Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Питане за програмиране на 24-та серия 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение Питане за програмиране на 24-та серия
Здравейте. След дългогодишно прекъсване се захванах с мцу-тата. Става въпрос за решаване на конкретен елементарен проблем - запис на данни в памет и визуализирането им на дисплей. Доста нещо изчетох но вече имам схема и програма които още не съм тествал та не мога да кажа защо не работят :). Стигнах до програмирането на чипа (24j128ga008) и за пореден път запънах. Смятах да пиша с ICD2 ама то работи на 5 волта и се чудя ако намаля напрежението към проца дали ще тръгне, по-точно дали проца не връща информация и да има проблем че не стига високото ниво. Моля ако някой има опит със записа на програма на тази серия да сподели. Основния ми проблем е че няма кой да ме светне на елементарни неща и се изкьоравих тия дни от четене по шитове и форуми .

Съб Сеп 15, 2007 11:41 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Предполагам, че ако по време на програмирането си захраниш пика с 3,3 волта, а не от ICD-то (от там може само с 5), работата ще стане. В settings/power на ICD-то, отметката "Power target circuit from ICD" не трябва да е маркирана. Тогава изходния буфер на ICD се захранва от target-а, за да няма проблеми в случаи като този. Не съм пробвал още с 24-ка, нито пък с друг на 3,3 волта, но би трябвало да стане.

Нед Сеп 16, 2007 12:25 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2 мнения ]