|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:07 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|
За PC: универсален софтуерен индикатор на звука за запис
| Автор |
Съобщение |
|
bongo-bongo
Ранг: Почетен член
|
 За PC: универсален софтуерен индикатор на звука за запис
Помогнете бе хора! Писна ми да се ровя в нета и нищо да не намирам!
Трябва ми нещо просто: програмка която да ми индикира на екрана силата на звука от източника за запис - WindowsXP. Трябва ми главно за да не записвам "ограничен" звук. Желателно е индикацията да е тип "светодиодна стълбица" а програмката да е без пари защото нямам номер на кредитна карта...
Сега ползвам Sound Scope но иска 100 настройки и заема много място на екрана - цял осцилоскоп...
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Сря Дек 05, 2007 2:41 am |
|
 |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Като ми остане време, ще ти драсна една.
|
| Сря Дек 05, 2007 10:33 am |
|
 |
|
bongo-bongo
|
Реконструктор, благодаря предварително ама като чуя "като ми остане време" почва да ме сърби темето отзад
А ако наистина направиш подобен подвиг можеш да пуснеш програмката в Softpedia напр. за $5. Днес на какви ли не глупости се нагледах там и повечето бяха за поне $10.
Но наистина нищо не намирам! Само при братята руси не съм търсил, там е малко специфично. Ако някой може да помогне...
|
| Чет Дек 06, 2007 2:35 am |
|
 |
|
darkyp
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Пон Дек 12, 2005 6:03 pm Мнения: 263 Местоположение: София
|
стерео или моно индикация искаш?
|
| Чет Дек 06, 2007 2:35 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
|
Каквато дадеш, бате!
Аз в повечето случаи записвам моно, но нали входът е стерео - понякога е много гадно ако се губи единият канал на външен източник, чудиш се какво става.
|
| Чет Дек 06, 2007 6:29 pm |
|
 |
|
darkyp
|
понеже каза нещо просто - ето го. Ако има нещо повече което ти трябва - ще надграждаме  Сорс код-а (Делфи 5) е наличен за който иска.
|
| Нед Дек 09, 2007 9:52 am |
|
 |
|
bongo-bongo
|
darkyp, супер! Нещо такова ми трябваше! М-ду другото дори и на Pentium0.2GHz не харчи над 8% CPU, типично под 2%.
Но специално за целите ми е по-добре да е с логаритмична индикация или с пикова за няколко сек. а най-добре и с двете. Иначе ще ме заболи главата от следене
Не казвам, че и този вариант си няма предимства - напр. идеално си настроих микрофона.
И щото каза да ти търся кусури: когато имаш време сложи функция за настройки (копчето да не заема допълнително място) за:
1. избор на източник (защото и за изходен сигнал би било идеално)
2. линейна/логаритмична
3. показване на 3-ти ред със стойностите, напр. 40, 20, 10, 5, 0 или 4,2,5,0 само
4. верт./хор. ориентация
5. скриване на "синия" Windows таб
6. регулиране на бързината (и закъснението на пиковата инд.)
7. "Екстра" (платен?) вариант с поддръжка на themes, произволни размери, предварително записани настройки и т.н.
Както не иска инсталация и можеш да стартираш колкото си искаш копия направо избива рибата! Честно, това е инструмент необходим във всеки комп. с аудио и направо се чудя защо никой не се е сетил да го направи (или поне аз не намерих).
Още веднъж благодаря!
|
| Нед Дек 09, 2007 5:41 pm |
|
 |
|
TheWizard
Ранг: Форумен бог
|
|
| Нед Дек 09, 2007 7:35 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
|
TheWizard, може и да си прав, ама се обаждаш твърде късно и от "лопатите" пущаш само 2-е връзки едната от които е "download demo". Другата ( http://www.darkwood.demon.co.uk/PC/meter.html) е в общи линии това което исках. Ако можеха да й се променят размерите може би щеше да е идеална. Благодаря, де!
Извинявам се за зора, ама имах време да прегледам безрезултатно не повече от няколко стотици (или хиляди?) резултата в Google  . Сигурно има и още по-добри програми, само дето не са на нужното място и с подходящите ключови думички.
|
| Пон Дек 10, 2007 2:05 am |
|
 |
|
darkyp
|
За повечето от екстрите, които си изброил се сетих и аз. Ама нали щеше да е просто, та за това  Иначе смятам, че и те могат да се сбъднат една по една. В трея искаш ли да стои?
|
| Пон Дек 10, 2007 8:28 am |
|
 |
|
bongo-bongo
|
darkyp , благодаря ти много ама не си играй освен ако не го правиш за кеф. Това от (EDIT!!!) http://www.darkwood.demon.co.uk/PC/meter.html ми върши работа а като го комбинирам и с твоята става още по-добре.
Ако все пак си навит да продължиш (то си е краста):
- махни "синия" Winows таб или просто "вертикализирай" за да не заема място, сложи логаритмична (  ползвай готова таблица, не изчисляване) и ако е лесно - пикова.
- треят е добро като идея ама с многото индикатори какво ще стане? Трябва да се избират от меню + Open all, т.е. ще иска и запомняне на настройките.
- това значи, че трябва да може да се избира всеки източник на звук поне от "Sounds and audio devices..."
Нямах време за сериозни тестове, и двете програми работеха добре с микрофона но не можах да ги подкарам на вградения тунер (той е малко крив) а за други тестове нямах и свързани жици - разбутано ми е всичко а на работата беше ужас.
В общи линии: трябва да "хванеш" и изходите - другият не го може. Ако ти се играе ще скалъпим нещо: ти като "мозък" а аз като "дете-идиотче" което прави crash test 
Последна промяна bongo-bongo на Сря Дек 12, 2007 1:14 am, променена общо 1 път
|
| Вто Дек 11, 2007 1:19 am |
|
 |
|
darkyp
|
Какво имаш предвид под "вградения тунер" и "да хвана изходите"? Ако под изходите имаш предвид wave out - това си зависи от саунд картата. Някой позволяват като рекординг да имаш wave out, нещо като loopback.
|
| Вто Дек 11, 2007 8:41 am |
|
 |
|
bongo-bongo
|
darkyp,
- "вграден тунер" е тунера вътре в компа  . Този е наистина мнооого крив, съжалявам че го купих. Обаче имах впредвид: в Control panel, Sounds and audio devices сменям хардуерния източник за запис от картата на тунера и индикациите не го ловят. Бях забравил, че съм включил тунера и към картата - оттам работи. Пробвах и на други тунери които работят само през звуковата карта - О.К.!
- "да хванеш изходите" е програмката да бачка не само с нарочения за запис източник но и с изходите. Например да индикира MIDI-то докато записваш от Line In, т.е. да може да индицира и възпроизвеждането.
Пример: на работата аз съм DJ-я  . Понякога звукът почва да криви и си мислех, че е защото музиката е събрана от кол и въже. Но днес за да избъзикам аборигените нашарих екрана с всевъзможни индикации (твоята беше поне х10) и се оказа, че аз съм за е**не: кривенето идва от прекомерно усиления Wave out а плеърът регулира само генералния изход. Инструмента прави майстора!
P.S.: сега ме е подгонила коледно-новогодишната треска и нямам много време... Такава ми е работата.
|
| Сря Дек 12, 2007 2:02 am |
|
 |
|
darkyp
|
Тунера TV карта ли е или FM?
|
| Сря Дек 12, 2007 9:53 am |
|
 |
|
bongo-bongo
|
Сичко си има, и цифрова ТВ даже: Asus My Cinema забрайх му номера. Ама като гледам тенденцията ми се струва, че и на друго няма да тръгне. Ще пробвам тези дни и ще ти кажа
|
| Чет Дек 13, 2007 2:28 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|