Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Proteus Timestep too small?? 
Автор Съобщение
Мнение Proteus Timestep too small??
ñ òîçè ïðîòåóñ âñå îùå ñúì íà âèå, íî ñå îïðàâÿì êðèâî ëÿâî .
ïóñêàì ñèìóëàöèÿ íà eäèí PIC íà 4MHz ñ íÿêîëêî áóòîíà è íÿêîëêî ñâåòîäèîäà. Íî ïîíÿêîãà (íàé-÷åñòî êàòî íàòèñíà áóòîí ïî âðåìå íà ñèìóëàöèÿòà) ìè èçëèçà ñëåäíîòî ñúîáùåíèå

Error 106 - TRAN: Timestep too small; time = 0.079469, timestep = 1.73472e-018: trouble with node "Y0152895C#branch"

òîâà íàêàêâî ìîæå äà ñå äúëæè
è òàçè Timestep ìîæå ëè äà ñå íàìàëè îùå ÷å äà íå äàâà ãðåøêà

Proteusa e âåðñèÿ 6.5 sp5

Пет Апр 01, 2005 3:59 pm
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
предполагам защото задържаш бутона за малко(само цъкваш с мишката в/у него) и това се смята за нещо като "предрепване" на контакта. според мен трябва да го задържиш за малко повече.

и аз имам един въпрос. Ползвам WinME и като натисна симулация(RUN) ми изписва отдолу Completing NetList и ми забива програмата. скоро преинсталирах и Windows, но не се оправи, пак същото става. помогнете ми! :roll: :roll: :roll:

Пет Апр 01, 2005 5:02 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Май не е това . На мен тоя проблем се появи като симулирах нещо (не помня какво) със ШИМ, на който бях задал много висока честота.

Пет Апр 01, 2005 6:15 pm
Профил

Мнение 
Не е от това ... ако имасх несхто вързано на на тоя ШИМ, примерно транзстор с индуктивност, изобщо процеси които са много бързи, дава тази грешка, бях чел някога защо точно става ама не помня вече, може да го оправиш с промяна на някои настроики, всъщност в протеус не съм пробвал в Circuit Maker става

Пет Апр 01, 2005 7:46 pm
Профил
Мнение 
Ñëîæèõ ïî åäèí C=100nF ïàðàëåëíî íà áóòîíèòå è íåùàòà ìàé ñå ïîîïðàâèõà , íî çàæàëîñò ñèìóëàöèÿòà äîñòà ñå çàáàâè !
Àáå òî å ÿñíî ÷å å îò íå÷åòåíå òàÿ ðàáîòà, àìà íÿìà êîé äà ÷åòå õåëïîâå è êíèãè :oops: à è ìè ñå ñòðóâà ÷å êàòî ñå îïèòà ÷îâåê äà ñèìóëèðà íÿêîÿ íåîñîáåííî òèïè÷íà ñõåìà è ñèìóëàòîðà ãúðìè :idea:
íå ÷å èìàì îïèò ñ ïðîòåóñ àìà íàâðåìåòî ñè èãðàåõ ñ ìóëòèñèìà è òàì ñòàâàøå òàêà .. àáå òðÿáâà ÷åòåíå è òîâà ñè å :)

Пет Апр 01, 2005 11:15 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]