Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Интересно дали ще успееш да видиш и оцени някои позитиви докато си там, тка като слушам направо се чудя как не си се върнал още.
Инае за много неща си прав, верно че като че ли изхождаш малко предубедено, но по добре в тази насока от колкото да си американофилл до мозъка на костите и да не виждаш по далеч от носа си, който обикновено ти е заврян в задника :)

Пон Ное 05, 2007 9:23 pm
Профил

Мнение 
Позитивни неща трудно се намират. По-лесно е е да се намерят негативните тука и там и те да се сложат на кантара. :D

Пон Ное 05, 2007 9:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
Интересно дали ще успееш да видиш и оцени някои позитиви докато си там, тка като слушам направо се чудя как не си се върнал още.
Инае за много неща си прав, верно че като че ли изхождаш малко предубедено, но по добре в тази насока от колкото да си американофилл до мозъка на костите и да не виждаш по далеч от носа си, който обикновено ти е заврян в задника :)

Виж сега, дойдох защото исках да видя прехвалената Хамерика, в противен случай щях да съжалявам цял живот, че не съм опитал. Обаче, ако знаех предварително за какво иде реч, кракът ми нямаше да стъпи :) Потроших много пари, влезнах в дългове, теглих левове, които обърнах в долари, сега левчетата ми излизат през носа, заради ниския курс на долара, а той курса ще стане скоро долар левче. Така че, щЪ не щЪ трябва да си изплатя дълговете, че тогава да мисля за връщане :( А като гледам какви са цените в Хамерика, и че един долар не мога да спестя на месец, ще трябва по-дългичко да стоим. Но всяко зло за добро, поне ще понауча ингилизки, малко скъпичко ми идва това удоволствие, ама няма как :)

За позитивите, не си първия, който ме пита не виждам ли позитивите, и ако ги виждам, защо не говоря за тях. Напротив, виждам ги, но не искам да говоря за тях, защото по блогове и паланки се говорят само позитивни неща, т.е. няма смисъл още един драскач да се включва в кампанията да нарисуваме розАва Хамерика. Предпочетох да описвам негативите им, за да се вижда и другата страна на медала.

Пон Ное 05, 2007 11:58 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
¶ написа:
Обаче, ако знаех предварително за какво иде реч, кракът ми нямаше да стъпи :)
хе хе, да беше питал ве :D
всъщност и без да питаш, на практика всички филми и повечето книги в днешно време са американски. човек може да не знае институциите в собствената си страна, но знае американските, бас държа че много нашенци са набирали 911 тука. някой ще каже че то в книгите и филмите нещата не били реални. е, ами прав му път, да отиде да се увери сам.
:D
п.с. обаче пирев ти страдаш от лузърщина, съжалявам че ти го казвам батка.

Вто Ное 06, 2007 9:07 am
Профил
Аватар

Мнение 
¶ написа:
ToHu написа:

Виж сега, дойдох защото исках да видя прехвалената Хамерика, в противен случай щях да съжалявам цял живот, че не съм опитал. Обаче, ако знаех предварително за какво иде реч, кракът ми нямаше да стъпи :) Потроших много пари, влезнах в дългове, теглих левове, които обърнах в долари, сега левчетата ми излизат през носа, заради ниския курс на долара, а той курса ще стане скоро долар левче. Така че, щЪ не щЪ трябва да си изплатя дълговете, че тогава да мисля за връщане :( А като гледам какви са цените в Хамерика, и че един долар не мога да спестя на месец, ще трябва по-дългичко да стоим. Но всяко зло за добро, поне ще понауча ингилизки, малко скъпичко ми идва това удоволствие, ама няма как :)

За позитивите, не си първия, който ме пита не виждам ли позитивите, и ако ги виждам, защо не говоря за тях. Напротив, виждам ги, но не искам да говоря за тях, защото по блогове и паланки се говорят само позитивни неща, т.е. няма смисъл още един драскач да се включва в кампанията да нарисуваме розАва Хамерика. Предпочетох да описвам негативите им, за да се вижда и другата страна на медала.

Не бързай да се връщаш. :)

Чакай да видим дали ще преживеем зимата :)

Вто Ное 06, 2007 10:19 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Трябва да си много тъп, че да си мислиш, че като изгледаш 100 екшъна и ще научиш нещо за живота в дадена страна. Аз не знам от какво страдам, ама ти определено си страдаш от липса на сиво вещество :D в задния мозък, иначе в предния имаш гънки :lol:

Последна промяна на Сря Фев 01, 2012 5:18 am, променена общо 1 път

Вто Ное 06, 2007 4:22 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Цитат:
Трябва да си много тъп, че да си мислиш, че като изгледаш 100 екшъна и ще научиш нещо за живота в дадена страна. Аз не знам от какво страдам, ама ти определено си страдаш от липса на сиво вещество :D в задния мозък, иначе в предния имаш гънки :lol:
кой се е набутал със заеми за да отиде в страна която мрази, аз ли? :lol: :lol: :D :lol: :D :lol:

Вто Ное 06, 2007 4:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
Цитат:
кой се е набутал със заеми за да отиде в страна която мрази, аз ли? :lol: :lol: :D :lol: :D :lol:

zaphod, може би нещо се е спекло яко при теб, за да изливаш така злобата, която генно е заложена при теб. Може да не ми харесва тук, но това не значи, че съжалявам, че съм теглил заем, за да дойда и да видя един друг свят. Иначе цял живот щях да разчитам на филмите, както ти правиш. Освен това аз имам избора, дали тук или в БГ, което е много удобно, кеф ти риба, кеф ти паламуд :D Ако се сринат нещата мога да :

Цитат:

Прегърнах жена си
и куфара взех
с поялници, с платки
и бавно поех..

....

В мафиотски кръг попаднах тук,
към О'Хара разтреперан тръгнах без да кажа звук.
Уоуоу ... разтреперан ... аз.

....

От стара коза яре бях аз,
с нормалeн тинол спойката вече бе за нас,
Уоуоу ... запоихме ... да.

....

и накрая

Цитат:
Чао, чао, чао, zaphod л`аморе
чао, чао, чао, ще се видим пак,
чао, чао, чао, zaphod л`аморе,
чао, чао, чао, моя слънчев бряг.

Последна промяна на Сря Фев 01, 2012 5:17 am, променена общо 1 път

Сря Ное 07, 2007 6:01 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
...

Последна промяна на Сря Фев 01, 2012 5:15 am, променена общо 1 път

Чет Ное 08, 2007 6:28 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
пирев, тия неща и без да съм теглил заем си ги знам че са така, и то точно от филмите и книгите. освен това е пълно с българи в америка, така че сме се наслушали достатъчно. ако ти чак в америка си ги разбрал, проблема е твой. затова се надсмивам над баламите дето разправят че американеца "за същата работа" вземал 10 пъти повече и после продават 3 деката ниви на дядо и айде в щатите. някои от нещата които те възмущават, например пръста за 60 000$ мен ме кефят, така трябва, да е внимавал. живота не е виндовс, няма undo. други не ми харесват, например това че се съдят за щяло и нещяло. впрочем съдят се по градовете, селянията си има пушки на стената и живее много по-здравословно от гейовете в ню-йорк. всъщност нещата които не ме кефят, рано или късно се случват във всяка една страна със демокрация и правна система. ще мине време, ще избесим адвокатите, други проблеми ще излязат, това е реалния живот.

Чет Ное 08, 2007 7:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
...

Последна промяна на Сря Фев 01, 2012 5:14 am, променена общо 1 път

Чет Ное 08, 2007 7:40 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
¶ написа:
Освен това аз имам избора, дали тук или в БГ, което е много удобно, кеф ти риба, кеф ти паламуд :D

Всъщност нямаш чак такъв голям избор - една година извън САЩ преди да си взел паспорт и вече няма да имаш зелена карта, която е условна. И условието е да си определено време през годината тук. Така, че ако искаш да имаш избор ще трябва да си постоянно в движение БГ <-> САЩ, което в крайна сметка ще е нито риба, нито паламуд 8) .

Чет Ное 08, 2007 7:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
...

Последна промяна на Сря Фев 01, 2012 5:14 am, променена общо 1 път

Чет Ное 08, 2007 7:47 pm
Профил WWW
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
Пирев,
с удоволствие чета постовете ти за х'Америката :)
обаче нещо не мога да вдена:
Определено си "реалист - критик" на америка... не те кефи обществото, здравната система, правната система,сигурно и данъчната система... и т.н
Явно не си от хората дето се прехласват по големи шопинг центрове(макар че според мен София си е най-големият център на шопите ;) ) и прочие хубавини на консуматорското общество....
Хубаво отишъл си там ама защо:
1.от авантюризъм ли(дзверо да види свет и свето да види дзвер) .... ;)
2.или от надежда за по-добър живот там 8O ... след всеки твой сочен пост се убеждавам, че не е така...
3. или с надежда да натрупаш парици там и после да водиш по-добър живот тук или некъде другаде извън америка :?:

айде кажи ми моля те ЗА ЧИЙ СИ ТАМ :?: -> най ще се радвам за теб ако си някаква модернистична разновидност на Алеко Константинов засега с литературните анализи на Америка много приличаш ;)

Чет Ное 08, 2007 10:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Пирев, в кой град си бе човек? Абе аз като ходя чак такива изгъзици не съм срещал. Говоря си с хората, докосвам ги. Никой не ме е съдил, сигурно съм адски късметлия. :) Е казвали са ми да не соча с пръст, да гледам да не се сбутам с негри, да не заглеждам през прозорците на колата. Ама аз винаги съм ги подминавал с насмешка тия напътствия, сега почвам да се замислям. Ама това да падне тая с колелото и всички да я гледат отстрани безлично - е верно си е адска тъпотия, българите може да сме циганска нация, ама такова нещо трудно ще се случи тук.

Всъщност май-много зависи точно къде в Хамерика се намираш. Щото има щати и щати. Сигурно по Аляска хората са по радушни.

Имам едно приятелче, млад с пари, тръгнало му е в живота. Той има следния лаф - "America is a place to make money/Europe is the place to make life". Та той така прави - бизнеса му в Америка, ама гледа да не се задържа много. Харчи си ги другаде. Това е най-печелившата формула май.

И за мен Хамерика не е най-доброто място за живеене. Но определно е страна на неограничените възможности - както добри, така и лоши. И определно има какво да види там човек. Адски завиждам в момента на студентите които бачкат лятото там. 3 месеца копа, изкара некви кинти после 1 месец обикаля и разглежда, никакви отговорности. Не му пука за жена, деца, отпуски и пр. По мое време нямаше тая възможност и съм изпуснал доста. Сега за да ида да видя - отпуска, куфар с пари. Там всичко на юруш и аре обратно. Хубаво е да я няма желязната завеса, ама късничко падна.

Пет Ное 09, 2007 9:18 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 1194  Следваща