Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
въпрос за Digi Connect Wi-ME 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен

Мнение въпрос за Digi Connect Wi-ME
Здравеите!

Да обясня каква е ситуацията първо. Имам един модул Connect Wi-ME на Digi. Вързъл съм го с платка с MAX232 и отива към серийния порт. От другата страна има безжичен рутер. Всъчко е наред, връзвам се през telnet към молула и си говоря с COM порта на друг компютър. Само че шефа каза да кодирам връзката. Настройх рутера на WPA-STK (не съм много сигурен дали беше точно така, сега не съм на работа и не мога да видя рутера). Preshared key също писах. Настройх и модула (connect wi-me) на същия вид сигурност. Но уви - не можа да се свърже. Само във status->wireless разпознава MAC адреса на модула. Но през telnet не мога да се свържа с модула. Правих hard и soft reset. Никаква реакция от страна на модула вече :( Само рутера го намира и не иска да се върже нито през telnet или през интернет (по IP адрес).

И сега въпроса ми - как мога да възтановя заводските настроики на модула. Според документацията чрез един от двата ресета трябва да стане, но при мен не става. Ако някой се е занимавал с този модул и е правил нещо подобно моля да помогне.

Благодаря!

Вто Окт 30, 2007 8:02 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Не съм се занимавал с това, но погледнал си тук
http://ftp1.digi.com/support/firmware/93000608_h2.txt

и тук http://www.digi.com/support/productdetl ... &s=54&tp=2
ппредполагам ако се разпознава от страната на серийния порт, ще можеш да го презапишеш.

Вто Окт 30, 2007 9:19 pm
Профил

Мнение 
Аз си мисля че няма смисъл да се презаписва firmware. Трябва да се презапише config файла, който няма от къде да се изтегли. Даже и да се намери през серийния порт не иска да се праща към модула :(

Сря Окт 31, 2007 10:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
пиши на съпорта каква ти е ситуацията... ако никой не е се е занимавал, няма как да стане, а още повече ако е за вчера

Сря Окт 31, 2007 11:33 pm
Профил

Мнение 
Тръгна :)

Оказа че се като правя soft reset трябва единия от светодиодите (зеления) да мигне в ред 5-1-1 и тогава да се пусне ресет бутона.

Благодаря ти за помощта :)

Чет Ное 01, 2007 4:49 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]