Отговори на тема  [ 81 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6
СВОБОДНА енергия 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Cekins май е най-близо до истината ама има АМА! Рано или късно подобна система влиза в равновесие (с хистерезис заради триенето) и върви я поправяй... За съжаление много смътно си спомням оригинала, но в края на краищата отиде на боклука щото ни омръзна, не защото спря да работи.

В интерес на истината сега си спомних, че играчките правеха 5-6 клатушкания преди да си топнат пак човките.

Чет Ное 08, 2007 1:25 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Всъщност след като го написах се сетих, че като се наклони до долу и течността в тръбичката се излива обратно в топчето отдолу. Същевременно се охлажда и газа който преди това е избутал течност нагоре.
Триенето не е чак такъв проблем, проблема е че Т трябва да е над еди колко си градуса за да може етера да се изпарява. А и Т трябва да е над 0°С за да не е замръзнала водата.

Чет Ное 08, 2007 3:12 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
абе виждал съм това пате на живо, клати се много дълго време. 5-6 клатения и по инерция ще ги направи. всъщност не знам какво толкова ви впечатли това пате. вземете обикновено пелтие, от тия дето овърклокват с тях процесори, охладете му едната страна (например с вода) и ще почне да дава ток. ей ти го "безплатен" двигател.

Чет Ное 08, 2007 7:44 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Като стана въпрос за свободна енергия и вечни двигатели от рода на
двигател с генератор се сетих за пример който на времето много ми допадна:
вместо да се прави такава сложна конструкция може да се вземе обикновенно колело,
завърта се на ос и дясната половина бута лявата а лявата бута дясната и готово.
Е=мс2 и няма нужда от вечни двигатели обаче ако се подкара в домашни условия
предполагам че Земята ще гръмне след по-малко от 2 мин. я от някой терорист я от
някой тийнейджър дето не му е провървяло в любовта.

Чет Ное 08, 2007 10:29 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А на мен най ми харесват емблемите с 3-и взаимносвързани зъбчати колела :D

Всъщност се оказа, че в ш-баното "пате" за застъпени поне 5 основни закона на "елементарната" физика :) . А "залепването" към водата що го забравихте? Значи, науката изобщо не започва и не завършва с електриника :twisted:

Ха сега си представете 100 такива големи машини надвесени над езерото Танганайка...

PS zaphod, такова чудо има във всяка печка на газ. При почти 1000 градуса разлика дава десетки миливолта и неогромен ампераж. Какво ще стане при няколко градуса разлика: със сигурност ще има по-разумно решение.

Пет Ное 09, 2007 12:37 am
Профил
Аватар

Мнение 
bongo-bongo написа:
А на мен най ми харесват емблемите с 3-и взаимносвързани зъбчати колела :D

Всъщност се оказа, че в ш-баното "пате" за застъпени поне 5 основни закона на "елементарната" физика :) . А "залепването" към водата що го забравихте? Значи, науката изобщо не започва и не завършва с електриника :twisted:

Ха сега си представете 100 такива големи машини надвесени над езерото Танганайка...

PS zaphod, такова чудо има във всяка печка на газ. При почти 1000 градуса разлика дава десетки миливолта и неогромен ампераж. Какво ще стане при няколко градуса разлика: със сигурност ще има по-разумно решение.

в печките на газ предполагам има термодвойка, не пелтие. пелтието има повечко кпд. а 100 машини като тая нама да дадат дори колкото малък вец. хората потребяват наистина МНОГО енергия. дори обикновен компютър хаби повече енергия от човешкото тяло, като сложиш коли, печки, климатици, перални...

Пет Ное 09, 2007 10:57 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 81 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6