Отговори на тема  [ 65 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
цариградско ... море 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Абе .. аз не бях минавал, не е чак толквоа зле, не го усетих, особенно в посока младост, в посока центъра имаше ендо място кудето определено беше леко неравно но иначе не усетих неравности, след всички писания очаквах по сериозни

Пон Сеп 03, 2007 6:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
на новото летище в софия му пречели тировете:
Цитат:
Според шефа на Гражданската въздухоплавателна администрация Захари Алексиев фирмата, която е монтирала новото оборудване - американската "Талес", едва при тестове на готовата вече система забелязала, че минаващите по пътя по-големи превозни средства пречат на сигнала. Пътят не е много натоварен, но близо до мястото, където новата писта свършва, има ТИР-паркинг. Струпването на едно място на много, и то големи, коли играе ролята на екран, който връща обратно сигналите, подавани от самолетите.

"Пътят няма нищо общо с новата писта и няма как, преди да се монтира едно оборудване, да се прецени какво би му попречило", казва Захариев. Според него на пътя трябва да се постави бариера, която да спира големите превозни средства при гъста мъгла. Общината обаче отхвърлила идеята.

ми да вземат да забранят на хората във Враждебна и Кривина да готвят на микровълнови печки и да ядат боб, че метана при засмукване от самолета може да му промени полетния режим.

това летище (и то) започва да прилича на голяма смешка.
пътя към него създава впечеатление на временно съоръжение. на касите на паркинга има автомати за билети, но те не работят, а едни яки момчета ти дават бележка написана на ръка. да не говорим, че всеки час вече струва 3лв (на старото беше 2), няма безплатни 30мин (каквато е практиката навсякъде), а и местата очевидно са малко. вътре работи само едно кафе с не повече от 50 места.

до двата "терминала" ходят автобуси с отделни номера и ако сбъркаш няма как да се придвижиш до другия. само с такси на солена цена.

Вто Сеп 04, 2007 8:46 am
Профил

Мнение 
Пречат му .... скоро и самолетите ще почнат да му пречат ... голямо реване с тия самолети. те и пилотит тук големи ревльовци, постоянно репортват за нарушаване от малките частни самолети, а то реално нарушаване няма, и на летищету му пречат малките апрати ... сега и тировете ... сле дмесец два със сигурност и самолетите ще почнат да пречат.
Аз пък си мисля че никой не си е направил труда да проучи, щото пручванеот значи някой да мисли, да с евике експерт, а той струва пари. Едва ли нашето е еиднственото летище с паркинг и големи камиони, като се замисля ... повечето летища са така.

Сря Сеп 05, 2007 8:57 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
ToHu написа:
...

А според мен, просто някой там иска паркинга за свои цели...

Сря Сеп 05, 2007 5:41 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
Пречат му .... скоро и самолетите ще почнат да му пречат ... голямо реване с тия самолети. те и пилотит тук големи ревльовци, постоянно репортват за нарушаване от малките частни самолети, а то реално нарушаване няма, и на летищету му пречат малките апрати ... сега и тировете ... сле дмесец два със сигурност и самолетите ще почнат да пречат.
Аз пък си мисля че никой не си е направил труда да проучи, щото пручванеот значи някой да мисли, да с евике експерт, а той струва пари. Едва ли нашето е еиднственото летище с паркинг и големи камиони, като се замисля ... повечето летища са така.

Аз мисля че експерт е викан. И са платени мнооооо пари.

Сря Сеп 05, 2007 6:00 pm
Профил ICQ

Мнение 
Абе .. наоколо място много ... що да си създава такива усложнения за 10 дк асфалт .... знам ли ...

Сря Сеп 05, 2007 6:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
по темата, както се очакваше:

Цитат:
След драматични разправии за качеството на новата настилка на бул. "Цариградско шосе" вчера стана ясно, че повторният ремонт ще бъде отложен за догодина.Такова решение взеха представители на столичната община, фонд "Републиканска пътна инфраструктура" и фирмата изпълнител "Пътища и съоръжения". След направеното геодезическо заснемане са установени неравности на площ от 1510 кв.м. Те са разпределени в 14 участъка. Общата площ на ремонта пък е 30 000 кв.м.

Според изготвения протокол констатираните след ремонта неравности не пречат на нормалния трафик и не се налага спешното им отстраняване. Официалното становище е, че трябва да се изчакат по-добри атмосферни условия за преасфалтиране. Новата настилка отговаря на всички други показатели.

мдаааам... явно всичко отговаря на БДС/EN/BDS
жална ни майка в такава държава, щом мегдана не можем да докараме на вид. какво остава за селата.

Цитат:
Кметът Бойко Борисов предложи да се ремонтира през нощта, за да не се пречи на движението.

Шефът на "Пътища и съоръжения" Иван Иванов обаче вчера заяви, че това не може да се направи, тъй като работата трябва да се свърши качествено. Според думите му преасфалтирането на булеварда най-вероятно ще е в началото на следващия летен сезон. Всички разходи ще са за сметка на фирмата. Иванов заяви, че това не е проблем, защото фирмата е внесла депозит и ще изпълни задълженията си.

в холандия съм виждал с очите си как преасфалтираха 35 км трилентова магистрала за една седмица и то само през ноща. верно, магистралата беше изцяло осветена (повечето са такива) че и по-добре от нашия "булевард", ама не вярвам да им е помогнало много.

Съб Сеп 15, 2007 10:50 am
Профил

Мнение 
Аз в Москва видях как за няколко месеца третото колело премости едни 200 м, а тва е път с понепо 5 ленти във всяка посока, .... това го направиха през зимата, м-у двтее ми ходения я имаше 3 месеца я не .... вече 6-ти месец не могат да вдигнат само колоните за околовръстното при симеоновско .... за някакви си 2 ленти в посока ... дали липсата на пари, ли липсата на сибир не знам, ама тук сме много зле. 215 вЛас Вегас я строяха с някави страни темпове, при това със всички комуникации около нея ... тук 5 години строят 20 км "магистрала" :)

Съб Сеп 15, 2007 6:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
... поради липсата на сибир...

това ще да е :idea: поне белене ни трябва. ама дори и сливенския затвор ще свърши работа (стария, за полизатворниците, дето е към балкана)

всъщност проблема е в тоталната некомпетентност, корупция и безхаберие
чета чат-пат обявите за обществените поръчки. пълна трагедия.
даже не могат да формулират задание като хората, после се чудят що не ставало както трябва.

другите държави са с формата на пирамида - доста устойчива форма.
при нас също е пирамида. с върха надолу.

Съб Сеп 15, 2007 6:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
В Търново строиха пътния възел 20 години. Не знам за какво се оплаквате :D

Пон Сеп 17, 2007 2:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Velio, и като го строиха 20 години, можеш ли да кажеш как от Варна трябва да маневрирам към Габрово ? :)
Тракия по 20км за 5 години пак е добре и напредват, ама Хемус не знам дали ще съм жив да я видя от Варна до София завършена ...

Пон Сеп 17, 2007 3:42 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Сега се връщам от Варна. Загледах се в края на магистралата след Шумен. Напред продължава още около ... 100 метра. По мои наблюдения "новия" участък Каспичан-Шумен си беше готов поне от както аз шофирам (11 години), сега само го "откриха". От към София - положението май е същото, след Ябланица не са мръднали въобще пак от как съм шофер. Т.е. за последните 15 години от въпросната магистрала са построени 0 км. Аз пътувам често по тая дестинация, досега един единствен път съм минал магистралата без ремонт и то беше преди 5-6 години. Все нещо човъркат и все на едни и същи места.

Че е много по - сложна магистрала от долната е вярно, но... бах мама му, по 3-4 км на година, ей тъй за отсрамване да направят бе.

А в момент трафика София - Варна е жесток. Пълно е с камиони. И ще стават все повече, защото Варна трайно се оформя като втория по сила икономически център в БГ....

А какви ремонти текат по останалата част от "първокласния" път.... малей. Добре че не карам с летни джанти.... така старателно оформят ръбовете на ремнтирания асфалт, че муха да кацне ще се сцепи.

Пон Сеп 17, 2007 6:17 pm
Профил ICQ

Мнение 
Мдааа такъв е живота, но долната поне маи се строи .. сега бургас -карнобат пуснали ... още малко и току виж я свършат.
Иначе пък на търнво какво не му харесвате, не е лошо, мен всичко ми се изясни много бързо :)
А за джантите ... и летни и тенекиени вс етам, важнто гумата да е висока, аз мойта я карам с 205х65 че като гледамкакво става с 55-ци ....

Пон Сеп 17, 2007 6:51 pm
Профил

Мнение 
Цецо написа:
Т.е. за последните 15 години от въпросната магистрала са построени 0 км.

Е не баш тъй... но че е строят бавно спор няма...
Спомням си още стария път през Витиня и завойчетата дета се утрепал Гунди (е тоя инцедент дядото може да го помни, аз съм млад). Някъде малко преди 90-та пуснаха Витиня. После след 4-5 години тунела на Правец... След още 4-5 пуснаха отсечката покрай Ябланица...
А до Каспичан отсечката сега последните няколко години я направиха... малко по странен начин - направят няколко километра, асфалтират и после стои. Аз даже се притеснявах че като я отворят асфалта в началото ще е заминал, ама е ОК засега.

Най ме кефеят тия от Омуртаг... Две години беше отбит пътя в посока Търговище и поне да бяха правили нещо, а то едно калпаво преасфалтиране. Сега обаче убиват рибата - затворели са отсамната страна - има-няма участък от 5км и като гледам само ще го кърпят, няма даже и да го преасфалтират наново... Та се чудя колко ли години ще им трябва за да го изкърпят тоя участък :evil:

За натоварването наистина нямам думи... и което е още по-лошо, за това лято 3-4 пъти минах това разстояние и всеки път имаше тежки катастрофи... Така че сега карам мноооого унимателно, въпреки че е доста изнервящо и то не толкова от камионите ами от разни лелки които карат с 60 и образуват километрични колони...

Пон Сеп 17, 2007 7:12 pm
Профил

Мнение 
Около омуртаг магистралата мисля че се строи, тая магистрала наистина е доста сложна, но пък навремето италианците са им предложили да я построят много кратко време, обаче партията се е стиснала ... в момент аби трябвало да има машини, тъй като са били закупени, машини които могат да полагат наведнъж цялото платно но не разбрахкъде са тия машини .. може и да са на скрап или някъд да ръждясват.

Пон Сеп 17, 2007 7:30 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 65 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща