И аз да се набутам в дискусията - значи забравете варианта с PCMCIA - идеята върви на стари карти, основно PRISM чипсет (или съвместими с тях). Производство на призм няма от години, не говорим за бъдеща наличност. Всички други, които се предлагат сега, са CardBus - 32-битов вариант, горе-долу PCI като идея, и не поддържат 16-битов режим, следователно йок.
УСБ - още по-зле - там голяма част от стека е изнесена в ПЦ-то за евтиния. Имаше една фирма Zidas, и техните чипсети ZD1201, 1211. Те си имаха memory-mapped интерфейс, ама миналата година ги купиха Atheros и ги направиха на развоен център. Нормално УСБ wifi да се подкара на ембеддед, също няма шанс (или смисъл, който както го приема).
Относно Philips - там май е най-розово и достъпно.
А за търпеливите, стигнали до тук: има и модули на ST - STLC4550 (има и STLC4420, ама той е a/b/g, т.е. има и 5GHz) - концепцията е като на филипс, BGA модул. Ако някой му трябва спешно, отваря NOKIA Е-серия и вади един (ако може де). Интерфейсът е SPI. И един цитат: "В настоящее время STLC4420 и STLC4550 доступны в виде пробных образцов. Стоимость модулей в оптовых партиях составит 9 и 8,5 долларов, соответственно" (април 2006 е това).
CSR предлагат също wi-fi чипсети с доста интеграция, но за модул не знам.
За най-закъсалите - слагат ethernet и купуват за 60-70 лв безжичен ethernet bridge (или media convertor му викат още). Големичък е верно, ама които клиент иска без жица, взема.
Ако търсите дребност, не знам, търсете още, тия решения не минават. Ако цената не е проблем, имаше на Digi и на други фирми модули готови с wireless.
Кой е Moko и за какво се бори не ми се чете, ама обзора им на ембедед wireless решенията е отличен:
http://wiki.openmoko.org/wiki/WiFi_support_in_OpenMoko