|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:43 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
Богатите.... бедните.... и другите.
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Богатите.... бедните.... и другите.
http://news.ibox.bg/news/id_1283600446
http://www.investor.bg/?id=55434
вчера по БТВ в новините имаше нещо от сорта че окол 12500 българи, разполагат с активи за над 1млн. лева. (не стана ясно какво се разбира точно под активи)
Обаче ей тая реплика ....
„Българите често се самоопределяме като бедни. Зависи обаче с кого се сравняваме – 80% от населението на света живее с по-малко от 1 долар на ден. Така че България е един относително беден член на общността на богатите“, каза при откриването на конференцията Левон Хампарцумян, председател на Асоциацията на банките в България и председател и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.
Голяма работа е тоя Левон.
А как си контрастира тая конференция с протестите 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Окт 01, 2007 5:10 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
|
| Пон Окт 01, 2007 5:34 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Само с протестите ли ?А с просещите поулицата?А с ровещите в кофите за боклук? Забележи с каква лекота и превъзхоство говорят някакви си банкери,директори.... Ама те са нещо повече от обикновенния работещ човек,на който му съдират незнам си колко кожи от гърба.
|
| Пон Окт 01, 2007 6:08 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Не ме разбирайте погрешно - аз не казвам дали това или онова е правилно, справедливо или не. Справедливостта, правилността, както и морала са много относителни понятия.
Както междувпрочем и богатството и бедността.
Аз по скоро се бях замислил не за бедните и богатите - а за другите. Така наречената средна класа. 44% от хората под 70г. се определяли като такава. Доста съм скептичен към процентите, но факта, че има хора които се самопределят като средна класа - е много показателен.
Средната класа би трябвало да е гръбнака на обществото. От нея трябва да иде и така нареченото гражданско общество.... 44% е много добре за да е вярно. Предполагам че изследването е от големите градове, където тая класа видимо съществува.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Пон Окт 01, 2007 6:49 pm, променена общо 2 пъти
|
| Пон Окт 01, 2007 6:33 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
интересно дали тази личност е поканена на този форум?
http://dnes.dir.bg/2007/10/01/news2165638.html
|
| Пон Окт 01, 2007 6:39 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Абе като си богат, хубаво, ама с участието си в подобни "конференции" показваш колко си тъп.  Като взема властта, ще ги разстрелям до един и ще им заграбя яхтите и лимузините.
|
| Пон Окт 01, 2007 7:11 pm |
|
 |
|
Цецо
|
ха, ха да ти кажа те тия на конференцията не са от тъпите. Това са хората които ще продават дрънкулки на богатите. Т.е хора които знаят да печелят от хорската суета.
|
| Пон Окт 01, 2007 7:44 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Рек, искаш да каже че щеги разстреляш когато аз взема власта .....надявам се 
|
| Пон Окт 01, 2007 10:18 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Еее, па тази личност, еее, пък точно за този дворец, не го е срам, царска му кръв, синя  То бива, бива, ама хептен го е ударил през просото негово царско високомерие
Този дворец е построен за нуждите на държавата, която тогава е било царство, средствата са изписвани от държавната хазна, никой от Кобургите едно пени не е дал за строежа, повечето строители са работили безплатно, заделена е безплатно общинска земя, и то каква земя, от юг граница на имота е река Въча, кеф ти риба, кеф ти паламуд. Баща му, Борис, лично е благодарил на строителите, за работата им в полза на държавата, но една стотинка не им е дал за труда. Чел съм доста за глуповатия му на външен вид дядо, Фердинанд, внука е същия лисунгер. Сигур и тоя мечтае да завладее Константинопол.
Тоя дворец си е баш дворец, малко хора дори знаят за съществуването му, като деца си спомням как ходехме да играем пред портите му, защото само улицата пред двореца беше асфалтирана, бай Тошо идваше да ловува и пирува с другаря Кубадински, махахме му за поздрав. Като поотраснахме, пак махахме за поздрав, но като минеше колоната, размахвахме средни пръсти. Чат пат прескачахме през 3-метровата ограда с бодлива тел на върха, ходихме да си изпробваме самоделките пистолети и пушки
Известен е рода на Шишманови в България, предполага се, че те са някаква брънка от рода на Цар Иван Шишман, ако вземат да докажат, че са наследници на Иван Шишман, и да заведат и те едно дело за хълма Царевец, за Трапезица, за Арбанаси, че и за тогавашната столица Търново, тогава я втасахме. Тъкмо ще си ги премерят, кой е с по царски, сегашното котило, или тогавашното
Убеден съм, че държавата ще му се оклечи насреща и няма да си защити интересите, ще си го вземе за по-малко от 800 дни, царска му работа 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Окт 01, 2007 11:15 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Пирев, радвай се
както върви след 800 дни вече няма да се краде в тая държава (няма да има кво) и ще може да се връщаш 
|
| Вто Окт 02, 2007 11:13 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Аааа, тогава така може.  Аз си помислих, че самите богаташчета са си го организирали.
|
| Вто Окт 02, 2007 12:29 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|