| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 фонт 5x7 CP1252
На някой да му се намира стандартния 5x7 (6x8) фонт ама в кодова таблица 1250 (дето си има немските и френски букви, а не кирилица)? Общо взето тоя дето се качва на LCD тата дето не са кирилизирани.
Формата ако е бинарен най добре, ама и C код ще свърши работа.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Сря Окт 24, 2007 10:36 am, променена общо 1 път
|
| Вто Окт 23, 2007 5:48 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Ето ти родно производство. За кодовата таблица не съм сигурен, но има умлаутите и другите западни чавки. Както и DOS псевдографиката.
|
| Вто Окт 23, 2007 6:26 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Тц. Не става.
Всъщност оказа се че на мен ми трябва CP1252.
Това което ти имаш е някакъв модифициран вариант. В историята се води ОЕМ измислен е от IBM (ползва се в нортън командер ако го помните  ). Наистина има изчанчените букви с точки и запетайки отгоре, ама са сложени на други ASCII кодове спраямо стандартната CP1252 подредба.
http://en.wikipedia.org/wiki/Code_pages
А на мен ми трябва за вграждане в готов продукт, не върви да транслирам ASCII кодове 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Окт 24, 2007 10:26 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Ами вземаш програмата за която съм писал тук-а
хващаш шрифта и си го правиш. Първата програма тая на Рамтех е по читава, хващаш си някой шрифт и програмата ти го прави както ти трябва... Но е едни пари...  А хапчета няма...
С втората също става(LCDFontMaker), но има по малко възможности.
|
| Сря Окт 24, 2007 10:42 am |
|
 |
|
Цецо
|
Да седна да рисувам цял шрифт  . Е ще почакам ако не ми дойде друго пиле до края на седмицата, ще се хвана и с тая хамалогия 
|
| Сря Окт 24, 2007 1:27 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Неееее... Няма нужда да го рисуваш стига да го имаш като шрифт от уиндоус-а.
Отварящ експортваш и готово. Тва го може програмата на Рамтех. 
|
| Сря Окт 24, 2007 4:53 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Хъм че има ли го някъде като уиндоуски шрифт? Убих се да го търся - все са TT и са по големшки (пункти) и шарени. А на мен ми трябва оня класически дърт 5х7. Дето го има в старите принтери, 8 битови компютри и простите LCD дисплеи.
|
| Сря Окт 24, 2007 5:29 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
По спомени мисля че го правих да е като ДОС кодовата таблица - псевдографика и т.н. с която сме карали много години (и за която все още има бая ASCII-art).
Ако си на зор и не те мързи вземи си ги нареди както искаш, че и дорисувай ако имаш дизайнерски критики. Текстовият файл се компилира с малка програмка, има проста структура. Ако останеш без алтернативи кажи да ти изровя комплекта малки програмки (които и сам можеш да си напишеш набързо) за компилиране на текстовия файл в бинарен и обратното.
Успехи!
|
| Чет Окт 25, 2007 3:20 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ами аз горе долу така закърпи положението засега, че работата беше на зор. Взех от твойта символите които ми трябват и ги присадих на местата им в мойта таблица. Ама само за тия които ми трябват засега. Т.е работата е свършена 10%. Но като няма риба и рака е риба.
|
| Чет Окт 25, 2007 9:07 am |
|
|