|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:38 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Цецо - говорим какво е сега, а не какво е било едно време. SSN сега ти трябва на всякъде - можеш да питаш даже другаря Пирев, дето е със зелена карта тук можеше ли да си изкара книжка преди да му е дошъл тоя номер. Най-лесно става да влезнеш в сайта на съответното DMV (тукашния КАТ) и да провериш какви документи ти трябват за издаването на книжка - никъде вече не става без SSN-а. Даже не става и фалшив такъв, защото вече имат връзка със администрацията дето ги издава и проверяват. Пирев първия път го върнаха, точно защото се беше прецакала тая връзка и нямаше как да проверят номера. Иначе за визите, казах че и аз ще се радвам да паднат, ама май скоро не се очертава - иначе като стане ще си спомня за бирата  .
|
| Пон Сеп 24, 2007 3:20 pm |
|
 |
|
sthx
|
@Dimitar, визите не са зелени карти, но да разбирам ли, че вече не си на горното мнение? Поне аз не разбрах, тогава , защо си против да дават зелена карта на "неспециалисти", след като те се оправят в живота и без нашите пожелания и възгледи.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пон Сеп 24, 2007 3:39 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Вече написах преди няколко поста защо мисля така  .
|
| Пон Сеп 24, 2007 3:54 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Да бе ясно, че се позатегна положението. Все пак републиканец си избрахте. Лошо нема. Бирата я имате и тука да дойдете, проблем няма.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Сеп 24, 2007 4:15 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Другарки, и тук таме Другари  , най-лесния начин да останеш, да получиш местното ЕГН и да имаш всички облаги от това е да се запишеш да учиш нещо си, само да е във висше училище. Примерно миналата седмица в училището беше дошъл адвокатин, който разяснаваше на широко и на дълго, че ако някой се запише да учи специалност, различна от ингилизки като втори език, ще му се даде ЕГН, гарантира му се 1г. легален престой след завършването на специалността, ще му съдействат безплатно за намиране на работа ( то безплатно нема, ще издоят държавата ). Тук се напъват да учат и на 60г., така че възрастово ограничение няма. ЧовекОт, остана обиден дори, че почти никой не му обърна внимание, явно от зарибяваката му зависеше и хонорара, а те повечето под 30г. в училището са там, точно заради визите. Така че, всеки може да се запише да учи висше, още повече, че никой не проверява дали имаш средно, следователно полачва автоматически ЕГН, а още по-следователно да си отвори всЕкакви сметки, книжки и прочие. Просто една година всяка вечер ще дреме по детските столчета в студентските зали ( а тия столчета ме утрепват, как може, за големи задници да се използват такива столчета  )
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
Последна промяна ¶ на Сря Фев 01, 2012 5:25 am, променена общо 1 път
|
| Пон Сеп 24, 2007 5:04 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Е те тва е ясно... само дето повечето университети искат пари, ама и това са го измислили нашенци как да става
Търси се някакъв местен/свестен и световно неизвестен университет, дето се знае че връща капаро...
Записваш се, превеждаш капарото... с квитанциите отиваш и си вземаш виза. Като вземеш визата си мяташ куфарчетата по-рано на самолета, намираш си работа и преди да е почнало школото отиваш и им казваш - абе аз нещо размислих, тая година няма да имам време да уча, върнете си ми паричките 
|
| Пон Сеп 24, 2007 5:47 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
|
| Пон Сеп 24, 2007 7:03 pm |
|
 |
|
¶
|
...
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
Последна промяна ¶ на Сря Фев 01, 2012 5:23 am, променена общо 1 път
|
| Пон Сеп 24, 2007 7:29 pm |
|
 |
|
sthx
|
Ама до сега дали сме им изнесли поне един мургав "специалист"?
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пон Сеп 24, 2007 7:34 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
По-скоро много "мургави" специалистки сме изнесли - е не ние ,те самите отиват и се чете за тях непрекъснато по вестниците.
|
| Пон Сеп 24, 2007 7:39 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Амиима няколко познати заминали за US и взели зелна карта представяйки се за цигани, там има някакви програми за репресирани малцинстени групи.
За монтана, ако тази промяна е от скоро може, преди година и половина съмвиждалнаживо две монтанскикнижки на 100% легални, изададени на хора без SSN, те тези хора още нямат, и още работят във Вегас, единият даже май вече е барман. Студентска виза не винаги дават, изобщо не е гаранция че като плащаш ти дават, аз исках да взема такава за да уча но ми отказаха. Верно че ако бях си сменл статуса на място нямаше да има никакъв проблем, но аз нямах желание да го правя там защото след това посолството в БГ прави проблеми при следващата виза.
Зелената карта както се нарича е виза, имигрантска виза, която дава статут на resident. Според мен също би трябвало да я спрат, това е доре за тяхната държава. Процентът взели такава виза и непроговарящи англииски до края на живота си сигурно клони към 100. Има и доста други визи които могат да дадът SSN.
Който е ролкова на зор няма нужда да се ръси с пари за да учи, това не е евтино за чужденци. Да се договори с някоя негърка, не вземат по много, след това с добър адвокат няма никакъв проблем.
М-у другото, това че нямаш SSN не е никакъв проблем, освен ако много, много, много не се издъниш. Мой познат който вече си извади зелена карта по метода с черно кенгуру, преди това беше 3 пъти арестуван, два пъти за сбиване, и последния път за катастрофа, и нито веднъж не са му праивли проблеми за това че е нелегален, при катастрофата даже си го и съдиха, и осъдиха да плати, никакъв проблем. Та ако много не съгрешиш, та някой да тръгне да юрка имиграционните и те ако решат да се заниамват с теб ........
Тези които заминават и оставатне без документи не мислят за такива подробности, те имат розови мечти и мислят че всичко става ей така.
И пак да кажа, не съветвам никой да заминава, особенно нелагално, всичко по горе са факти, реални, но това което е нереално са най-вероятно представите за това колко с еполучаваи как се живее 
|
| Пон Сеп 24, 2007 9:41 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Бе много си зависи в кой щат си. То в има щати дето човек срещаш веднъж дневно, та камо ли емиграционен 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Сеп 25, 2007 7:44 am |
|
 |
|
¶
|
Точно вчера, даскала разправяше за Тексас, как се женили първи братовчеди по фермите, щото в радиус 100 мили нямало други кандидати.
|
| Вто Сеп 25, 2007 4:25 pm |
|
 |
|
3aek
|
а аз се чудех защо се раждат в тексас такива дебили като Буш младши 
|
| Вто Сеп 25, 2007 6:13 pm |
|
 |
|
¶
|
...
Последна промяна ¶ на Сря Фев 01, 2012 5:22 am, променена общо 1 път
|
| Вто Сеп 25, 2007 6:22 pm |
|
|