|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:59 am
"Ние няма да действаме под ултиматум"
| Автор |
Съобщение |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
Приемаме че спора яцето или кокошката е решен. Първо се дват пари после всичко ще си дойде на местото. При заплата от 5000 лева и ти ще идеш да учиш децтата на ум и разум от което всички само ще спечелим.
Защото точно това не трябва да става.
Всъщност евала на хората Осъзнават или се заблуждават, Трябва или не да взимат по-вече пари, те ще си ги вземат в края на краищата че и власта ще съборят както е тръгнало.
|
| Чет Окт 11, 2007 3:12 pm |
|
 |
|
Lupus
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Добре, тогава за какво се борим - за реформа в държавното и ли в частното образование? По тази логика излиза, че трябва хем да плащаме скъпо за частно образование, независимо от данъците които плащаме, хем да се борим за реформи там, то да стане на нивото на Итън Колидж, за да повлече след себе си и държавното? Това ли е идеята? Нещо като да се почешеш с дясната ръка по лявото ухо? И само и единствено за да не се ореже на половина армията на нищоправещите чиновници и парите от тази икономия в бюджета да се налеят за едно по-качествено образование?
|
| Чет Окт 11, 2007 3:12 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
"човека взе парите и каза чакай малко".
А не, стига толкоз, аз и в момента отделям доста сериозна сума под формата на данъци и такси за държавната ламя. И образованието става все по-зле, въпреки че аз ръгам все повече пари. Та си мисля да спра да плащам вече и да съхраня тия пари. Пък после като се наложи - или на частно или в чужбина. Просто няма смисъл да се боря със системата явно съпротивата е жестока - ще се нагодя към нея и ще чакам...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Окт 11, 2007 3:52 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
За съжаление осъзнаване няма, по-скоро заблудата е пълна и повсеместна. Всичко това е добре дошло за властта която си търси оправдание за лошата икономика. По офицални данни към месец август имаме рекорден дефицит по текущата сметка - 12%, предполага се до края на годината ще е 20%. Инфлацията също се очаква да е към 20% за годината. Положението е ЗЛЕ но оптимистите казват че може и по-зле да стане...
Правителството или се прави че не знае какво става или наистина не знае какво става. Но за сметка на това много добре се справя с масовото заблуждаване - ако се опитате да проверите колко е инфлацията или колко е дефицита ще видите най-различни цифри.
Както и образованието - били 4.3% от БВП, после било 4.2, после 4.18 ама видите ли трябвало да бъде 4.5%. Последно сега според министъра и премиера се оказа че за таси година уж било 3.9%. Те знаят ли изобщо колко е?
Както и необходимите средства - първо казаха 500млн за догодина, после 1 млрд. после 300млн., като винаги пускат някаква цифра без да споменават какво ще индексират - само средното образование, или и висшето или целия държавен сектор.
Икономиите първоначално се очакваха 50 млн. но вчера се оказаха 20 млн. интересно колко ще са утре...
А даскалите сами се заблуждават. Тази година имат да вземат по 3 заплати, да ама 1 няма да вземат щото стачкуват, т.е. МОН ще е на далавера ако трябва да им даде само по 25% увеличние.
От януари искат друго 25%-но увеличние, ами 20% инфлация + 5% икономически растеж дава точно 25% индексация. А ако оправят процента за образование от 3.9 към 4.5% както трябва да бъде, на МОН даже може да му останат пари... при това без да вземат нищо от други сфери.
Много пъти писах че проблемът не е в парите... Ако трябва да бъда по-точен, проблемът не е в малкото пари които искат учителите. Проблемът е в МНОГОТО пари които не достигат на държавата. Но за правителството е далеч по-удобно да намери някой на който да хвърли жълти стотинки в лицето и после да каже "ето - те са виновни! заради тях няма пари в хазната"....
|
| Чет Окт 11, 2007 3:57 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Аз не се боря за нищо. Няма и смисъл - и трите страни - синдикати, учители, правителство са грешни за мен. А такава ситуация какво да и бориш?
Просто изложих моя възглед какво ще стане като се досъсипе държавното образование. А натам сме тръгнали, покрай тая стачка още повече се убеждавам, че ребуса няма решение, по скоро никой не иска да го реши.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Окт 11, 2007 4:03 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
На синдикати и учители не плащам, но на правителството плащам. Какво да правим с някого на когото плащаме и той ни ЛЪЖЕ и МАМИ ?
Това правителство трябва да си ходи!
|
| Чет Окт 11, 2007 7:31 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Така е, но ако не се промени системата на управление, пак ще е тая...
Колко вече ги сменихме? Кога най-после ще разберем, че нов бардак със старите курви не става?
Няма смисъл от смяна на чаршафите вече....
|
| Чет Окт 11, 2007 11:25 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Теб ли да изберем?
Страна в която правителствата се сменят със стачки създава впечатление на кочина. Едни там малоумници гласуват, после са недоволни, свалят, пак гласуват, пак недоволни... Аз ако гледам отвън ще кажа че това българите явно са просто племе. Всъщност гледайки отвътре мога да го потвърдя.
После ревете за чуждестранни инвестиции и пр. Кой инвеститор би се заврял в държава в която правителство изкарва мандата си само по чудо. И какво оттук насетне, кой не му е кеф сутрин ще сваля правителството? Първо бяха таксиджии, после шофьори, после лекари, после учители.... Навремето като изпозатвориха всички държавни предприятия и маса инженери останаха на улицата - стачки да са правили? Сега слушам че учителите щяли да блокират достъпа до изборните урни след 2 седмици - е тогава вече ще ядат бой.
|
| Пет Окт 12, 2007 7:55 am |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
Точно така. Промяната трябва да се прави от тях. Нещът и падат.Идват следващите и същото..
П.П.
Като начало за промяна плаче изборната система.
Като дойдат следващите не започнат ли с нея значи са същите. 
|
| Пет Окт 12, 2007 9:15 am |
|
 |
|
miro_atc
|
За мен би било чест!
А какво впечатление оставя кочина в която правителствата не падат и се държат като самодоволни прасета?
|
| Пет Окт 12, 2007 9:39 am |
|
 |
|
zaphod
|
ако имах възможност, веднага те слагам премиер, барабар със останалите социални хленчовци за министри. много е гот да гледаш сеира на някой недоволник и давач на акъл, когато има възможност да покаже "как се прави".
|
| Пет Окт 12, 2007 10:39 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Ооо... дълбоко се лъжеш че ако нещо зависи от мен ще търпя сеирджии
Държавата трябва да се оправи от НАРОДА и първото нещо което трябва да се избие от главата на селянина е че някой ще го ОПРАВИ. Няма такава песен! Ако искате нещо - ще ви накарам да го свършите а не да ми зяпате умно.
Работата на управляващите е да дефинират проблемите, да измислят решение как проблемите да бъдат решени бързо и качествено и да накарат управляваните да изпълнят решението. Ни повече, ни по-малко!
|
| Пет Окт 12, 2007 11:31 am |
|
 |
|
Цецо
|
хаха, а какво ще ядеш? Не ми излизай номера че ще я караш на 2000лв. заплата.
|
| Пет Окт 12, 2007 12:47 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Не съм чул досега някой министър да е умрял от глад
А за мнението ми относно "облагите" мисля че не е тайна - не е проблем че някой бърка в кацата с меда, проблем е че управляващите ни взеха да серат вътре...
|
| Пет Окт 12, 2007 1:08 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Основавай партия - аз ще гласувам за теб + поне още 10 човека ще ти доведа. Абе подписите за избори ти ги събираме одма. 
|
| Пет Окт 12, 2007 1:26 pm |
|
|