|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:48 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|
Поредния държавен рекет се задава... Да е честито на всички.
| Автор |
Съобщение |
|
Koleto
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
 Поредния държавен рекет се задава... Да е честито на всички.
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Окт 03, 2007 12:30 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Не може да се отрече че българина не застрахова имота си. Факт е че като стано белята всички искат държавата да им изплаща помощи.
Но това с задължителен данък Бедствия е голяма глупост. А пък 40лв. на калпак е тотална глупост. Едва ли ще стане в този си вид тая идея.
Така както е написано излиза че навършиш ли 18г - почваш да се отчиташ по 40 кинта годишно. А ако нямаш имот? А ако живееш под наем? А ако имаш имот за 1 000 000$ - ще ти платят ли щетите? А ако доброволно съм си го застраховал - за чии да плащам допълнително? А кой точно ще накара мангалите да плащат за имотите си (дето не са и техни)? А социално слабите?
Въобще това е една тотална глупост във вида в който е написана. Иначе наистина в много от развитите държави има задължителна застраховка на имота срещу бедствия. Тази застраховка зависи от вида на имота, доколко рисков е района и пр.... В интерес на истината във въпросните развити държави притежанието на имот се "наказва" със сериозни данъци, такси и пр. Докато в БГ притежанието на имоти се възприема като нещо едва ли не полагащо се по подразбиране. Днес слушах едно изследване - 96% от българите притежават имот или дял в имот. Което си е много както и да го гледаш. Факт е също че има огромно количество изоставени имоти.
Но в БГ нещата както винаги се прилагат по български... та знам ли.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Сря Окт 03, 2007 12:47 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Окт 03, 2007 12:36 pm |
|
 |
|
Ico_Belqta
Ранг: Новодошъл
|
Е добре нали си има фонд за тия работи !!!
Те ако я въведат ще подпалят и наводнят цялата страна ,че после техни фирми да отстраняват щетите .
И накрая не Цар Калоян ще бъде наводнен а София от язовир "Искър" в следствие на падналите обилни 285 литра на квадратен метър валежи.
Тия олигофрени е крайно време да ги заведат в специализирани заведения а не да парадират с олигофренията си.
Там в един пясъчник с лопатка , кофичка и шапчица да не слънчасат и да си отстраняват бедствия и аварии , да си гласуват закони , да си събират камъчета и мидички за бюджет . Ама то така и ще стане като сме овци сичките.
_________________ Мразя червени жички !!!
|
| Сря Окт 03, 2007 12:46 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Бе казват, че демокрацията гарантирала, че народът няма да бъде управляван по-добре от това, което заслужава.
Я вижте прикачената графика. Помислете, ако излезе някой и каже, че орязва цялата социална политика, прави образованието платено и съкръщава държавния апарат до санитарния минимум кой ще гласува за него.
|
| Сря Окт 03, 2007 3:48 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Изроди!! Разстрел определено е малко!
|
| Сря Окт 03, 2007 4:43 pm |
|
 |
|
lz
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Фев 02, 2007 2:57 pm Мнения: 139 Местоположение: София
|
Еми не знам защо се чудите. То като не остана кой знае какво да се краде, трябва да се помисли за други източници на кинти. И така ще е докато робските душици си траят! т.е. всичко си е съвсем нормално.
_________________ LZ
|
| Сря Окт 03, 2007 5:27 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Този данък е малоумен, ще им го платя на кукуво лято, но нямам нищо против да се въведе задължително застраховане, но то тов аняма как да стане. Аз си застраховам всичко, и мисля така е редно, а на който му отнесе водата къщата да се спасява. Същото е и за продукцията. Тъпия земеделец е спестил 5 хил лв от застраховка, и след това реве че му заминала продукцията, да го духа, нито лев не заслужава, има застрахователни компании, те затова са направени.
|
| Сря Окт 03, 2007 8:29 pm |
|
 |
|
3aek
|
лошото е че застрахователите са една банда мошенници които търсят причина послед да не изплатят щетите
това че си застраховане не значи че трябва да си спокоен
имаше преди време една застрахователна компания Юпитер която въртеше реклами за автозастраховки, после и взеха лиценза но след 2-3 години работа
оказва се че всички заявления за щети 100% се завеждат като опити за застрахователни измами и не са изплатили нито лев на никой "застрахован" при тях бавейки с дела в съда всички които имат застрахователно събитие
значи някакви бандити 3 години събират пари и не изплащат нищо докато се усетят от надзора да им вземат лиценза...
|
| Сря Окт 03, 2007 9:17 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами да, имаше и такива. Сега повечето плащат, а че се опитват да оспорват е естествено, и на запад е така и гледат да те прецакат за каквото могат. После на запад, конкретно в САЩ има и друго, при автомобилните застраховки имаш праг под който сам си заплащашщетите, но това пък рефлектира в-у застрахователната ти премия. Т.е. ако кажеш че до 1500 $ си поемаш ти щетите, застрховката ще ти е по изгодна от колкот ако кажеш 100, ама те имат и минимални граници. Тук ако му кажеш на Българина че трябва да се застрахова, но примерно до 300 лв сам ще си плаща ще ореве света.
Аз със застраховател проблем съм нямал. Верно че армеецне ми опраивх а колата така както трябва, примерно бронята бее писана за смяна а не е сменена, някои пластмаси не бяха сменени, както и калника не беше напаснат добре, но проблема не е в армеец а в сервиза, и най-вече че мен ме нямаше и друг взема колата и не е оглеждал много. Примерно миналата година във Витоша нямаше никакъв проблем, изпълненитео в официалния сервиз, и всичко се стане както трябва ...
Тук и друго има, всеки гледа как да прекара застрахователя, знам хора които нарочно трошат колата за да сменят я фар с нов, я нещо друго. Аз си има няколко щети които не съм ги завел и сам ще си ги оправя, няма да струват милиони, и пластмаси като чупя си ги купувам сам, за 100 лв решетка не си струва да си губя врмето с КАТ и застрахователи, много по лесно е като оставя колата да и сменят масло да им кажа да ми сменят и решетката. Чудно ми е с какъв акъл тия хора си трошат колита та да им смени застрахователя нещо на аванта. Та каквото почукало такова се обадило.
А за земеделците, там премиите са високи, но как иначе, като те не се грижат както трбява за културите си. То като почнат да се застраховат ще почнат да се молят за град и пожар, та да си вземат парите без да правят нищо. как да работиш нормално на такъв пазар?
|
| Сря Окт 03, 2007 10:38 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ами то затова тук има минимални дедактъбъли (моя например е 500$), за да не си трошиш колите и да се мъчиш да изкарваш пари. Отделно за щети под и около тоя дедактъбъл не си струва да знимаваш застрахователя и заради досието ти, където ще я напишат щетата и после ще ти скочи застраховката като имаш доста щети. Отделно застраховката не зависи от това, колкото ти струва колата, а от това какво покритие искаш да имаш. Не може колата ми да струва 500$, аз да имам застраховка като за 500$, ама като натреса някое БМВ за 100к$ и го тотализирам, застрахователя да вземе да го плати. Всеки си решава сам какъв риск иска да поеме. А и тук всички са навързани в мрежа и освен кредитен рейтинг имаш и застрахователен такъв. А не както в БГ - последната година имах 6 катастрофи и ми дадоха 30% отстъпка като си поднових застраховката  . Относно задължителното застраховане - трябва да го има, за да има кой да плаща. Защото някои за да спестят пари не си правят застраховки и после като се счупи стомната оревават света държавата да им плаща. И държавата ги взема тия пари от моите данъци и какво излиза - аз си плащам за застраховка и в същото време плащам и за малоумниците дето не искат да си плащат. Затова или да е задължителна или държавата да не дава никакви пари на тези, дето нямат застраховка. Защото има и по-лоши неща - например да имаш застраховка и да не ти платят, защото примерно не живееш в къщата, а някъде другаде, т.е. няма кой да я наблюдава и да се грижи добросъвестно за нея. Тук застраховките в повечето щати са така - спасяването на давещите се е в ръцете на самите давещи се и затова хората са си абсолютно отговорни и сериозни като стане въпрос за застраховане  .
Последна промяна Dimitar на Сря Окт 03, 2007 11:31 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Окт 03, 2007 11:13 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами то това е целта на застраховането, хората да могат да са сигурни че ако нещо стане. Това че българина няма тая култура е друг въпрос, що да се затрахова, я стане нещо я не стане.
|
| Сря Окт 03, 2007 11:26 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
Ами по принцип отговорът на риторичния ти въпрос се крие в самата дума - застраховаме се "ЗА СТРАХ". То е ясно че нещо я стане, я не стане, ама може и да стане и тогава ще ревем. А и като се замисли човек, изплатените пари за застраховка на някой, комуто се е случило нещо, идват от парите, натрупани от вноските на тези, на които не се е случило нищо. Ама все се пишем най-големите тарикати на света - сакъм да не се прекараме - а после ревем на държавата и все някой друг ни е крив...
|
| Чет Окт 04, 2007 7:28 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Полицейска държава  , това задължително, онова задължително. Защо трябва да е задължителна застраховката на колата и/или имота ? Ако карам каруцата само в село, какво да застраховам на коня ? Юлара или мигачите ? Ако недвижимия имот е кИнеф, какво да му застраховам ? Тоалетната чиния или баейркаса ? Скоро и задължителна застраховка живот ще има, със задължението нон стоп да носиш двойно бронирана немска каска, бронежилетка до петите и галоши на бос крак ( сред хамериканците е много модерно да ходят с галоши  , циркаджии, само с бронежилетките ще е трудно, с тия 3XL размери ), пък после ми разправяйте, че имало разлика между комунизма в Източна Европа и комунизма в щатите  А пък това минималните щети да се поемат от застрахования е най-голямата шмекерия, демек застрахован си, ама ако те ударят по-лекичко ти ще си плащаш, затова се моли да те изпраска буик челно в десятката, та да си спокоен, че застрахователя ще ГО поеме 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Окт 04, 2007 8:15 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Ееееех, че сме си цървули то е ясно... Аз също съм си застраховал всичко което имам... Да, вярно е, че отговорноста е на хората.. ако не си застрахован - гориш... ОБАЧЕ.... Тука те слагат въпроса за природните бедствия... Хайде да се замислят и да видят, че именно ако държавата си беше свършила работата - изчистени корита на реки, празни изравнителни язовири със здрави и поддържани стени и т.н. - нямаше да има никакви трагедий или ако имаше то щяха да са с минимални щети.. Особенно пък тази като в Цар Калоян, която е цитирана... Дето на тъпата лакома туркиня приближените издавиха селото... И после ще ми лъжат че за 2 часа над селото се изсипало повече от средното количеството дневни валежи в тропическа гора.. ЕБАСИ... Само заради тази лъжа тая пача трябва да я обесят... А тя нагло ще ми разправя че била в полагаем отпуск и тя била човек и да не са я занимавали със служебни проблеми по време на отпуск...  РАЗСТРЕЛ...  Извинявайте ама тука 100% държавата си е виновна и хората в този случай си имат пълното право да си искат от виновния обезщетения... Колко репортажи имаше как пари отпуснати за чистене на реки и изграждане на диги уж преведени на "фирмите" изпълнителки-разбирайте приближени на тия дето са ги отпуснали" "спечелили конкурсите" се оазало че са прибрани а работата не е свършена изобщо а? И как така язовирите пред Цар Калоян, които са изравнители и трябва да са на минимума се оказало че са пълни до горе и направени на рибарници а? КАК??? И кво... застраховаш се... и както споменахте.. става нещо... застрахователя казва.. да ама държавата не си е свършила работата няма да ти платя... и кво? ходете се съдете ако си нямаш друга работа... ЕБАСИ...  Какъв е тогава смисъла ми кажете от министерството на Етем? Освен че е поредната каца която пълним със собствения си труд...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Чет Окт 04, 2007 10:09 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
То хубаво хората искат обезщетения от виновния, ама нали се сещаш кой е виновния, а кой ще плати обезщетенията. Няма да е виновния, а данъкоплатеца. Освен това вината на хората от пострадалите райони е не по малка от вината на властта (говоря принципно, не за Калоян). Едва ли кмета е отишъл да напълни коритото на реката с боклук. Нито пък е построил къщата на някой си, досами коритото на реката. Но пък ако кмета иде и каже на гражданите(селяните), ей дайте да се съберем да почистим реката, да оправим моста и пр. - я се съберат 3ма ентусиасти, я не. Всички ще кажат - това е задължение на общината. Ама данъка (особенно на село), е няколко лева на къща - с кои пари да плаща общината. Естествено с тия на софиянци (дето всички ги мразят).
По принцип по селата си тече някакъв соц. живот още. Там си мислят че държавата е някаква кофа от която трябва да се бърка и раздава на тоя и оня.... Собствената отговорност е на ниво 0. Някой от тия да е сигнализирал институциите, че коритата на реката са задръстени или обрасли. Не като стане аварията - всички реват вкупом - помощ, спасявайте ни.
Така че трябва да се реши - или доброволно застраховане, но никакви помощи от държавата за незастраховалите се. Или задължителна застраховка. Трябва някой да носи риска и най-добре е да е застрахователя, защо простия селянин не може да прецени риска. Той си мисли, че господ е българин.
С което въобще не оневинявам Етем. Точно те са най-виновни, че не са организирали хората и не са ги принудили да вземат мерки. Но в крайна сметка тук хората пак са виновни, щото Етем е избрана на избори и то законни.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Окт 04, 2007 11:39 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|