|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 11:58 pm
| Автор |
Съобщение |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
абе тия веселяци от кое заведение са ги пуснали:?:
цитирам:
"Слагаш малко тинол отгоре и почваш да го разкарваш с човката на поялника ама докато се напече зверски.
После ламаринен екран върху него-към маса и това е.
Тоя процесор ми е направил впечатление,че в 99% от случаите се оправя с яки нагревки и кара после с години. "
"Ако проблема му е като на фунайските процесори -като загрее бърка команди и криви графиката аз го слагам на антистатична гъба да престои 24ч. след това го екранирам и работи перфектно"
мале мале вече сутрин ще отправям молитва към господа->
"Благодаря ти, боже, че не съм най-лудия и тъпия на таз земя...ровнах в нета и видях луди много и всякакви(тъпи също, но това е относително  ) та вече спокойно мога да си спя"
пак добре , че не препикават фунайските процесори след като са яли червено цвекло например....  иииий това е идея може да ме баннат ама ще го пусна в техния форум да се посмеем 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Окт 08, 2007 6:59 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Смей се ама така точно оправяхме фунайски TMP-процесори, с духалката няколко минути и клиента печели една година 
|
| Пон Окт 08, 2007 7:08 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
добре де явно опита говори много....
ма я ми кажи какво му се оправя - не е зяждане кажи ми..... като го напечеш ->кво
а и онова с антистатичната гъба как става ако ме светнеш .... бира на корем получаваш....
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Окт 08, 2007 7:14 pm |
|
 |
|
Predator_MF
|
Доколкото съм чел по форуми някаква вътрешна връзка откача, някаква керлива ревизия на процесорите. Не съм го открил аз, като се хванах на работа в сервиза преди 5 години го намерих в едни руски форуми, на мен също ми изглеждаше смешно докато не го видях с очите си. Подобни изпълнения съм правил и на няколко други марки телевизори с маскови процесори....
Сигурно си чувал и за номера със кибритена клечка, памук и спирт....намира ликаж по полупроводници, особено в захранвания с UC3842 и TDA4605...в тоя занаят има неща дето не можеш да ги прочетеш в дебелите книги
ПС: Монитора с който все още карам от както си го ремонтирах в сервиза и го откупих от клиент за ниска цена оправих точно по този начин - отваряш, мериш всичко е наред, има захранване, има хоризонтално, вертикално, светва и изгасва....един проклет 1N4148 диод обратна връзка от ТХО към процесора за развивките, на мерене диода е перфектен....стои в една кисийка закована на стената в сервиза с пирон заедно с още няколко невероятни изпълнение от сорта на PIC12 изпилен до кристал намерен в един Sagem GSM по времето когато още е нямало SMD-та 
|
| Пон Окт 08, 2007 7:51 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Хищник,може ли да направиш една снимка на тези експонати (в по-едър план) от скромния ви музей та и ние да ги видим ?
|
| Пон Окт 08, 2007 8:42 pm |
|
 |
|
3aek
|
за първи пъч яувам за GSM без SMD елементи, ще трябва да се носи в раница предполагам 
|
| Пон Окт 08, 2007 8:58 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
По скоро има предвид - когато хакерите не разполагаха с SMD.
Sagem-ите се славеха като едни от най-трудните за хакване телефони. Първите партиди се "разкодираха" с PIC между SIM картата и телефона
Обаче нямаше място вътре - затова са пилили DIP корпус. По това време Комет продаваха Пикове на корем (вкл. СМД), та предполагам че телефона е разкодиран не по нашите земи.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 09, 2007 7:37 am |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
"Сигурно си чувал и за номера със кибритена клечка, памук и спирт....намира ликаж по полупроводници, особено в захранвания с UC3842 и TDA4605...в тоя занаят има неща дето не можеш да ги прочетеш в дебелите книги"
Това не го знам. Би ли разяснил.
За процесорите на фунай действително се оправяха с нагряване.
П.П.
Моя монитор пък беше с гръмнат кинескоп. Още работи, смених го че остаря морално.
|
| Вто Окт 09, 2007 10:36 am |
|
 |
|
Predator_MF
|
Да това исках да кажа
Ами...при неопределени условия в неопределен момент (пише го в ератите на майкрочеп) някой диод ликясва така, че при 20° работи, при 25° прави мизерии...а спирта има свойството да отнема температурата бързо...абе понякога и аз съм се чудел кой го е измислил това и как е стигнал дотам 
|
| Вто Окт 09, 2007 10:52 am |
|
 |
|
poolo
Ранг: Минаващ
|
Объркване в родилното отделение. Новороденото е тъмнокож, кривоглед блондин. Акушерката се обръща към майката:
- Това, разбира се, не е моя работа, но на ваше място щях да съм по-предпазлива при групов секс!
Младата майка възразява:
- Какво говорите, аз и на това съм щастлива, добре че и не лае!
Трима мъже разговарят за жени.
- Аз обичам да се любя с млади момичета. Толкова са мили, нищо не знаят и нищо не разбират.
- Аз пък със зрели жени. Всичко знаят и всичко разбират.
- А пък аз с бабички. Те мислят, че им е за последен път и такива чудеса правят!
В метрото е тъпканица. Жена случайно докосва с ръка члена на застанал до нея мъж.
- Извинете.
- А, не. Аз съм шахматист. Щом си го пипнала, играй.
Риболовец се приготвил да отиде на риба и на тръгване заръчал на жена си:
- Скъпа, приготви тигана докато се върна.
На което тя отговорила:
- Няма нужда. Магазинът за риба е в ревизия.
Жена към съпруга си, програмист:
- Ама ти изобщо не говориш с мен!
- Добре! Сядай на другия компютър и пускай IRC.
В Америка 80% от хората имали достъп до интернет.
Останалите нямали проблеми със сексуалния живот.
Един програмист влиза вечерта в бара и вижда колегата си на една маса, а пред него купчина празни бутилки от уиски. Пита го:
- Какво се е случило, колега?
- И-з-т-ри-вам о-пера-тив-ната па-мет!
_________________ въэхитен съм от възможностите на този мултистандартен аудио чип !!http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/M/S/P/3/MSP3410D.shtml
|
| Пет Окт 12, 2007 8:03 pm |
|
 |
|
HCL
|
Hatless Atlas

|
| Съб Окт 13, 2007 12:28 pm |
|
 |
|
poolo
Ранг: Минаващ
|
Докторе, в депресия съм.
- Най-доброто лекарство за това е да се потопите изцяло в работата си.
- Ама, докторе, аз бъркам бетон...
 javascript:emoticon(':arrow:')
Arrow
_________________ въэхитен съм от възможностите на този мултистандартен аудио чип !!http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/M/S/P/3/MSP3410D.shtml
|
| Вто Окт 16, 2007 6:51 pm |
|
 |
|
MYXATA
|
Търговски пътник, рекламиращ прахосмукачки, отива на първия адрес в новия си район. Вратата отваря жена, но преди да успее да каже нещо, продавачът се шмугнал покрай нея в антрето и изсипал на килима конски изпражнения.
- Госпожо - обърнал се той към стопанката, - ако тази прахосмукачка не направи чудо и не изчисти без остатък тези изпражнения, аз ще ги изям!
- Да им сложа ли малко кетчуп отгоре? - попитала го съчувствено жената.
- Какво имате предвид? - стъписал се продавачът.
- Ами ние току-що се нанесохме и още не са ни пуснали тока!
|
| Пет Окт 19, 2007 6:35 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
 Бъргаро-Турски речник
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Пет Окт 19, 2007 8:36 pm |
|
 |
|
MYXATA
|
В Съветския съюз, в Института по международни отношения, преподавателят връща контролните.Темата е била:"Съветски кораб влиза по грешка в териториалните води на малка африканска страна.Екипажът, леко пиян, блъска местен кораб и го потопява.Страната се обръща към Съвета за сигурност.Напишете дипломатично извинение до Външното им министерство."
Та, както казахме, преподавателят връща работите и коментира:
- Много добре сте се справили, молодцы!Проблемът е изяснен напълно и изчерпателно.Имам само малки забележки към граматиката:
В израза "абе що не вървите на майнатаси" последните две думи се пишат разделно.
Обратното, в нашия случай "Черна маймуно" се пише с главна буква - все пак, става дума за президент....
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
| Вто Окт 23, 2007 12:57 pm |
|
|