Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Хммм мангалите нещо се бонтували в софия ..... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
ами ако земем че гласуваме и нещата се позакрепят, демокрацията може да изкара 1000 години, което ще е огромна трагедия :)

Съб Авг 18, 2007 10:02 am
Профил

Мнение 
zaphod написа:
ами ако земем че гласуваме и нещата се позакрепят, демокрацията може да изкара 1000 години, което ще е огромна трагедия :)

Не мой се притеснява за демокрацията. Тя ще си отиде заедно с петрола. И роби пак ще има. Така, че можеш да спиш спокойно.

Съб Авг 18, 2007 10:56 am
Профил

Мнение 
Абе с леките е приложимо, въпреки че и три четери булдозера могат да свършат същата работа, то за тия и муниции не си струва да хабиш.
Циганин бой го оправя, ама бой, та бой. Аз съм от шумен, та имаше еидн момент, верно много отдавна, когато цигани по центъра не сееха да излизат, бяха брутално пребивани, и глас не надаваха, и в очите те гледаха, и ни цар киро им помогна ни някой друг цар, занеха си мястото и техните босове го знаеха .. сега, като няма кой да ги бие не е така, пълзят на всякъде. Тя паплач е като хлебарките, не се социализра, не се трови, просто трябва да се премазва и изгаря, друго спасение няма.
А ония в Хага, или където и там да са се заврели, кого ще осъдят .. държавата, хмм ако зат избиването стоят 6 млн гражданина кого ще съдят .. дедовия си ... е .. може да нисанкционират като цяло ... тъкмо може да заебем за малко педалска европа и да почнем да търгуваме с наистина интересните държави по света.

Нед Авг 19, 2007 8:51 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Ето такова трябва да бъде и отношението в Бг към циганите:
Цитат:
Италия в противоречие с ЕС заради политиката си спрямо ромите
17 Август 2007
Италия влезе в противоречие с Европейския съюз заради политиката си по отношение на ромите. Брюксел смята, че Италия е страната в съюза, която ги третира най-зле и настоява за разяснения до края на месеца.

Рим вече отговори, че е въвела европейските принципи за ромската политика, още преди 4 години. В началото на седмицата пожар в ромския лагер в Ливорно уби четири деца. Два дни по-късно в лагера в Торино роми нападнаха полицейски патрул. Как са установени ромите в Италия можете да разберете от репортажа на Антоанета Николова.

“Ромите в Италия нямат право да се заселят на постоянно място. Тъй като се считат за номадско население, което не плаща данъци, ток или вода и не спазва задълженията на нормалното гражданство, те не могат да уседнат по закон. Поради тази причина италианското правителство ги снабдява с каравани, където да живеят и с които да се придвижват.

Ромските лагери от каравани в Италия не трябва да се задържат дълго, въпреки че периодът не е точно определен. Те не ползват италианско гражданство, именно за да не плащат данъци и да не се регистрират. Съответно и не гласуват, не се ползват с правата на малцинство. Това е и проблемът според Европейската Комисия, която настоява ромите да получат лични карти и право на престой и работа.

В един от парковете между двата най-скъпи римски квартала е настанен ромски лагер, стоящ вече три години. Идването му предизвика недоволството на жителите, които се опасяваха, че близостта им ще зачести кражбите и обирите. Опасенията им се оправдаха и полицията засили присъствието си в зоната.

Италианската политика по отношение на ромите не се харесва на Брюксел, но Рим смята, че дори е мек в контрола и изискванията. Италианците не се славят с ксенофобски чувства, но за голяма част от тях ромите са най-видимата причина за ежедневната престъпност.

Предполагам голяма част са го чули. Това е от новините на БТВ.

Нед Авг 19, 2007 9:43 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Добре са го измислили италианците, а Европейската комисия - ДГД!

Нед Авг 19, 2007 10:53 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
ами то правилото е близко до акъла:
плащаш данъци - гласуваш
живееш на определено място по-дълго - гласуваш за кмет
ама при нас - турци, изселници, цигани, заселници...
то българите скоро ще сме малцинство, така че явно ще справедливо никой да не ни бръсне.

дупетатите така го засукаха, че и те не могат да си го разберат какво са глсували...

Пон Авг 20, 2007 12:24 am
Профил

Мнение 
Абе тва не съм го чул но е добра идея вправилната посока, днес в каравани, утре във вагони, а в други ден в резервата ... Аз вчера нещо друго слушшах, някаква .. хмм как го нарекоха ... Гвардия някаква, Расате щял да основава, да реагирала в случаи в които полицията не реагира. То лошо в идеята няма, но си мисля че ще се получи нещо съвсем друго от цялата работа.
Брюксел и всички други подобни местенца където са се настанили ЕС номенклатурчици .... реално нищо немогат да направят, и задника да си скъсат все тая, не знам нашите родни държавници защо толкова умират да лижат задници. В крайна сметка най-много да спрат някой еврофонд, който така илииначе няма да тиде по предназначение, верно ще изтърват някоя друга комисионна, но пък могат да си я наваксат с друго не угодна на ЕС сделка. И ако да ти натъпчем в вагони и пратимв конслагери няма да е разумно с оглед някоя тъпа резолюция на СС или ООН, то да бъдат переодично понабивани, и връщани в дупките им няма да направи на никого впечатление, особенно в такива случаи. А относно правата . не само това за гласуване трябва да им се отнеме, както и на всички които не живеят тук и не плащат. Всъщност защо си мисля че по закон БГ гражданите без значение къде живеят трябва да плащат данъци и в БГ, ЕС го изключваме вече. Примерно американците които живеят извън щатите, и имат и друго гражданство, плащат данъци и в САЩ. Ония дето от 20 години живеят по турско и се връщат само за избори, време е и на тях да им се спрат някои права, в това отношение закона за отседналост не е лош. Иначе реланата заплаха за всяка партия са турците, мангалите никога няма да се организират сами и да се занимават с политика, въпреки че се пробват, та ако им с еотнемат на манговците правата да гласуват н какви да е избори, никоя партия няма да изгуби, те така или иначе гласуват за тоя дето плаща, а в софия плащат едни, в пловдив други, във варна трети ....

Пон Авг 20, 2007 8:34 am
Профил
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
Да дават паспорти само на завършили средно образование! Останалите не са по-различни от уличните кучета! Същия манталитет имат! тук не става въпрос за етнос, а за обществена полезност! Щом ще е български гражданин и да има българско гражданство - да има образование! И познание за българска култура! Останалите да нямат права независимо дали са от български или друг етнос!Всички останали коментари и въпроси стигат до този извод. Българското гражданство трябва да се заслужи, за да бъде ценено и осъзнато, Ако, държавата искаше да има ред, щеше да започне от тук.

Чет Авг 23, 2007 8:18 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
Циганин бой го оправя, ама бой, та бой. Аз съм от шумен...
Много си прав!! Аз не съм от Шумен, ама и в Пазарджик са мноооого. Подкрепям те за боя - служил съм в строителни (съмнителни) войски, а там бях малцинство... И само бой ги оправя... и то як... Вервайте ми, нема друга алтернатива! :axe:

Чет Авг 23, 2007 8:39 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Абе какви са тия работи бе:
"И роми правят формирование от командоси"
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1088502
Едно време не бяха такива наперени :D .

Чет Авг 23, 2007 9:18 pm
Профил

Мнение 
Хммм ами много ги толерират господа педалите от парламента, затова така.

Чет Авг 23, 2007 9:37 pm
Профил

Мнение 
Вижте,има цигани,дето са се интегрирали вече!Има такива тук в Провадия.Комшията всяка сутрин става в 6,подрежда си къщата и пали колелото да иде на работа.Жена му цял ден шета.Момиченцето-трети клас, като ме види вика "Добро утро,чичо".Какво да кажа за тях.Другите-БОЙ!Едва ли ще поумнеят,ама ще се уплашат!А те са страхливи,повярвайте!НБа времето не смееха да припарят в махлата.Знаеха си тяхната и толкова.Имам приятел-беше полицай и напусна.Преди 2 години мангалите му потрошиха крака-щяха да го прегазят с един микробус.После го разследваха дали не бил ги предизвикал.А той ги е разтървавал двете шайкаи да не се избият.Това е, Една гвардия ще ги спре-сигурен съм!Един като ритне камбаната от бой,10 като влязат в пандиза по бързта процедура,а другите като ядат дърво до посиране и ще кротнат.Лошото е,че сега ние не смеем да шаваме,така ,както те не смееха преди години!а тая държава си е наша,мамка му!Като не им харесва-да ходят на майната си!Или да си плащат тока,водата и да си траят!

Чет Авг 23, 2007 10:05 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Абе какви са тия работи бе:
"И роми правят формирование от командоси"
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1088502
Едно време не бяха такива наперени :D .

Хм, Хамериканците май искат да повторят Косово в БГ вариант. Вече и база си имат у нас...
Колко му трябва...

Пет Авг 24, 2007 10:47 am
Профил

Мнение 
ditronix написа:
Вижте,има цигани,дето са се интегрирали вече!Има такива тук в Провадия.Комшията всяка сутрин става в 6,подрежда си къщата и пали колелото да иде на работа.Жена му цял ден шета.Момиченцето-трети клас, като ме види вика "Добро утро,чичо".Какво да кажа за тях.Другите-БОЙ

правилно тез които могат да се интегрират ок, а които не могат нека да се диференцират и дезинтегрират.Или да се изведат от БГ равнината /в Страсбург, Хага ...Чукотка/ с цел тяхната функция да се разглежда от тамошните "специалисти" или условия.

Пет Авг 24, 2007 3:13 pm
Профил
Аватар

Мнение 
интересен саит по въпроса -откъс - Зандан с инструменти за инквизиция открили циганите, които щурмуваха крепостта на ромската фамилия Зрънкови в нощта на събота срещу неделя след двете убийства във видинския квартал "Нов път"... Белезници, бичове, железа и дори електричедски стол имало в мазето на величествената и вече напълно потрошена къща в стил "испанска хасиенда" на смъртно мразения /от циганите!, б. а./ цигански клан. В тайния бункер имало и ров с вода, където свестявали пребитите до безсъзнание хора." - съобщава "Нощен труд" през юни 2002 г[/url]http://www.eurochicago.com/modules/weblog/details.php?blog_id=358&sel_lang=russian и НАИ ВЕЧЕ - Думата циганин произлиза от племето синга, част от някогашното племе чандала живеещо в Индия. Ето какво пише в древноиндуския сборник "Закони на Ману": "Чандала са плод на лош брак, на кръвосмешение и престъпление". За облекло чандала могат да използват само дрипите на умрелите, за съдове употребяват строшени глинени гърнета, а за накити - старо желязо.. Те започват миграция от Индия към Централна и Западна Европа през ІХ-ХІ в., като част от тях се установяват във византийската империя и балканските държави. В България по-голямата част от въпросното малцинство са именно представители на племето синга. От там и всички са наричани цигани. А думата да се превърне в обидна имат вина само и единствено самите цигани

Пет Авг 24, 2007 4:12 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща