|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:00 pm
| Автор |
Съобщение |
|
zaphod
Ранг: Форумен бог
|
само за протокола - брокери си е имало още през римско време. имало е и адвокати и банки и чекове. тия неща в ПДФите не ги пише, но в "аз клавдий" например ги пише 
|
| Пет Авг 17, 2007 8:04 am |
|
 |
|
sthx
|
Даа... Явно сме грешка на еволюцията, та сме се сдобили с излишно количество мозъчни клетки. По тая логика май трябва да се бесят тия дето мислят въобще. Пък може и да не ни е достатъчно акъла, та да стигаме до такива изводи. Знам ли?
Имаше един стар виц, май истински случай. Mладо агрономче на полето стои покрай жените, които окопават каквото трябва. Ръми дъжд и една бабичка му казва: "Ех, чадо, учи доста, ама да беше поучил още малко, та да стоиш на сушина както шофьора на джипа"
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пет Авг 17, 2007 8:46 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 кво направихте с темата ми бе?
А финансовата криза в Щатите продължава да се вихри... Азиатците вече си го отнесоха, Европейците и те. И продължава  Естествено в нашата мила родина много по важно е поскъпването на доматите  За добро или лошо.... по скоро лошо.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Авг 17, 2007 9:01 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
то па едни домати... найлон!
ама на такваз ракия - такива домати.
май в крайна сметка ще се окаже, че в държавата всичко е реципрочно: президент, премиер, министри, здравеопазване, КАТ, ДАИ, НА, брокери,.... домати
|
| Пет Авг 17, 2007 9:21 am |
|
 |
|
zaphod
|
че какво не им харесваш на летните домати?
а кризата да се вихри, ако влезе и у нас може да си зема апартамент 
|
| Пет Авг 17, 2007 10:47 am |
|
 |
|
Цецо
|
Нищо и нема на ракията. Особенно като е студена  Ни президент ме интересува, ни министри, ни КАТ нито ... доматите. Утре паля за морето. Там ме чакат и истински домати и истинска ракия  След една седмица пак започвам да ... псувам. И президент и министри и КАТ и ... доматите 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Авг 17, 2007 11:03 am |
|
 |
|
bkulev
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Яну 25, 2006 12:47 pm Мнения: 305 Местоположение: Varna
|
Цецо, да не се застигнем по пътищата
а една седмица няма ли да ти е малко, докато си обуеш плувките и айде обратно 
|
| Пет Авг 17, 2007 12:31 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ей, момчета, фнимателно по пътя. особено оня за бургас...
оня ден ма изпревати тир по баир на десен завой с нулева видимост и мантинели от двете страни. от карнобат беше убиеца.... аз просто набих спирачки и слязох. бати идиотите са се навъдили напоследък.
|
| Пет Авг 17, 2007 1:44 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Знам Дедо, затова мисля да тръгна утре сабалем още по тъмно.
Една седмица, една седмица - кой ти я дава? Септември още една, живот и здраве 
|
| Пет Авг 17, 2007 2:45 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
На книга, написана от болен от педофилия император, не може да се има доверие 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Авг 17, 2007 6:15 pm |
|
 |
|
3aek
|
винаги съм се чудил, как фирма която има 1 милиард приходи и 100 милиона печалба се капитализира на борсата за 80 милиарда
освен спекулативно покачване на цената на акциите (пирамида, дай да купим че ще се вдигнат и ще ги продам изгодно)
какви дивиденти какви пет лева от 100 милиона печалба на 80 милиарда капитализация очакват тези инвеститори освен раздутата цена на акциите? истински балоооооон не goooooogle
от $85 на акция от преди 3 години на $500 днес (1y target est $600!)
|
| Пет Авг 17, 2007 10:50 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тук може да провериш дали цифрите са ти верни - нито една не е  .
http://finance.google.com/finance?q=NASDAQ%3AGOOG
|
| Пет Авг 17, 2007 11:35 pm |
|
 |
|
3aek
|
ами проверих, цифрите ми съвпадат с 2005, гледай cash flow повечето пари им идват не от това което правят а от финансиране
|
| Съб Авг 18, 2007 7:34 am |
|
 |
|
zaphod
|
сега не знам историята на гугълските акции, но цената на акциите не е равна на "парите които ти идват". пускаш да речем акции по 10 кинта, после нещата ти тръгват, тия акции стават 1000 кинта, да ама ти си ги продал на десет, вече е минало. съвсем нормално е капитализацията на борсата да надхвърля многократно годишната печалба на компанията, понеже не държиш акцията само една година, а много години. за една годийна акцията ти носи доста по-малко от парите които си дал за нея, но за 20 вече се изплаща.
|
| Съб Авг 18, 2007 9:11 am |
|
 |
|
3aek
|
добре но при тези цифри дори цялата печалба да отиде за дивидент това е по-малко от 0.1 цент за всеки вложен долар, ха сметни колко години ще минат да си върнеш парите вложени в такива акции с дивиденти
до определен размер в балона има икономическа логика, след това е просто балон и евентуални печалби на тези които са купили първи се покриват от балъците които са купили последни, да ви е познато отнякъде?
|
| Съб Авг 18, 2007 9:20 am |
|
|