Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
UPS от батерийки 1.5V 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение ToHu
е оставини малко да си помечтаем :) ами да няма начин да се подмагнити ,аз започнах да се замислям за лаптопа ми тои работи на 20волта и няма да е проблем от един малък акумолатор 100аh на 24 волта да си направя един UPS :) мале колко ли ще кара снего ?, та батерията ми е 4ah и кара 3,20часа на макс :roll:

Сря Авг 22, 2007 7:01 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
*** 100-200 батерийки!!! Ами ако едната е дефектна... Идеята става само за рекорд на Гинес и Часът на Мунчо :) Просто си купете по-скъп UPS.

Аз малко да отплесна темата: има ли прост и елегантен начин да излъжеш нормален UPS да не се изключва на 5 мин. при липса на мрежово захранване и ниска консумация? Все пак компютрите се изключват ама аз искам да имам ток и за други приложения.

Пет Авг 24, 2007 1:00 am
Профил
Аватар

Мнение 
bongo-bongo за 60лв ups часове ли искаш да даржи :) а в връзка с темата мисля , че тя е на точното място :)

Пет Авг 24, 2007 11:41 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Ами е ми артисат едни батерии ... някойко иска да пробва :)

Пет Авг 24, 2007 7:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ся да ва светна: в механичните програматори а ел. уреди има едни евтинки двигателчета които като ги завъртиш без зор дават почти 220V. Няколко такива поставени на хакната крачна шевна машина Сингер ще ви осигурят безкрайни часове фитнес пред компютъра :lol:
Аз всъщност питам нещо по-практично: има авария, спира тока и аз спирам комповете. Обаче в UPS-овете все още има ток да те убие. Искам да включа някоя икономична лампа, да слушам музика или да позяпам ТВ. Ама ш-баните UPS-ове се изключват на 5мин. Как да ги излъжа най-просто и елегантно?

Сря Сеп 19, 2007 11:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
bongo-bongo 8O доста такива двигателчета трябва да сложиш за да захрани6 лаптоп пък камоли някои настолен комп:) това е направо е безумна идея :roll: :roll: :roll:

Пет Сеп 21, 2007 6:35 pm
Профил
Аватар

Мнение 
MIPS написа:
bongo-bongo 8O доста такива двигателчета трябва да сложиш за да захрани6 лаптоп пък камоли някои настолен комп:) това е направо е безумна идея :roll: :roll: :roll:

Не, бе! Само от едно такова като го завъртиш с пръсти без зор светва стандартна оранжева "неонка" за индикация - така ги пробвам дали са изгорели.
А аз всъщност за UPS-те питах

Нед Сеп 23, 2007 3:52 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3