|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:01 am
Обратна връзка на ОУ, използван като компаратор
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
В началото се борих за хистерезис при изключване ( дали по време, дали по напрежение, няма значение, двете са свързани, ако ще се прави с ПОВ ), защото се получаваше осцилиране, което осцилиране срутваше цялото устройство. После заданието се промени, така че веднъж като се включи, да не се изключва компаратора. Използва се за защита от претоварване по ток. Затова се оказа най-удачно изхода да се подаде на микропроцесора, който следи на прекъсване, дали се е задействала защитата по ток. Все още не съм направил новата платка, може и един тригер да сложа след компаратора.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Сеп 15, 2007 3:39 pm |
|
 |
|
zealod
Ранг: Минаващ
|
Абе все си мисля че за получаване на хистере3зис ти трябва тригер на Шмид а не компаратор
_________________ SERVANT IN HEAVEN,KING IN HELL
|
| Нед Сеп 16, 2007 1:35 pm |
|
 |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Сигнала е с високи нива, пикове от порядъка на 10-тина волта  , а има един свободен ОУ, защото са два в един корпус.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Сеп 16, 2007 4:03 pm |
|
 |
|
HappyMan
Ранг: Новодошъл
|
На времето , когато нямаше други климатици освен руските прозоречни, си бях направил електронно регулиране на температурата. Това е компараторната част. Хистерезиса се регулира от потенциометъра. С Uop задавах температурата на сработване (с TL431) , а In-а беше текущата температура.
|
| Чет Сеп 20, 2007 8:42 pm |
|
|