Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
PIC revision 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение PIC revision
Пиша темата заради факта, че когати си купих PIC 18F4550 от магазина на Комет, преди месец горе долу, установих, че версията на пик-а е най-старата и най-бъгавата - А3. Та въпроса ми е, как може да сме сигурни какво купуваме? Има ли начин да се разбере версията по означението на корпуса? Предполагам, че в Комет няма да се съгласят да си пробвам всичките им пикове докато нацеля подходящата на някакъв преносим програматор. :)

Пет Окт 05, 2007 10:27 am
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: PIC revision
Informer написа:
Пиша темата заради факта, че когати си купих PIC 18F4550 от магазина на Комет, преди месец горе долу, установих, че версията на пик-а е най-старата и най-бъгавата - А3. Та въпроса ми е, как може да сме сигурни какво купуваме? Има ли начин да се разбере версията по означението на корпуса? Предполагам, че в Комет няма да се съгласят да си пробвам всичките им пикове докато нацеля подходящата на някакъв преносим програматор. :)

Обикновенно е мидуарен проблем (задклавиатурното устройство), въпреки че може и да си прав , но въпроса е как го установи ?

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Пет Окт 05, 2007 10:48 am
Профил
Аватар

Мнение 
И аз имах същия проблем преди 2 години. Решение - няма :)

Няма как да разбереш версията на чипа по означението. Косвено можеш да съдиш по датата, ама трябва да имаш читав, та да знаеш след коя дата да гониш.

Комет си имат на склад и се опитват да ги пробутат - търговци :) Шанса да уцелиш по нова ревизия, ако имат от по старата е нулев. Просто те няма да заредят склада с по нова, докато не продадат старата.

Всъщност имаш възможност. Отиваш и човешки им обясняваш какъв е проблема. След това учтиво ги молиш да ти поръчат чарка през buy.microchip.com. Ако имаш планове за бъдещето относно тоя чарк, сподели ги с тях, това тежи. Ако попаднеш на някой от по "читавите" младежи зад щанда. Всъщност може би електронна кореспонденция ще е по добре. Но трябва да си настоятелен и аргументиран. Ако създаваш впечатление на хоби-юзер, едва ли ще пожънеш успех :)

При мен работи :) Друг е въпроса какво да сториш ако в пройзводство няма друга версия освен 'A' :) Но за 4550, това не важи :)

Пет Окт 05, 2007 1:08 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
верно ли няма решение?

препоръката ми е да направиш поръчка (по мейл) за определена версия.
ако не е тази, която ти трябва, не плащаш.

защо се получава така ли?
екстремно силикониране...
http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?p=30359#30359

Пет Окт 05, 2007 1:20 pm
Профил

Мнение 
Кофти работа, предполагах, че такива ще са отговорите. Гледам сега, чипа е произведен 14-та седмица на 2007-ма година, и все още е А3 версия, кога са успели да пуснат 3 версии след това не ми е ясно. Освен пък да произвеждат наличности от всички ревизии. Защото както Дедо Боре е описал, нещата дори на еднакви версии на чипа може и да не работят какво остава за различни :)

Пет Окт 05, 2007 5:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
толкова ли е сложен този бъг че да не може да се реши...

Пет Окт 05, 2007 6:48 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Хахаха, Цецо, направо ме уби :lol: :lol:

Пет Окт 05, 2007 10:04 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Какво да те убивам, това наистина си е проблем. Апропо това не важи само за Комет -всеки търговец ще ти покаже среден пръст ако кажеш искам чипа, ама не тоя от склада а ревизия.... някоя си. Ако не вярваш можеш да пробваш да се опиташ дa направиш номера през digikey.... никакъв шанс.

По принцип не купуваш ли 10000бр. не си интересен. :)

Съб Окт 06, 2007 10:53 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]