Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Въпросче към Атакистите 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Не съм атакист и не ме вълнува политиката. Но отчетете че атака са единствените които открито се противопоставят на Доган.
Положението в Родопския край е плачевно. Младите турци ги надъхват много яко. Фанатизирани са много здраво. Тази година началото на лятото в едно село в кърджалииско дойдоха при нас 2 коли местни турчета и в прав текст ни казаха да си разкараме гяурските задници оттам и да си ходим в Стара Загора. Ами аз такова обръщение "гяури' не бях чувал на живо до този момент. А доста съм обикалял в родопите. Вярно че бяха подпиинали но мисля че означава доста.
В случая попаднаха на неподходящите хора и си платиха много сериозно но както изглежда работата не отива на добре.
В Стара Загора в центъра на града правят основен ремонт на джамията. Сега се връщам от Пловдив. Там също гледам че правят основен ремонт на джумаята. По родопите не е останало място дето да има няколко къщи накръст и да не са им направили джамия. Табелите по новопостроените чешми са написани на турски ми прави впечатление също. Преди построените са с надписи на български.
На съседното връхче до връх Свобода са постоили грандомански паметник на турчина покорил Родопите /изобщо няма нищо символично нали/.
В Кърджали на 2-3 метра от паметника на Момчил Войвода се мъдри паметна плоча на някакъв турчин.
Няма нищо идеално на този свят. Преди да плюете погледнете и от тази страна.

Чет Сеп 27, 2007 5:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Кольо, недей да бъркаш симулацията на действия които извършва Атака, с истински действия.

Всички знаем кой е Ахмед Доган, обръчите му от фирми и пр. Ако Атакистите наистина се противопоставяха на Доган, щеха да сезират прокуратурата за многобройните му далавери. Щяха да използват законовите средства които имат като депутати (а и евродепутати), да поискат съдебна сметка за далаверите които се случват в обръча му от фирми. Те като депутати имат сериозен достъп до информация която може да закопае и Доган и партията му.

НО, те нищо смислено не вършат (както и всички други Анти-Доган ревльовци). Нищо. Просто лаят по телевизия и вестници и толкова. Е най-много да сберат 2-3 националиста да свършат някой погром и това е.

Не ме убеждавай, че това е анти-Доган политика. Не те просто си правят PR, използвайки обществената неприязън към Доган, но само това - просто реклама.

Истината е че Доган е много хитра сврака и никой от сега действащите политци не смее да му се опъне. Ако някой беше посмял, Доган има достатъчно черен живот зад гърба си за да го подгонят сериозно. Но никой не смее или не иска.

Всъщност ако някой ми посочи нещо смислено свършено от Атака за двете и години парламентарен (и европарламентарен) живот, ще го почерпя.

Освен да лаят по СКАТ и да се пенят от трибуната на народното събрание - нищо смислено не са родили. Всъщност успяха да сътворят една камара скандали - педофил, побой, а сега и пиян шофьор. И един брой скандал в европарламента - това е равносметката за свършеното от атака.

Чет Сеп 27, 2007 5:23 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Много вероятно е да нямат някаква реална възможност да свършат нещо реално. Много неща изглеждат очевидни но не са. Голяма част от реалната власт изобщо не е в парламента,публична тайна. Лаенето все пак е повече от кроткия сън на останалите лекета в парламента. Не защитавам атака просто е глупаво да се мисли само в черно за тях. Трябва да има националисти които да будят българите. Засега си имаме само тия. Чепати,недодялани и неопитни но това е положението. Вероятно е с времето при тях да настъпят промени и да се развият. Не с Сидеров на върха разбира се,вероятно и с ново име. Но трябва все пак да се признае заслугата на хората прокарали пътя на българска националистическа партия. Плюенето е най лесно. Лошо нещо на българския манталитет е че липсата на обективна преценка. Трябва да се отчитат и 2 те страни за да има шанс за обективност.

Чет Сеп 27, 2007 5:41 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами незнам - аз все си мисля, че ако някой иска да свърши нещо - той намира начин. Т.е. ако атакистите знаят за далаверите на Доган и искат да го ударят - имат механизми поне да ги докарат до съда. Това в комбинация с медийната олелия, би му подпалило сериозно чергата. Аз обаче не съм чул нещо такова да е направено. Просто лаят по медиите и толкоз. Не смеят е по-правилно да кажеш, не че не могат.

Чет Сеп 27, 2007 5:48 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Проблем е че политиците по правило са семейни хора. А този тип хора са най уязвими на натиск и заплаха. Не си мисли че си имат работа с ангелчета в лицето на Доган и хората които са в сянка зад него. Вероятно е да балансират на ръба на острието. Това е повече предположения.
Но мисля че прокарването на пътя на българска националистическа партия е повече от малко неприятности за Доган и мафията му. Така или иначе не могат да го гътнат сега.

Чет Сеп 27, 2007 6:03 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Напротив - Атака е една прекрасна услуга за Доги. Да забеляза че от как се появи Атака - влиянието на Доги и партията му нарасна неимоверно в политическия и икономическия живот на страната?

А причните за това са комплексни - най-малкото Атака с антитурската си риторика (забели антитурска, а не както е правилно антиДПС) така добре консилидира избирателите на Доган, че сега гласуват на 100%. Откак глупака Сидеров, се изцепи за циганите и сапуна, вече и мангалите гласуват за ДПС (или БСП което е все тая) от страх да не спечели атака и да ги пъхнат в казана.

Та Атака освен че направи услуга на партиите които обират етническия вот - друго не стори. За сметка на това обърка останалите избиратели, разми вота за останалите и така влиянието на Доги стана още по силно.

Една от причините Доги да е трета партия на евроизборите ( а преди това беше 4-5та) е точно Атака. Следващите 10 години, турското малцинство ще гласува за Доги на 100% с две ръце. А върви го бори ако можеш сега.

Чет Сеп 27, 2007 6:38 pm
Профил ICQ

Мнение 
Паразитите виреят там където има нещо гнило... И много добре го е измислила природата, иначе няма да се усетиш преди всичко да е изгнило.
Така че за момента колкото и да е вреден, толкова е и полезен Боленчо... А това че на кривата ракета космоса й е крив е друга тема ;-)

Чет Сеп 27, 2007 7:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Нямам задълбочени наблюдения. Само за турците знам че си гласуваха и преди на 100 процента за Доган.
А антируската му насоченост е супер глупава страна от политиката му.

Чет Сеп 27, 2007 7:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Сидеров - антируска насоченост? Ти ме уби съвсем.

Пет Сеп 28, 2007 7:44 am
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Щом по-голямата част от нацията застане зад тях ще имат реална възможност да прокарат законопроектите които са внесли.
Сега са в изолация и всички дружно са срещо тях.
Относно скандалите.
Ясно е че всеки и ( Цецо дори) да дръзне да тръгне срещу мафията ще се окаже окалян.

Въпрос на пропаганда.

Пет Сеп 28, 2007 9:28 am
Профил
Аватар

Мнение 
Хъм ако е въпрос на пропаганда как ще обясниш:

1. Педофила беше изключен от групата на атака. Следователно Сидеров признава вината му. Пък не виждам някой насила да го е карал да гони циганета по гарата, та да окачествиш като окаляне.
2. Побойника от магистралата (който го съдят за още един побой), също беше отсвирен от групата. Там сканадала прерастна във вътрешно партиен. Та и там не виждам кой ви е окалял партията - освен самите вие. В крайна сметка който го гонят мании и шизофрения не става публична личност.
3. относно последната изцепка с пияния депутат. Там пък съм сигурен, че никой не му е наливал алкохола в гърлото зорлем.
4. Евроскандала дето го забърка сидеровия синковец - е там пък съвсем сами си го бъркате.
5. Покупката на евродепутатско и кандидаткметско място от Бинев си е такова самоокаляне, че никой няма нужда повече да ви каля.

Абе виж сега - никой няма нужда ви каля партията. Просто с тоя вожд е супер лесно - провокирай го съвсем малко и той сам се омотава в лиги и пяна до ушите. За чии ми е да го калям, той се справя по-добре сам. Вие сами си бъркате интригите и скандалите и после ревете че кирливите ви ризи се лепят на вас. Е кой каквото сам си прави....

Освен това не забравяй че Атака е единствената партия ползваща 100% ефирно време в собствена телевизия. И пак циврят, че медиите ги окаляли.

Всъщност каква партия е това Атака?

Някой да е виждал икономическата им програма? Някой да е виждал смислен закон прокаран от атака? Някой да е чул евродепутатите на Атака да са свършили нещо смислено, освен да се дърлят с циганите?

А относно нацията и как тя ще застанела зад тях. Е това вече е голям смях. На тези местни избори ще се издъните ТОТАЛНО. Единствените спечелени кметове ще са някъде където сте подкрепили "независим" кандидат, който всички партии ще припознаят като свой. На практика не виждам къде бихте могли да спечелите собствен кмет, освен някое затънтено село. Ще вкарате някой и друг общински съветник да лапа от далаверата, а пък вие избирателите ще лапате мухите.

Относно мафията пък е още по смешно - е как точно заставате срещу мафията, издигайки виден представител на тъмните столични мутри за кандидат кмет. Да не говрим че преди това си купи от вас място в европарламента.

Абе не ви знам какви сте избирателите на атака - или сте невроятно заблудени или наивни или по скоро и двете.

Пет Сеп 28, 2007 9:57 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2