, признават бургаски ченгета с половин уста пред в. "Стандарт". В понеделник следобед МВР официално съобщи, че дрегерът е отчел 1,18 промила, а кръвната проба - 1,10.
Стависки е бил сам и управлявал джипа си Хамър. В катастрофата са участвали и две леки коли - Ауди и Хонда Сивик. Шофьорът на хондата - 23-годишният Петър Петров от Сливен, и спътницата - 18-годишната Михаела, бяха откарани в бургаската болница, където мъжът по-късно почина, а момичето е в кома. Другите двама ранени в хондата са без опасност за живота.
Наш читател, който твърди, че е минал по същия път 2 минути след катастрофата описва инцидента във форума: "Максим първо удря аудито и му смачква цялата лява страна като му разрушава задното ляво окачване и след това удря челно сивика и го беше направил на мекица". "Карал е като луд и непрекъснато е навлизал в насрещното, това го казват хора, които е изпреварил", пише друг читател.

май не е по-темата :oops:

Съб Авг 11, 2007 9:28 am
Профил

Мнение 
Ами за алкохола е спорен въпрос, особенно до колко дв еводки влияят, всичко е според организма, трябва да с еизмисли по ефективен начин за констатция, промилите не са от ниакакво занчение според мен ... но тва е друга тема.
За навлизането в насрещното, аз пак не разбрах, занчи той ги е блъснал в тяхното си платно, акое така е виовен и точка. Дали е пил или не няма никакво значение. Иначе ... как да изпреварваш ако не навлизаш в насрещното, аз някак си не го виждам, личо аз сигурно поне 20% от всяко пътуване го рпекарвамв насрещното ... сигурно и мнго от вас ако се замислят ще установят нео подобно. Не това е проблема,а проблема че не е преценил, а това ис е изцяло негова вина, значи виновен, със без алкохол няма никакво значение.
А това как са изглездали колите .... ами извинявай, ама преди няколко месеца мойта я .. да не кажа чукнах, хайде ударих. На сфетофар, тръгни спри, тръгни спри .. е единия път тръгнах, но тоя прд мен веднага спря, скорост .. сигурно 10 м/ч, таз калкина се сгъна бая шьофьорската врата не се отваряше .. ми че ако се ударя със 40-50 сигурно ще е и тя на мекица, просто новите коли са супер меки, и умишлено е така. Освен това, колко е висок хамъра, аз се чудя защо е толкова сачкан, реалн той е имал по голям шанс да ги прегази отколкото да ги блъсне, нормално да е нанесъл големи щети, колкот и да са калпави тия хамъри цивилните, си е голяма кола, тежка и висока. Та идеята ми е че дори и да не е била висока скороста му резлтата може да е плачевен, с това не искам да го оправдавам.
Нокато цяло тук има и нещо друго, хората сега видяха някой по известен в бедаи всички са готови да му го начукат,просто защото е известен, а българина е завистливо добиче. Средно на ден май загиват по 2-ма в катастрофи, защо точно сега па такъв интерес ... мен лично не ме вълнува, ако е виновен виновен, а дали ще отиде в затвора е друга тема.

Съб Авг 11, 2007 9:38 am
Профил
Аватар

Мнение 
miro_atc написа:
Вглеждаш се твърде много един детайл и като че ли не виждаш цялостната картинка ;-)

опита ме е научил да обръщам внимание на детайлите. наличието на определен детайл на място, където не трябва да го има, е индикация за сбъркан модел или дори концепция.

лягаш на хирургическата маса, ще ти правят мозъчна операция.
случайно хвърляш поглед на инструментите. на един скалпел виждаш ръжда.
хвърляш ужасен поглед към анстезиолога:
- абе стерилни ли са инструментите, докторе?
оня ти отвъръща:
- не се безпокой, ние носим (политическата) отговорност. на мен доктората ми по философия е точно на тема "понасяне на отговрност в демократичните общества". след операцията мога да ти дам да го прегледаш.
- доктор по философия? а каква ти е специалността? (очакваш анстезиолог)
- руска филология. беше най-лесно да се завърши. ама след 90-та няма много работа, та се хванах за анастезиолог.
- ами колегата ви оператор каква специалност има?
- ааа, той не ми е колега. изкарал е курс за озеленител. и понеже има опит с режещи инструменти (косачки, резачки, всякакви видове триони и ножици) му дадохме да е водещ хирург.

miro_atc написа:
Така и не каза какво точно те дразни в назначението на тая мома?

мисля че е ясно с горния пример. при него ще се нанесе щета на единични бройки хора.
разходи се по сайтовете на министерствата и разгледай биографиите на министри, зам. министри и т.н.
ще ми е интересно дали ще продължиш да твърдиш, че няма нищо дразнещо.

Съб Авг 11, 2007 2:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
miro_atc написа:
Вглеждаш се твърде много един детайл и като че ли не виждаш цялостната картинка ;-)

опита ме е научил да обръщам внимание на детайлите. наличието на определен детайл на място, където не трябва да го има, е индикация за сбъркан модел или дори концепция.

лягаш на хирургическата маса, ще ти правят мозъчна операция.
случайно хвърляш поглед на инструментите. на един скалпел виждаш ръжда.
хвърляш ужасен поглед към анстезиолога:
- абе стерилни ли са инструментите, докторе?
оня ти отвъръща:
- не се безпокой, ние носим (политическата) отговорност. на мен доктората ми по философия е точно на тема "понасяне на отговрност в демократичните общества". след операцията мога да ти дам да го прегледаш.
- доктор по философия? а каква ти е специалността? (очакваш анстезиолог)
- руска филология. беше най-лесно да се завърши. ама след 90-та няма много работа, та се хванах за анастезиолог.
- ами колегата ви оператор каква специалност има?
- ааа, той не ми е колега. изкарал е курс за озеленител. и понеже има опит с режещи инструменти (косачки, резачки, всякакви видове триони и ножици) му дадохме да е водещ хирург.

miro_atc написа:
Така и не каза какво точно те дразни в назначението на тая мома?

мисля че е ясно с горния пример. при него ще се нанесе щета на единични бройки хора.
разходи се по сайтовете на министерствата и разгледай биографиите на министри, зам. министри и т.н.
ще ми е интересно дали ще продължиш да твърдиш, че няма нищо дразнещо.

Дедо, айде да направим една партия, а.... Ама не ни стиска, а... На мен лично не. Иначе няма какво да се лъжем, един сериозен човек да се появи в политиката и ще обере доста гласове. Ама се иска много яко дупе за тая работа... На моменти съм си го мислил. Но играта е много жестока.

Съб Авг 11, 2007 3:03 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
о, това е много мръсна игра. и не е за честни хора.
политиката заприличва все повече на борсова търговия - инвеститори, акционери, брокери, дори борса има.
народното събрание не се различава съществено от женския пазар. нито по нивото на "ентелекта", нито по фразеологията, нито по пазрния механизъм.
и двата пазара миришат в края на деня. по различен начин, но неприятен.
а по време на избори става отврат направо...

Съб Авг 11, 2007 3:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Тони,всички сме хора и всички грешим - без значение социалния ни статус и положение.Работата е там,че в едно общество има някакви граници.Та тези граници не са сложени случайно.Извън БГ тези граници се спазват (къде повече,къде по-малко).Тука обаче тези граници за нищо ги нямаме,а когато се престъпят - няма наказание.

Съб Авг 11, 2007 4:56 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
о, това е много мръсна игра. и не е за честни хора.
политиката заприличва все повече на борсова търговия - инвеститори, акционери, брокери, дори борса има.
народното събрание не се различава съществено от женския пазар. нито по нивото на "ентелекта", нито по фразеологията, нито по пазрния механизъм.
и двата пазара миришат в края на деня. по различен начин, но неприятен.
а по време на избори става отврат направо...

Ами Дедо, тогава и да не ни харесва положението... нямаме много основание за недоволство, а?

Или да измислим начин да прекараме тия "отгоре" да работят за нас. Но явно за момента тия "отгоре" са по печени от нас и ни прекарват нас. :)

Тезата ми е че и да назначим друга девойка вместо тая дето сега не ни харесва - положението пак е Халифакс...

Или трябва самите ние да се борим за кокала или да бием кучето (политиците) по главата, да пуснат кокала и да вършат работа. Иначе само да сменяме кучетата... Все ще са гладни и все ще драпат за кокала. Поне кучетата да са по хубавки, че ни писна вече от политически помиари (за девойката иде реч).

Съб Авг 11, 2007 5:52 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ки4о написа:
Тони,всички сме хора и всички грешим - без значение социалния ни статус и положение.Работата е там,че в едно общество има някакви граници.Та тези граници не са сложени случайно.Извън БГ тези граници се спазват (къде повече,къде по-малко).Тука обаче тези граници за нищо ги нямаме,а когато се престъпят - няма наказание.

какво значи няма наказание, малко не е съвсем точно, в конкеретния случай. Хората на които им пука от наказанието гледат да спазват правилата, превишаване с 10-20 км/ч има навсякъде по света, както и минаване на червено, не спиране на стоп и др. подобни. Дай да видим като се движис с 200 какво става, ако не си внякоя много здрава кола, каквито повечето дори и скъпи не са, изхода при греша обикновенно е един. Днес слушах някакво предаване по радиото(докато порядъчно ревишавах скороста де), та стана въпрос че повечето водачи когато правят нарушение, не го рпавят с мисълта че ще доведе до катастрофа или инцидент, може биименно това е причината. Значи когато караш с 200 имаш пари и за съответната кола, и за поддръжкатаи и за горивото, това в общия случай, та една глоба от 200 лв ти е през оная работа,също и ако ти вземат книжката за месец два, или година, ще караш без книжка, а това съвсем не е невъзможно. Значи за тоя който прави пдобно нарушение по важно е да осъзнава какво може да стане, и лично според мен да кара точно с тази мисъл.
Иначе и самия аз карам доста над ограниченията, не искам да критикувам начина на каране, по скоро искам да кажа че не наказанието е проблема., а разбирането у водача, въпреки че аз съвсем съм на ясно какво става при грешка с 200, и знам че всеки път вероятноста да се случи е по-голям.

А относно партията, не знам дали трябва да е честен човек, по скоро не. Лино моето мнение трбява да е безскруполен, и без много съвест, важото е да му пука за България, истината е че на тия горе не им пука изобщо. Добър и свестен човек не може да орпави тази държава, а и няма да оцелее, трябва твърда ръка, ясни цели и никакви гъзолизане на този и онзи, т.е. трябва и да е финансово обезпечен, така че да не е зависим в това отношение.

Съб Авг 11, 2007 10:00 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Дедо, ти си бил по широкия свят, видял си много страни и хора. А кажи какво трябва да стане в БГ та да тръгнат нещата нормално:

1. Избори до дупка. Белким след няколко хиляди опита успеем да изберем оная 0.01% от обществото дето става за управленец?
2. Война, природно бедствие, катаклизъм, който да срине всичко и да се почва наново?
3. Да вземем официално да обявим че територията ни се продава и да вземем да се продадем на некой, който да ни сложи читави управленци?
4. Да си събираме парцалите и да оставим глупаците тука да довършат държавицата по бързо. После пак наново?
5. Да изчакаме да изпукат повечко поколения и да се надяваме, че внуците ни ще са превъзмогнали нашите гени?
6. Да заселим принудително тука другоземци със цел разплод и подобряване (поумняване) на расата?

:) ЩО ли ми се струва, че т. 3 сее състояла вече...

Решението е - че няма решение май.

Нед Авг 12, 2007 4:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://dnevnik.bg/show/?storyid=367633

Мисля че това изследване отговаря много точно на това - какво е положението и какви са нагласите.

Ама ако ще се връщаме към силната ръка, кажете ми по отрано, да кажа на Пирев и Димитър да ми търсят къща зад окена. :) И без това цените паднали :)

Пон Авг 13, 2007 9:08 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
ровичках нещо по гугъла и попаднах на таз страница
http://www.kzp.bg/modules.php?name=OpStoki&op=list
опасни стоки, които не би трябвало да се продават по магазините.
списъка е доста дълъг, явно хората са се изгърбили от работа.
вижте бургиите :cry:

спете скопойно, нашите права са в сигурни ръце

Пет Авг 17, 2007 2:46 pm
Профил

Мнение 
Цецо написа:
setoy написа:
Цецо, ами не знам дали ти се вярва, но реалността в БГ е почти същата ... само че без 30-те % ръст на икономиката :) 90% затягат коланите и работят за жълти стотинки, едва стигащи им за оцеляване (ако са късметлии де) поради липса на избор. Явно живеещите в София не обръщат внимание какво е положението по селата, малките градове и някои не чак толкова малки.

Ей човек, глупости говорите. В БГ едва ли има повече от 1% истински гладуващи хора. В провинцията всеки гледа някакви гадове, някоя и друга леха.

Не се сравнявайте с Китай. Там положението в по голяма част от страната е зверско. И там си имат тяхната си София (Шанхай и още няколко подобни), но тяхната провинция е некъв ужас.

Ха стига глупости ако не си ходил в китай, а само си чел не от първо, а от трето лице писания по разни платени медии, вземи влез в youtube.com и напиши китай и погледай наистина как изглеждат нещата по определено неофициални данни.
А това може да ви хареса http://youtube.com/watch?v=Y4LIThTB8Ww

Съб Авг 18, 2007 9:36 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1090135 , нема да се оправим ....

Пон Авг 27, 2007 8:26 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
в япония няма допустима доза на алкохол в кръвта.

има ли каквото и да е количество следва глоба от половин милион йени (приблизително средна месечна заплата) и ... уволнение от работа. последното става май на доброволни начала, не съм сигурен а и не можах да намеря някой да ми го обясни в детайли. просто на другия ден в работата ти се получава писмо, че еди-кога-си са те хванали с алкохол в кръвта. и си уволнен до обяд, без компенсации. в досието ти записват: уволнен заради алкохол. няма обжалване в съда и пр. демократични лигавщини. после върви си намери каквато и да е работа.

в резултат няма катастрофи заради алкохол. щото, ако в япония си без работа и без надежда да си намери такава, си за претопяване.

Пон Авг 27, 2007 8:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
¶ написа:
http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1090135 , нема да се оправим ....

Що бе, има прогрес. Преди години, тоя щеше да е уволнил полицаите ако бяха посмели да го спрат....

Все некой трябва да опере пешкира....

Вто Авг 28, 2007 8:48 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща