Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
не толкова безумна идеика !?.. - електронен стилаж 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение не толкова безумна идеика !?.. - електронен стилаж
във връэка с подобни истории http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=111740 имам идея за лцд двуредов дисплеи - модул с комуникация към сървар,така,че като въведат цена на продукт в номенклатурата да се изписва на самия щанд с продукта,да е с подходящо закрепване за различен тип щандове и минимален брои проводници към него - не съм виждал до сега подобен вид щандове - може да обсъдим тип комуникация,захранване и елементи за начало лцд то 2х20 е добре,захранване - централно ще е няколко типа за от до 50,100,150,200 и т.н. модула , куплунзи - щандови между модул и сървър по натам ще се бистри и софта !? :roll: :idea: :arrow:

Пон Окт 15, 2007 4:22 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Елементарно се прави, ама пазар дали ще има?

Пон Окт 15, 2007 5:37 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
Елементарно се прави, ама пазар дали ще има?

Ще помагаме :)

Пон Окт 15, 2007 6:15 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
НЕЩО МИ СЕ ВЪРТИ В ГЛАВАТА ДАЖЕ ЗА КОМУНИКАЦИЯТА да бъде в 220 в. мрежата - щандовете са с осветление някои а които са без захранване само мрежа 220в. се пуска - да ползваме пауър лаин адаптори за локална лан мрежа - така махаме кабела за данните 8)нещо такова по принцип , но от друга фирма и на едро само платката без кутията ,която щее в централен щандов модул захранващ и комуникиращ с дисплеите http://www.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_Product_C2&childpagename=US%2FLayout&cid=1115416874725&pagename=Linksys%2FCommon%2FVisitorWrapper&lid=7472527773B02 :idea: :roll: :arrow:Изображение

Пон Окт 15, 2007 7:08 pm
Профил
Аватар

Мнение 
В големите магазини (от калибъра на метро, била и подобни) вече наслагаха по стилажите бар код четци, което е доста по сериозен хардуер от предложението. А и ще е "безумно" :) скъпо за всяка стока да се прави такова нещо.
Пък и върви на щанда за инструменти в Метро да видиш как са наредени - на едни телове по 30 стоки на квадратен метър ... там как ще сложим LCD-тата ?

Пон Окт 15, 2007 8:21 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
бар кода не съдържа цена на продукта- както казват и там Знаете, че баркода на продуктите не съдържа в себе си цена. Знаете също, че има достатъчно начини за 'заблуждаване' на системата с баркодове, а още повече с ценови баркодове,въпреки че има и криптирани такива - фактури на абонати на мтел са с такива кодове - и на щанд и на каса магазинния бар код съдържа номенклатурния номер на продукта по които касовия сървър му слага актуална цена ! - нашите дисплеи ще бъдат именно закачени на тоз сървър :idea: :arrow:

Вто Окт 16, 2007 7:45 am
Профил
Аватар

Мнение 
не очаквай от пикадили да си купят, как иначе ще надписват :) хехе

Вто Окт 16, 2007 8:24 am
Профил
Аватар

Мнение 
че такова нещо си го има отдавна
аз поне от 15 години съм го виждал в магазин тип метро

само че в конкретния случай става въпрос за съзнателна измама

Вто Окт 16, 2007 9:28 am
Профил
Аватар

Мнение 
А не може ли да се опрости. :) Да се направят само електронни етикетчета?

Вто Окт 16, 2007 10:05 am
Профил
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:

Може. Етикетчета с вградени RFID тагове. И на входа срещу депозит ти дават портативен четец с индикация. Слагаш стоката в кошницата и прочиташ етикета. На екранчето ти се изписва цената на стоката и сумата на стоките в кошницата. Ама познай кога ще стане това.

Вто Окт 16, 2007 10:27 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
по - евтино от "Девочка" (150лв/месец) ... дето лепи етикети с цени - едва ли ще намерите :)

Вто Окт 16, 2007 10:54 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:

Направено е вече - Carrefour електронни етикетчета с LCD диплей на който има цената за продукта и малко друга информация. С батериино захранване. И преполагам някаква RF комуникация.

Lupus написа:
Може. Етикетчета с вградени RFID тагове. И на входа срещу депозит ти дават портативен четец с индикация. Слагаш стоката в кошницата и прочиташ етикета. На екранчето ти се изписва цената на стоката и сумата на стоките в кошницата. Ама познай кога ще стане това.

Вече е направено в магазините Delhaize (в Белгия), а сигурно и на други места, само че четеца чете баркодовете и ти смята сметката, а като стигнеш на каста, само им оставяш четеца, плащаш и си ходиш. Без да си маркираш отново продуктите.
Освен ако не ти направят нещо на четеца, няма как да те измамят, но никак не вярвам да се занимават с подобни щуротии.

http://www.tech.co.uk/gadgets/future-tech/news/sharps-supermarket-labels-are-lcds?articleid=385927703

Вто Окт 16, 2007 11:15 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ами според мен задължително трябва да има лцд (голямо) с цената и допълнителна информация, например "супер промоция". :) Защото тук има и психологически ефект - ако пазаруваш само с баркодове, няма да купиш нищо излишно, докато ако гледаш цената, често се случва хората да купуват разни неща само защото си мислят, че са на изгодна цена.

Вто Окт 16, 2007 2:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ако целта е да се намалят грешките обаче (нали от там тръгна темата) една такава система е в пъти по-уязвима към грешки. Щото основно те се допускат от задмониторни и предклавиатурни устройства. Да не говорим че по пътя от щанда до касата може да ти се сменя цената с честота 50Hz примерно. :D Докато с етикетчетата няма мърдане. Отпечатват се веднъж в месеца или седмицата и това е.
Определено обаче в период на инфлация облекчението за обслужващия персонал ще е огромно.

Вто Окт 16, 2007 3:51 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
Ами според мен задължително трябва да има лцд (голямо) с цената и допълнителна информация, например "супер промоция". :) Защото тук има и психологически ефект - ако пазаруваш само с баркодове, няма да купиш нищо излишно, докато ако гледаш цената, често се случва хората да купуват разни неща само защото си мислят, че са на изгодна цена.
Изображениетова чудо с рутър ли праща данните до лцд - тата - маи е така,тогаз те са с батериики и имат приемен модул с антена и комбиниран проц - тоест чипът те са го разработили мда - развили са ми идеята професионално.... :idea:докато при нас щее реализирано с универсални общодостъпни ефтинки компоненти...(ааахаха - GTN може ли да те вербуваме за индустриален шпионаж и да `напазаруваш`някое такова етикетче от магазина за разучаване))) 8) :lol:Изображение а тия от веригата магазини си имат програма лоялен клиент с чип карти и ти дават четец за тях !

Вто Окт 16, 2007 9:03 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща