|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:00 pm
| Автор |
Съобщение |
|
sthx
Ранг: Форумен бог
|
Aми това просто не е вярно.
Да не би двете световни войни да са избухнали в Сиера Лeоне? Имало ли е период от 100 години, в който в Европа да е нямало война? Нали уж тука е "цивилизацията"?
Как така американците да не воюват? Първо срещу англичаните. После са извършили геноцид срещу индианците. Никоя друга страна в Америка не си го е позволила това. Гражданската война между севера и юга. Южняците (поне белите) им е още горчиво, а пък какво остава за индианците. С Мексико също са воювали. След втората световна на практика непрекъснато "изнасят" демокрация, а сега пък воюват и с "тероризма". Само се надяват войната да е по-далеч от небостъргачите. С необразованост ли може да се обясни факта, че 75% от серийните убийци в света се подвизават в Северна Америка?
Причините за успеха на САЩ са други , а напоследък , още повече и за в бъдеще, ще се крепят на оръжието.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Съб Сеп 08, 2007 9:48 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Какво ще се промени с Македония ? Много неща, примерно ще почиват в мир душите на около 185,000 български войници, опълченци и офицери, загинали във войните за Македония. България ще стане по-силна, не непременно икономически. Защото и през войните в началото на миналия век не сме били кой знае колко силни икономически, но желанието на народа ни да отвоюва свободата на сънародниците си в Македония е довело до това хора от 16г. до 65г. да се записват доброволци, дори жени са се записвали в армията ( за разлика от сегашни българи, които и за жени не стават ), отивали са на фронта с бели ризи, та ако загинат, да не ги закопват с мръсни дрехи. Нужни са били 2 седмици след обявяването на мобилизацията, за да се събере българската армия и опълчение, и то армия от какви: селяни, учители, занаятчии, работници, които никога не са държали оръжие, но за сметка на това са имали смели сърца и са показали чудеса от храброст и именно поради тази храброст съседите вземат много малко от територията ни от преди войната - Западните покрайнини, Беломорието, Северна Добруджа ( впоследствие, върната ни през 1940г. ), дори територията ни е се е разширила с Пиринска Македония след двете войни. Прост факт е, че на богатата Западна Германия не й трябваше бедната Източна Германия, но направиха обединението. 17г. по-късно германците още си ближат раните от това обединение, но не само не съжаляват, ами че взеха, че си възстановиха старата столица Берлин ( не че ние трябва непремнно да катурним Софето  ). Какво да се прави, хора и народи всякакви. Обаче едните имат национални идеали, други нямат и им пречи Слави  . Що, завист ли изпитвате към него ? Ох на дядя дребните ми душици, мили крачета, златни ушета... Ми на германците сигурно им е пречил оня с големия Кол  , дето като малък го кръстили Хелмут.
Историята понякога си прави шеги, така че сега можем да се възползваме от момента и да присъеденим това, което си е било стотици години наше, което е признато като наша територия от Сан-Стефанския мирен договор и отнето от "великите" сили с Берлинския договор, ставали сме много силна държава, плюс това прекалено близка на Русия. На пук на глобализма, европейския съюз, хамерикансия съюз, руската мечка и коза ностра  Какво като сме вече в европейския съюз, границите станаха фиктивни, но нацията си остава. Нали не си мислите, че французите ще станат германци, а германците британци ?
Нашите сънародници, останали като компактни групи българи, в южна Македония, не са били в пределите на българска държава от 1396г., и за толкова години са запазили тънката нишка, която ги кара да се чувствуват българи. Нека да задам логичния въпрос: кои са по българи, тези дето са оттък границата, или тези от другата страна, които само знаят да хленчат и да мрънкат и да търсят директно печалбата във всяко едно нещо. Ама на нас не ни трябвала Македония, ами апартамент на една туба бенДзин от София.
Ако се създаде държавата Косово, следващата стъпка е ясна като бял ден: подялба на Македония. А по следващата е свързването на полумесеца от Тирана до Цариград, а той минава точно през София. И сигурно ще стане, с благословията на Хамерика, защото Хамерика има нужда да има дестабилизирана зона в Европа, това кара европейците да се карат и да не могат да постигнат съгласие. Политиката на разделяй и владей.
sthx, едно уточнение само, през 1388г. Али паша опустушава Търновско и Шуменско, но крепостта Търново не успява да завземе. Наскоро четох интересни факти, че годината 1396г. е доста спорна като година на погубването на средновековната българска държава, че трябва да се коригира историята с годината 1422г. когато е погубено Видинското царство. Отделни историци твърдят, че след 1422г. известна част от българските видински боляри, заедно с подвластното им българско население се преселва на територията на днешна Унгария и Румъния. Болярите получават български княжески титли от унгарския крал, както и земя, на която да се заселят. Същите тези боляри участват с български части във всички войни на Унгария срещу османците. Както и под командването на 19 годишния полски крал Владислав IV ( Варненчик, кв. Владиславово е кръстен на негово име ) в битката край Варна на 10 ноември 1444г.. Вече след тази година се губят нишките на всички български аристократически родове.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Сеп 08, 2007 10:22 am |
|
 |
|
zaphod
|
е, ако трябва да сме точни, кортес доста по-яко е клал индианци, но това няма значение, да речем че е било само в началото, иначе външния вид на латиносите красноречиво сочи че в южна америка белите са се смесили с местните. щатите от друга страна са били расисти до скоро, и там все още има бели и цветнокожи, я сега да видим кой на кого прислугва  не знам дали в латинска америка има и една къща, където прислугата се състои от бели англосаксонци, докато половината къщи в УС имат прислуга от мургавички латиноси. и за какво кортес е клал яко и се е обрекъл на вечни мъки в ада? за да могат мекушавите му наследници да профукат това което той с труд е спечелил и да се доведат до статус на слуги на комшиите от северната съседка
разбира се, някой ще каже "и какво от това, важното е че целия свят мрази УС", след което ще отпие от количката до клавиатурата, ще навлече набързо джинсите подскачайки на един крак, и ще изхвърчи припряно от къщи, защото закъснява за рожденния ден на който е канен и няма да свари да пее "хепи бъртдей ту ю, хепи бъртдей ту ю, хепи бърт дей диър светла, хепи бъртдей ту юююююю". 
|
| Съб Сеп 08, 2007 10:35 am |
|
 |
|
zaphod
|
абе що просто не си признаете че във вас говорят примитивните инстинкти за отвоюване на територии? срамно няма, аз уважавам примитивните инстинкти. кво ми наливаш лимонада в гъза с тия високопарни приказки за почиване в мир на някакви души? 
|
| Съб Сеп 08, 2007 10:40 am |
|
 |
|
sthx
|
Защо трябва да става въпрос за любов и омраза? Не може ли да направим просто един анализ, а евентуално и прогнози. По-прагматично е.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Съб Сеп 08, 2007 11:54 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
sthx - аз имах предвид къде в момента стават неразбории на религиозна и расова основа. А не къде и закакво са се водили войни преди 200 г. и кой в момента изнася демокрация по света. Това са съвсем други неща, дето нямат много общо с мераците ни за македония и как можеш да накараш група прости хора да се изколят взаимно като им подхвърлиш разни идеи  .
|
| Съб Сеп 08, 2007 4:17 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Няма нищо лошо да си върнем Македония, но так аили иначе това едва ли ще стане.
Относно добруджа, ние сме можели да си я върнем цялата, но не сме го направили за да се запазят дбри междусъседски отношения, Румънците не са можели да откажат.
|
| Съб Сеп 08, 2007 4:35 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
То е трябвало у главътъ да се налива, ама при тебе на друго място случило 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Сеп 09, 2007 4:47 am |
|
 |
|
zaphod
|
абе опита се навремето другарката по литература да налива, ама не се получи нещо. обясняваше ни кое било нация и кое било народ, все едно на някой му пука. аз тогава ем бях наивно хуманистче-пацифистче и още повече се опъвах на патриотарщините, защото освен че не пасваха на рационалния ми мозък, ами са и конфликтогенни (точно тогава в югославия се веселяха юнашки с кланета и палежи). особено се дразнех тогава, че хората не виждат как от подобни глупави врясъци може да се запали чергата, и когато това стане си намирят някой виновен, най-често външни користни сили. обаче сега си мисля че природата добре го е измислила, явно това е някакъв защитен клапан, който пречи на пацифизма да вземе окончателно връх и така да се съсипе човешкия вид. така че аз може и да се присмивам на разните славитрифоновци със неясните им ирационални претенции към македония, но като цяло смятам че това е полезна функция и трябва да я има 
|
| Нед Сеп 09, 2007 9:21 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
дали не възниква някакъв междуконтинентален форумен конфликт на етно-териториална основа?
много газ давате, момчета! по-полека...
ПС: щеше да е много по-интересно да спорите дали процесор да има 13 или 19 бита магистрала, отколкото да си наливате лимонада
|
| Нед Сеп 09, 2007 9:45 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Всеки знае че е най-добре 15 битова ... който не е съгласен да си гледа работата 
|
| Нед Сеп 09, 2007 10:27 am |
|
 |
|
3aek
|
абе всичко под 32 бита не си струва 
|
| Нед Сеп 09, 2007 12:06 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
абе малките архитектури си имат предимство също. вярно, всичко зависи от конкретния проект.
наример за 9-иглен принтер е много подходящ 9-битов процесор
ами тогава да поспорим 19 vs 35 бита
|
| Нед Сеп 09, 2007 1:11 pm |
|
 |
|
3aek
|
верно за един 3-1/2 LCD си требе 3.5 битов процесор но трудно се намират, наздраве на всички които празнуват 9-ти септември а и на тези (като мен) които празнуват без повод всеки уикенд 
|
| Нед Сеп 09, 2007 1:54 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Аз съм по класиката. Най-добре е 8 битов - 7 за сегментите и един за десетичната точка. По-добре да помислим как този точков бит да се шерва между отделните разряди, за да не се реализира във всяка дума на процесора. Тъй де, къде има число с повече от една десетична точка?
За "тънки" клиетни подходящ е 3-битовият - по един бит за R, G и B.
А иначе за всички Българи: 1326 битово ядро, с 35 - битов статус регистър, завършващ с още 18 бита за безконтрол по четност. Лошото е, че в Българския поцесор няколкостотин бита ( почти всички най-старши ) за Write Only, всеки ги пише както му е гот, ама никой не ебава да ги чете, нито да ги анализира.
|
| Нед Сеп 09, 2007 2:02 pm |
|
|