|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:16 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Миро, я дай пример къде в БГ държавата се меси ефективно?
Затова колкото по малко толкова по добре. Ти сам го каза - от 1лв. в хазната излиза 1ст. Доказахме за 20 години че няма как да увеличим КПДто на държавата. Причини - много. Колко още ще опитваме - 30 години? Затова дай поне да я ограничим до минимум, а?
А относно програмата на гербовците - ами това си е предизборна програма. Ти що си мислиш, че някъде по света в предизборна програма се поше как ще станат нещата? Глупости - навсякъде се обещава какво ще правим. Как ще го правим е проблем на политиците. Пък после работа на избирателя е да провери дали това дето се прави е това което се обещава и обратно. И да коригира политиците според разните му там методи на демокрацията.
Програмите се пишат за Петкан и Драган. А Петкан и Драган като цяло са тъпи парчета и трудно схващат "как" - тях ги интересува "какво". Петкан нито е наясно що е то платежен баланс, нито що е то инфлация. Всъщност Петкан даже незнае колко осигуровки му удържа държавата. Всъщност Петкан знае само колко пари в пликче му дава шефа и колко хляба може да си купи с тях. Затова предизборните програми се пишат по Петкановски.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Сеп 20, 2007 11:42 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
риторичен въпрос... за съжаление и изключенията са твърде малко, за да го формулираме като правило
Не съм съгласен с тоя извод обаче. Държавата ни може да е зле, но нямаме друг избор - или трябва да отидем в друга или да си я оправим, па ако ще и 300 години да трябват.
Поправи ме ако греша, но аз не се сещам за държава да е добре и да липсва администрация. Бюрокрация да! Но някой винаги регулира публичните интереси.
Съгласен съм че почти навсякъде по света предизборните програми са за зарибяване. Но у нас даже и за зарибяване не стават - толкова мирашат! Просто пълно безхаберие... нито народа знае на какво да кълве, нито има стръв...
Не ме разбирай погрешно, аз не очаквам някоя партия да издигне читава програма и да я изпълни след това. Очаквам да ме излъжат, даже искам да ме излъжат, ама те и това не могат да направят като хората. Идва един и казва "ша ва опрая за 800 дни" и печели изборите... и това се повтаря N-пъти. Бах мама му, толкова ли сме тъпи че да ни извозват по един и същ начин... Поне някакво разнообразие да има, малко изобретателност...
Излиза министър и почва да обеснява как държавата била неефикривна и трябвало еди какво да се даде на частници. Хубаво, тва че е неефективна и баба го знае, ама не е работа на един министър да го казва... Има си опозиция - нейна работа е тва.
Работата на министъра е да направи така че администрацията да е ефективна, или поне да се прави че опитва... Ако не може нито едното нито другото - да си ходи!
Смятай каква наглост... все едно да имаш работници и те да дойдат ти кажат: "виж кво шефе, ний сме некадърници, пък и ни мързи много, я да вземем да подарим тая фабрика тука на един баджанак"...
Е, да питаме Тони (нали имаше някакви работници) ако някой ден му сервират подобен бисер какво ще ги направи... 
|
| Чет Сеп 20, 2007 1:59 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
тази обява предполагам си я видял?
http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?p=56353#56353
и какво? можем само да цъкаме с езици...
а вчера кака сашка си е ортувала с другаря зам. премиер и са дъквали темата как да си внасяме специалисти от чужбина. особено дълго са дъвкали темата как да привлекат чужди граждани, които вече не са българи по паспорт (айде прирев, прибирай са вече, държавата те чака!).
та програмата на бат'гойко може и да се окаже адски привлекателна за чужбинявалите, знам ли...
|
| Чет Сеп 20, 2007 2:27 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Да не се оправдаваме.... много работи можем! Аз примерно мога много добре да цъкам на АК47
Пак в кръга на шегата - за изборите са регистралите към 80 партии. Явно не е трудна процедурата значи...
А дали всичките са регистрирани с цел далавера? Ако някой знае някоя която не е... да каже! СпеЦиално ще отида да гласувам за нея. Файда може и да няма, ама поне ще отчета дейност 
|
| Чет Сеп 20, 2007 2:37 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
На мен ми е късно да ходя където и да било за да живея по-добре. Нещата трябва да се оправят тук, а не аз да ходя на майната си. А има българи, които живеят в Чили и казват, че там сега наистина се живее добре.
Това за 1000лв заплата при 5% инфлация си е направо утопия! Инфлацията само до сега е 12% (по официална стъкмистика  ) Дай ми поне един пример за инфлация 5% за последните 17 години.
Колкото до другото - няма защо да се ходи чак в Чили. Достатъчно е да се види примера на комшиите - Гърция и Турция, които бяха на сегашния ни хал и дебелата тояга ги вкара в пътя. Върви и виж сега как е!
И последно: дясна политика не се прави от политици с лява резба!
|
| Чет Сеп 20, 2007 3:18 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
не знам... може да подготвят нещо. нямам вътрешна информация.
примерно - за да си кандидат за президент, трябва да си бил кмет 2 мандата.
нещо като в щатите - кандидатите са били кубернатори на някой щат.
то не е лошо, щото така на административна работа ще попадат хора с опит в такава.
мечтиии....
|
| Чет Сеп 20, 2007 3:28 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Човек ако инфлацията наистина е 12% - тогава постигането на 1000лв. е още по лесно. Да не говорим че тя всъщност е 20%. Друг е въпроса каква ще е стойността на такива "напомпани" 1000лв. Нещо което вече коментирахме с учителските заплати... Това ще е най-тъпото - да докарат 1000лв. заплата и хляб по 2лв. А пък за Гърция и Турция направо ти се чудя как можеш да ги даваш за пример - за мен Гърция за последните 5 години (от как имам наблюдения) не е мръднала и на мм напред, даже ми се струва че затъва все повече (ако гледаме икономически). Може би е защото я сравнявам с БГ преди 5 години и сега. Тия са абсолютни мизерници - взимат по 800-1000 евро заплати, не им стигат за нищо. Стачкуват през два дена, мързеливи са отвсякъде. За нищо не стават. Ако не е Европа да им налива зорлем в устата - да са умряли отвсякъде. Излезеш ли извън курортите или големите градове - мръсотия, цигания абсолютна. Тия са обречени. За Турция не коментирам - там съм бил само по курортите. Ако целта на БГ е Гърция - кажете да се махам овреме - на мен Бг в момента по ми харесва.
А сега - друго си е в трудовата книжка, първата длъжност да е премиер. Така разправят за Станишката, не съм сигурен, ама няма да се учудя.
От тая гледна точка - Бате Гойко поне има трудова характеристика - пожарникар, охранител, "бизнесмен", висш полицай, кмет - от всичко отбира - и от бой и от сръбска музика и от жени (я виж коя му е мадамата).
От друга гледна точка си мисля следното - в БГ нещата в момента са едни такива мудни, заспали - всичко си тече на самотек. Може би трябва някакъв катаклизъм да има в политическата система, да се посменят малко курвите. Ако погледнем назад, само такива катаклизми раздвижват нещата в БГ. - 97г.,после като дойде царо. Като поулегнат нещата (курвите си седнат на задниците) и БГ спира. Трябва борба за кокала да има, така нещата по вървят. Та си мисля може би не е толкоз лошо и Бат Гойковите успехи - пък и около него може и някой по - умен индивид да се завъди, знаиш ли. Ей тоя протежете му, Ц.Цветанов - прави ми изглед на що годе мислещо същество.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Сеп 20, 2007 4:21 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
- какво имаш в предвид - 11 септемврийска изненадка в нашенския парламен ли ? Ако всички дупета са се събрали да мъдрят нещо важно - може и да има успех.Във всяко стадо има и хубави овце,има и мърша.Хубаво би било в новото да са повечко хубавите овце,щото за момента мършаат е много и смърди.
|
| Чет Сеп 20, 2007 5:29 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
... търся ГОЛЯМ багер с изправна хидравлика ...
|
| Чет Сеп 20, 2007 5:32 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е не, макар че идеята ми допада, ама няма да стане - нека сме реалисти.
Имам предвид политически катаклизъм - първия положителен беше 97г. Тогава се случиха доста добри неща. После както казах курвите си седнаха на задниците (банките в парламента) и се отдадоха на ленност и плюскане. После се появи онова недоразумение царо, обаче положителния ефект беше, че пак добре разбърка политическата манджа и пак поработиха малко. Потръгнаха малко нещата, влезнахе в ЕС. После пак си седнаха на банките и се почна спане и плюскане. И пак зациклихме. Сега ако Бате Гойко добре разбърка супата - току виж сме се раздвижили пак.
Абе в БГ политиците си раздвижват задниците само около избори.... и то когато почнат да изпускат кокалчето (или поне част от него). Нормалното гражданско общество би трябвало да им подръпва непрекъснато килимчето под краката и те щат, нещат ще работят. В БГ обаче сме свикнали само на избори да ги "наказваме" и затова те само тогава работят полза роду, или поне симулират дейност. През останалото време са заети с други неща...
Другото което ми допада на Гойко е че е първичен и предвидим. Поне лесно познаваш какво му се върти в главата - освен вятъра вътре.
|
| Чет Сеп 20, 2007 7:04 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
@Цецо
Ти май започваш да узряваш! Когато говоря за Чили и "твърдата ръка" не си представям нещата буквално. Едва ли някой може да си помисли в 21 век в Европа за стадиона в Сантяго. Но реално на нас ни трябва президентска република защото се видя, че парламентарната демокрация не действа. И президент с решителност да промени нещата.
|
| Чет Сеп 20, 2007 7:49 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
е, да, ама кой ще е президента?
"оня" са отказа завинаги... до следващите избори
|
| Чет Сеп 20, 2007 9:47 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Ми, да се пробвам 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Сеп 20, 2007 10:09 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
1. трябва да се върнеш
2. НЕ трябва да си мерикански гражданин
последното е пречка за президент, но за председател на НС не е.
по-голяма далевара е да те направим управител на НОИ, ДАЙ или в краен случай КАТ
|
| Чет Сеп 20, 2007 11:56 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
1) Требва да изтече карантинния срок, който съм си дал, за да реша какво ще е по нататък. Също така ще трябва да посъбера парички, да се пообразовам на маниери малко, щото беден президент ... знаете какви ги вършеше, ядеше по приемите фафлите напречно  и жена му му преливаше от нейната чаша ракийката, да не става зян, не за друго
2) И да искам да съм хамерикански гражданин, не мога, а не знам дали искам
3.14) А бе, Дедо Боре, тцъ на НОИ, ДАЙ и КАТ, по сакам Солунската митница, така, на Бяло море, да разпъна сергията, демек търговията  , ония ми ти белоноги солунски моми, да ми пеят на ушенце и свирят на дайренце 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Сеп 21, 2007 12:49 am |
|
|