Отговори на тема  [ 49 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
нещо много бдителни станаха катджиите напоследък 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение нещо много бдителни станаха катджиите напоследък
в последните две седмици ме спукаха от спиране - телефон, колан, неправилен завой, какво ли не...
имам чувството, че на всеки ъгъл вече има шапка с палка.

не че съм почнал да карам по-различно от последните 5-10 години.
ама имам усещането, че дори да пръдна в колата, някой ще ме види.
огледах новите изменения на закона и се стреснах за точките.
3 колана и си без книжка. или 1 колан, една скорост с 20км/ч и един забранен завой.
на всичкото отгоре са необжалваеми актовете, щото не-знам-си-какво. адвоката ме посъветва, да правя по повече нарушения накуп, че да може да се обжалва. примерно, като минаваш на червено, задължително да говориш по телефона, да нямаш пожарогасител и да го правиш с поне 70км/ч...

то няма лошо в това да има полиция. приемам го като ред в държавата.
но има адски много абсурдни знаци и забрани, някои още от татово време. само слагат нови, с които никак не оправят движението, а напротив. и палкаджиите висят на гюме точно на такива абсурдни знаци.
или мерят за скорост на места, където пешеходец не е минавал от десетки години (пример на алея яворов под цариградско).

имам усещането, че го правят предимно за пари...

Чет Авг 30, 2007 9:17 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ами Дедо, ако не знаеш, още от едно време на оперативката сутринта им поставят норматив с по-малко от колко акта да не се връщат. Ти ако си къде ще застанеш, там където всеки спазва знаци и закони или там където има безсмислени такива ? И те са хора и те гледат да си изкарат заплатите. Отделно джоб парата.

Чет Авг 30, 2007 9:23 am
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Re: нещо много бдителни станаха катджиите напоследък
ДедоБоре написа:

Именно ... имам приятели катаджии които така си и говорят помежду си .Примерно "Колко искара днес" и други подобни.
Абе объркана работа .
Още тръпна кога ще ни кажат пак да си сменяме номерата на колите , че на новите трябва да пише EU а не BG ама това сигурно ще стане ако няма резултат от новите промени в закона които спомена Дедо по горе :))

Чет Авг 30, 2007 9:26 am
Профил ICQ

Мнение 
Е как няма да има, всеки които в МВР и има шапа излезе на улицата, патрулките вместо да патрулират и пазят спират коли, сотаджиите вместо да обикалят и чакат повикване и те се правят на катаджи, пешаците те от край време им е навик.
Значи имам си аз регистрация, на която не живея от 4 години, сигурно за това дължа някаква глоба, най-вероято символична. Господата полици сигуро мипращат разни призовки, от камери едно друго, а и точки нямам много отдавна, обаче пък си имам актове, и реално съм съвсем изряден,карам си с акт и то неизтекъл, просто ме спират достатъчно често та да ми го подновяват ... нека си пишат, дреме ми на ..... 90% от актовете са ми за телефон, ами слушалка в ухото не мога да си завра, откачам. Та нека си пишат.
А онзи ден едни двама ме спират, а аз нямам и 1 лв да им дам, и документи нмам абе нищо нямам, прескочих до офиса че си бях забравил зарядното на лаптопа и те така дет се казва по чорапи, 15 мин се чудиха какво да ме правят, ще пишат акт, ми пишете викам, какво да направя :) .. зма енди увъртания усуквания, не им обесних чеи да пишат и да не пишат все тая, тя книжката ми е за взимане, ама много сукаха,накрая им казах че яма нито пари нито документи, икаквото искат тва да правят и се смилиха :), та от тях разбрах, ако не си нося гражданската, т.е. полицататотова голямо престъпление, книжка вземали за това .... за къв ми е тя полица, нали си имам застраховка.

Чет Авг 30, 2007 9:41 am
Профил

Мнение 
ToHu написа:
та от тях разбрах, ако не си нося гражданската, т.е. полицататотова голямо престъпление, книжка вземали за това .... за къв ми е тя полица, нали си имам застраховка.

С катаджиите лесно, ама умната със застрахователите... Не дай си боже да се наложи да ползвате гражданската - все ще намерят за кво да се заядат. Аз вече 6-7 години се съдя с едни за 300лв. През 2000г се блъснах, щетата беше един чупен фар и тъй като бяха последна кола, с гражданска и всико както си му е реда, лично викнах ченгетата. Направиха ми акт, който другата година платих (10лв) и почти бях забравил... Ама през 2003 ми звънят с призовка - дело. Застрахователят на пострадалия платил 300лв и вместо да си ги поиска от моя застраховател ме съди. Оказа се че задължителната гражданската застраховка не е валидна ако не си уведомил своя застраховател в едноседмичен срок.
Както и да е, реших да си платя - вече 500лв щото лихви, съдебни такси, адвокатски хонорари и т.н. Сключихме извънсъдебно споразумение, платих и ония обещаха да подадат молба за прекратяване на делото. Пак мина време и тъкмо да забравя за случая когато пак ми се звъни на вратата - връчват ми съдебно решение - никой не подал молба, никой не отишъл на следващото заседание и съдът решил че няма спор (относно фактите), демек аз виновен... Адвоката ми вика - те не могат да заведат изпълнително дело, пази си бележките и не си губи времето повече....
Повярвах аз, ама след още 2 години ми звъни счетоводителя - някакъф съдия изпълнител бил наложил запор върху заплатата ми и ако фирмата не почне веднага да превежда пари щели да затворят сметките на фирмата и не знам си кви простотии още...
Отивам във въпросния застраховател, така леко ядосан, ще им вдигам скандал... Показвам само документите и почвам да обеснявам с леко изнервен тон. Но още на второто изречение, ме прекъсват: "ааа ама вие си пазите документите? Много се извиняваме станала е грешка...". И пак ми обещават, че ще прекратят изпълнителното дело... Тоя път викам искам да го видя черно на бяло. С тяхна кола отидохме до нотариата, пред мен подадахо молбата, дадоха ми копие. И сега се надявам че след още две години няма пак да заведат поредното дело...
Просто ей-така се чудя кво ли щеше да бъде ако не бях си пазил документите? Дали щях два пъти да плащам нещо което по принцип нито веднъж не би трябвало да плащам? Все пак нали затова гражданската е задължителна...

Чет Авг 30, 2007 10:41 am
Профил
Аватар

Мнение 
miro_atc написа:
Оказа се че задължителната гражданската застраховка не е валидна ако не си уведомил своя застраховател в едноседмичен срок.

Хъм сега се зачетох, верно има такава клауза? Аз преди 3 години бях виновен за катастрофа, не съм си правил труда никой да уведомявам.... Дали и на мен ще ми цъфне някой :)

Да не говорим, че тая клауза е абсолютно излишна, застрахователя така или иначе ще бъде уведомен за щетата когато постъпи иска при него. Май идеята е да се даде възможност на застрахователя да се измъкне по терлици от плащанията и да остави застрахования да си блъска тиквата в стената. Голяма мафия са ей. При това законна.

Ще го имам предвид следващия път :)

Чет Авг 30, 2007 11:52 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
ми и тя е като осигуровките: плащаш за нещо, дето ще видиш през крив макарон на кукуво лято.
стикери, картончета, полици, клаузи, бръмбазлици. всичко е за да те хванат в крачка.
всичката ни дървава такваз... и няма да се оправи

Чет Авг 30, 2007 12:05 pm
Профил

Мнение 
Не знам дали още я има, ама преди си я пишеше на гърба на полицата, ама кой да чете ;-)

Със сигурност има един куп клаузи които позволяват застрахователя да се измъкне. Примерно ако си пил - айде това го разбирам, второ ако колата ти е била неизправна - и това да речем има логика, трето ако не си минал преглед - автоматично се приема че колата ти е неизправна и хоп няма застраховка... и т.н. и т.н.

Едит: всичко зависи от настроението на застрахователите, ако примерно на втората седмица ми бяха звъннали и да кажат дай 300лв щото си изпуснал срока, сигурно щях да им платя веднага. Ама те дело, че юристите им да си заработят заплатите и да платя 200лв отгоре. Ти мани другото ами след като веднъж съм им платил да се пробват втори път да вземат парите...

Чет Авг 30, 2007 12:11 pm
Профил

Мнение Re: нещо много бдителни станаха катджиите напоследък
ДедоБоре написа:
но има адски много абсурдни знаци и забрани, някои още от татово време. само слагат нови, с които никак не оправят движението, а напротив. и палкаджиите висят на гюме точно на такива абсурдни знаци.
или мерят за скорост на места, където пешеходец не е минавал от десетки години (пример на алея яворов под цариградско).

ама парите не са само за катаджиите. Неотдавна в квартала ни (Стрелбище) наслагаха сума си и знаци - знак до знак, кой от кой по-глупав, за да се прибера трябва да правя 8-ки... После разбрах че общината плащала някъде към 200лв на знак и изпълнителя се е постарал да кешира колкото се може повече...

Чет Авг 30, 2007 12:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
е, да.
и фирмата за знаци е на алиса. това е ясно. да си правят далаверите, какво да ги правим...
ма защо и ние трябва да страдаме :(

Чет Авг 30, 2007 12:34 pm
Профил

Мнение 
Точно във връзка с темата, значи след като сложиха новите знаци първата седмица имаше доста ченгета из квартала...

Лошо няма - знаците са затова да се спазват, ама сега не вардят... А първата седмица повечето в квартала още не знаеха коя улица накъде е затворена...

Което ми припомня един друг "скъп" спомен. Щерката ми се роди след полунощ и някъде през 2ч. през ноща тръгвам аз щастлив от родилното. И изведнъж гледам с изненада че улицата пред мен са я направили еднопосочна и аз съм в грешната посока...
А пък бях сигурен че същия ден са сложили знака, понеже предния ден ходихме на преглед и си беше двупосочна.
Зачудих се аз, ама викам 2ч. през ноща, няма движение и тя уличката 100м - няма да обръщам я... Обаче в края на улицата - изненада... седят и дебнат 8O
Естествено тогава бях толкова щастлив, пък и имах повод дадох им някой лев да се почерпят ;-)

Чет Авг 30, 2007 12:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Да бе в Стрелбище верно се престараха. Имам няколко стратегически места там, за да достигна до които сега трябва да обикалям 3-4 преки по спирала. Отврат.

Чет Авг 30, 2007 1:32 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
И другаде го бях писал - КАТ трябва да се прекръстят на РАТ (рекет на автомобилния транспорт). Щото те друго не правят. Като се започне от централата на КАТ-София та чак до последния син пътен гей. Как пък за повече от 10 години (откакто карам) видях един-единствен път катаджии да правят нещо, за да подпомогнат движението. Как нито веднъж извънградско не ги видях да седят около големите знаци "участък с повишена концентрация на ПТП" така, че да се виждат отдалече. Как така се получава, че винаги висят на гюме около малоумно ограничение или друг също така малоумен знак, добре прикрити в храстите и те посрещат с дежурния въпрос "ми ко ша прайм ся?". Редовно ги гледах в Младост на кръстовището срещу следствието (вътре в комплекса на 15 метра от главната улица) - седят и люпят семки 20 метра по-нагоре и размахват палката, а на кръстовището само дето не се избиват и през тревата не минават (ама не минават, щото бордюрите са високи). Ако 'умре' светофара на "Климент Охридски" и "Г.М. Димитров" движението спира, сигурно щото КАТ е далече и не могат да пратят регулировчик (ама всъщност не съм съвсем прав, последния път бяха пратили...). Последният ми акт е за 'превишена скорост' на участъка от 4-ти км до басейна на ЦСКА, в посока към басейна (там, дето и тротоар няма и пешеходци също, а пътя е широк поне 8-9 метра). Б@си, това ли е най-невралгичната и опасна точка на София, чий го дървят там под дебелата сянка? Всъщност знам... Последен случай - карам си по Цариградско посока центъра в средна лента с нормална скорост - 90-100-110 - с колоната, от локалното откъм летището излизат 4 квадратни джипа и ауди а8 с горе-долу моята скорост, и "захапват" и трите ленти, точно пред мен, без дори да се огледат. Ако точно в тоя момент имаше някой пред мен, заминаваше в мантинелата и през нея в насрещното. Де ги катаджиите в тоя момент? Що ли питам въобще. То и без това 'тия' не ги спират... :evil:
И после - имало много произшествия, трябвало да се вземат мерки, на ви нов закон, нови глоби, детски столчета, жилетки, грънци. В резултат на което си го отнасят тези, които горе-долу карат нормално, а не тези, които трябва. Никога, ама никога няма да се оправи движението, докато тези малоумници не седнат да си вършат работата - стадото само никога няма да се възпита, трябва му овчар. Ама с тоя "овчар" - такова и "стадото"... :cry:

Чет Авг 30, 2007 2:00 pm
Профил ICQ

Мнение 
Момчета... и да се нервим и да не се... боклуците са си боклуци... два акта имам през живота си... и двата за пълни маолумия... първия ме беха снимали на червено... е да... ама червеното след като беха спрели трамваите заради метрото покрай кат и светофара на кат си работеше по стария режим и колите за направо към интерпред трябваше да стоят на червено докато беше пуснат левия завой към бензиностанцията на кат...всичко друго стои на червено... за кво? за тоя дето духа... ааа е .. грешка.. да образуват колона не за тоя дето духа... отивам с призовката в кат.. пускат ми филмчето и мълчат... аз им викам... добре бе.. за кво свети червено? "Еми нас не ни интересува щом свети трябва да се спазва".. питам ги.. Добре де... защо седмица след моя случай тоя светофар му сменихте режима? АААА.. и това не ни интересува за светофарите си има пътна сигнализация... теглих им една майна.. така и не съм им го плащал... Втория акт ми го написаха на околовръстното... един през нощта... сама кола на пътя.. излизам от драгалевско шосе и наляво към младост... и бам... палка ми свети на фаровете... погледнах километража преди да натисна спирачката.. малко над 70... слизам бесен... за кво ме спирате бе... караш с превишена скорост ела да видиш... а после ходих да търся знака... скрит в храстите естествено... Викам им.. вие малоумни ли сте бе??? оня в патрулката като почна.. "Гелдай сега ква работа ни отваряш.. глобата ти е само 10 лева за тия 10 лева ще требва да караш един месец без талон да отваряш работа на толкова колеги" Аз пък се заинатих и му викам.. не ми реви бе да не си ме спирал... пиши сега като си толкова тъп... и така... абсолютни рекетьори са всичките... никога няма да ми спечелят уважението... боклуци...

Чет Авг 30, 2007 5:04 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ченгетата не гонят план само в България ;-) , в Хамерика също имали план, колко да глобят и кога. Дори и през нощта правят проверките за неправилно паркиране в жилищните зони. Аз си бях харесал едно сенчесто местенце на 2 метра от един противопожарен кран, а по закон трябва да съм на минимум 4.5 метра. Вечер си оставях там колата. Докато една сутрин не видях един голям жълт "език" на предното стъкло, $100 за неправилно паркиране :-( , дата, час 02:35 . Сега като видя противопажарен кран бягам като ужилен :-)

Чет Авг 30, 2007 5:45 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 49 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща