Отговори на тема  [ 113 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща
До къде са стигнали китайците ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение До къде са стигнали китайците ...
Ей такова чудо не бях виждал ...

Прикачени файлове:
chinauser.jpg
chinauser.jpg [ 41.18 KiB | Прегледано 3239 пъти ]
Вто Дек 11, 2007 4:55 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Ужас!! 8O 8O

А аз пък толкова да се възмущавам за някаква си обърната маркировка на електролити :oops:

Вто Дек 11, 2007 5:02 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Cekins - къде го намери това, защото миналата седмица един наш подизпълнител я донесе тая снимка в офиса, за да ни покаже как някаква китайска фирма ги метнала. Разправяше, че купили кондензатори за 20к$ от тях и почнали да гърмят някакви захранвания, а като ги потърсили после да си оправят бакиите и се оказало, че фирмата вече е закрита :) . Даже го накарах да ми прати мейл със снимката за да я постна тук малко да се посмеем, ама нищо не ми е пратил до сега. Та ми стана интересно сега дали не ни е гъбаркал и просто да е видял някъде в нета тая снимка 8) .

Вто Дек 11, 2007 5:10 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Явно тази снимка обикаля нета, има я навсякъде - Гуглето вади много сайтове с chinauser.jpg
http://www.google.com/search?q=chinause ... rt=10&sa=N

Вто Дек 11, 2007 5:38 pm
Профил

Мнение 
Аз лично не го вярвам това, всеки може да го направи и да пусне снимка, не че защитавам китайското производство но... да имаме уважение все пак ;)

Вто Дек 11, 2007 5:48 pm
Профил
Аватар

Мнение 
milenjs - миналия месец си купихме 5000 смарт транзистора на Инфинион, които се оказаха фалшиви и съответно работеха както си искат. Със същия дейт код Инфинеон са произвели 1000 транзистора. И понеже на нас ни трябваха спешно и ги купихме от друга фирма, а не от Arrow от където обикновенно ги купуваме, защото нямаха в момента на склад. Така, че въобще не се очудвай, че тъпите жълтура правят такива неща - правят ги и още как. Така, че трябва да се внимава много от къде и какво се купува, защото един такъв нищо и никакъв транзистор можеше да ни генерира милиони долари загуби ако не се бяхме усетили на време :) .

Вто Дек 11, 2007 6:38 pm
Профил

Мнение 
@Dimitar - знам че го правят, там ще ти напишат на чипа каквото си поръчаш, проблема е че почти навсякъде ще се навият да ти направят ментета - Турция, България... зависи от хората. ИСках да кажа че не ми се вярва да е китайско менте заради многото вложен материал - капачката си е 90% кондензатор, пък и още един сложен вътре, пък и доста ръчен труд (дори и по трудово в час по правене на кондензатори ;) ) въобще съмнително...

Вто Дек 11, 2007 6:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
@milenjs, а за това: http://mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?t=3924 вярва ли ти се!? Тука материала е повече, по скъп и повече (и по скъпи) обработки са правени. И ти гарантирам, че това е китайско, защото цялата тази гавра с това "нещо" си я направих аз, снимките също. Вместо тези боклуци, сложих лагери и всичко е ок.

Вто Дек 11, 2007 7:00 pm
Профил ICQ

Мнение 
Гого, това са лагери, цената им по - висока и си струва направата на менте, някой китаец се ухилва и прави фабрика за ментета, бачка 3-4 месеца и я затваря, през това време бълва продукция на цена 1/100 от оригинала... и почва друго. Въпрос на търговски усет и магзини за 1 лев. Както се чудя на запалка за 50 ст. с газ, отделящо фенерче с ярък светодиод и 3 батери, 3 зарчета... и други екстри. Къде са те - къде сме ние - къде са хората работещи качествено :x

Вто Дек 11, 2007 7:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
мен лично ме съмнява че машина за производство на кондензатори би излязла по-скъпа от машина за навиране на готов кондензатор в корпус. но всичко е възможно, а при всички случаи истинско или не майтапа е един път :D :D :D

Вто Дек 11, 2007 7:56 pm
Профил

Мнение 
Kато видя подобна картинка, констатирам колко ми е бедно въображението. Какви са тези хора, които мислят подобни щуротии, които са си направо престъпление.

Вто Дек 11, 2007 9:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Тия пак са сложили нещо вътре. Преди години се срещаха дъна за компютри (може и още да ги има), където вместо кондензатори, бяха залепени само корпусите им без пълнеж

Вто Дек 11, 2007 9:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
първо никъде не пише че това е китайско по кондензаторите, не бих се учудил и да българско, тук ментета колкото искаш - идете при някой оборотен печатар и вижте какви етикети и опаковки се печатат :)

ако не се лъжа Rubycon бяха или Японска или Тайванска фирма и кондензаторите им не са лоши, нищо чудно 35V да карат до 50V, виж за капацитета не знам
най-вероятно все пак е някой да си е направил базик и да гледа отнякъде как се плюе по китай

Вто Дек 11, 2007 10:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
@3aek - а според тебе трябва да пише на чипа и че е от Китай и е менте? Dimitar ясно каза от къде е пазарил подизпълнителя им. И аз съм си патил,за това вече само поръчка на части със сертификат или от лицензиран дистрибутор - иначе може да се гризне дръвцето.

Вто Дек 11, 2007 10:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
заек, и аз съм фен на китайците, но си е истина че правят страшно много ментета. иначе вчера си купих китайски керамични кранчета, щото съм ги пробвал и съм доволен, а са два пъти по-евтини от другите.

Сря Дек 12, 2007 8:56 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 113 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща