Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
step7;Simatic WinCC-програмиране на контролери "SIMATIC 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен

Мнение 
Саморъчните контролери ги зарязах по три причини:

Първо, като си калкулираш труда, вече не излизат по евтино.
Второ, програмирането на ладер и братовчедите му е доста по бързо.
И трето, трябва да поддържаш по някоя бройка резерв, иначе горкият клиент. Да не говорим, ако клиентът е в чужбина.

Сря Май 10, 2006 10:02 am
Профил ICQ
Ранг: Минаващ

Мнение 
JoroS написа:
Саморъчните контролери ги зарязах по три причини:

Първо, като си калкулираш труда, вече не излизат по евтино.
Второ, програмирането на ладер и братовчедите му е доста по бързо.
И трето, трябва да поддържаш по някоя бройка резерв, иначе горкият клиент. Да не говорим, ако клиентът е в чужбина.

Да ти кажа - по принцип си прав. Но аз тези контролери съм ги слагал в повече от 20 машини до сега. Знам че контролера е универсален, просто ако има нещо отивам при клиента с лаптоп-а и буутлоадер-а и е готов за 5 мин. :-)
За LADDER LOGIC - Ами разгледай тази абсолютно безплатна програма, и обърни внимание на някои възможности, които дори и STEP 7 няма

Съб Май 13, 2006 9:17 am
Профил ICQ

Мнение 
Забравих да прикача файла :-)

Ето го!

Прикачени файлове:
ldmicro.zip [132.46 KiB]
781 пъти
Съб Май 13, 2006 9:20 am
Профил ICQ

Мнение 
Ами интересно до тук ,симатиците са скъпи играчки и ,за да работи човек успешно и безпроблемно с тях се иска як арсенал .Преди седмица пристигна програматора ми от сименс ,Step 5 ,Step 7 .winCC flexible ,protool ,simotion software ,всички видове комуницация на сименс устройства ,цената няма да я коментирам :D .За телемеханик няма да коментирам ,не съм очарован ,Омрон е ок VIPA са разкошни машинки и маи Симатиците издъхват покрай тях .Наскоро се запознах и с едни други машинки -Unitronics www.unitronics.com ,останах приятно изненадан !

Пет Юли 28, 2006 9:54 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Има ли начин в България да се пазаруват продуктите на Automation Direct?

Нед Авг 20, 2006 2:59 pm
Профил

Мнение 
ЗДРАВЕЙТЕ ,ЗАНИМАВАМ СЕ С ПРОГРАМИРАНЕ НА SIMATIC PLC ОТ 6-7 години.ДО СКОРО НЯМАХ КОИ ЗНАЕ КАКВИ ПРОВЛЕМИ .ДО КАТО ЗА ЕДИН ПРОЕКТ НЕ МИ ПОТРЯБВА ПО СЕРИОЗЕН ОПЕРАТОРСКИ РАНЕЛ.КУПИХ ПАНЕЛЕ +РАЗВОЙНИА СОФТУЕР WinCC flexible 2005 compakt.И ЕТО ПРОБЛЕМ СОФТУЕРА ТРЪГВА САМО КАТО ДЕМО.МНОГОКРАТНО ЗВАНЯХМЕ ДО SIEMENS ВЪВ ГЕРМАНИА .ОТ ТАМ МИ ИЗПРАТИХА НОВА ДИСКЕТА СЪС ЛИЦЕНЗЕН КЛЮЧ.НО ЕФЕКТА ВЕШЕ СЪЩИЯ.ЗА ТОВА ВИ МОЛЯ АКО НЯКОИ МОЖЕ ДА МИ ПОМОГНЕ С "CRACK" ЗА ТАЗИ ВЕРСИЯ.ИЛИ КРАКНАТА ВЕРСИЯ НА Pro Tool Pro.ЩЕ ВИ БЪДА ВЛАГОДАРЕН.ПРЕДВАРИТЕЛНО ВЛАГОДАРЯ!

Нед Апр 08, 2007 6:46 pm
Профил

Мнение 
plc.net.ru - там има крак и ръка:)

Пон Апр 16, 2007 10:55 am
Профил

Мнение 
Май сименс са най убитата марка контролери. телемеханик на шнайдер са поне значително по-евтини. Пък за самоделките с PIC не ми се коментира. Щом на 20 машини се налага често да се презарежда програмата- смятай за 50 или 100 какво чудо ще е.

Чет Ное 15, 2007 12:01 am
Профил

Мнение 
И откъде извади това ген(иално)ерално заключение?

Чет Ное 15, 2007 8:00 pm
Профил ICQ

Мнение 
bisko_73 написа:
Май сименс са най убитата марка контролери. телемеханик на шнайдер са поне значително по-евтини. Пък за самоделките с PIC не ми се коментира. Щом на 20 машини се налага често да се презарежда програмата- смятай за 50 или 100 какво чудо ще е.

Жоро какво се чудиш, ами че човека си го е казал: "телемеханик на шнайдер са поне значително по-евтини." :) определящо е цената.

Пет Ное 16, 2007 12:27 pm
Профил ICQ

Мнение 
Абе не са и по евтини. В един ценови клас са, просто за различни приложения.

А това за презареждането са някакви вицове. За 20 и кусур години още не съм виждал Сименс или Телемеханик PLC да си забрави програмата.

Пет Ное 16, 2007 1:25 pm
Профил ICQ

Мнение 
За сименс съм съгласен, че досега не си е забравял програмата, ама на телемеханик често се налага- имаме към 40 контролера в мрежа и на всеки 2-3 месеца по някой се е забил и се налага инициализиране и презареждане програмата. Пък за цените- вижте в каталозите колко струва един 37-22 примерно и колко един s7-300.

Съб Ное 17, 2007 2:54 pm
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение 
bisko_73 написа:
Пък за цените- вижте в каталозите колко струва един 37-22 примерно и колко един s7-300.

Само информативно да попитам къде може да се погледнат цените на тези неща в БГ, има ли някъде онлайн инфо.

Нед Дек 16, 2007 3:43 pm
Профил YIM

Мнение 
виж в страницата на сименс какви са номерата които те интересуват и ги прати на сименс българия да ти кажат цени.
ако там удариш на камък пиши на РМ аз ще ти кажа но може да има малки разлики с реалноста.
какво е това 37-22,
а за S7300 има доста разлики в зависимост от модела така че еднозначно не може да се каже
312С -> 377,5 Е
313С -> 777 Е
314С-2DP -> 1430 Е
319С-PN/DP -> 3900 Е
разликите са в пъти :-) тук там
прост аналагов модул 8вх. х12бита -> ~377 Е

http://support.automation.siemens.com/W ... 99&lang=en

Пон Дек 17, 2007 12:01 pm
Профил ICQ

Мнение 
Абе май избягахме от въпроса- STEP-7 ми е купена и не съм срещал свободна за сваляне в нета. Като я получих пробвах да пробия защитата на дискетата ама срещнах проблеми от рода на форматиране в половин пътечка и т.н. и спрях щото не ми трябваше друго работно място. Пък иначе диска си работи в демо версия- без комуникации с контролер. Ако някой иска мога да го пратя- не е проблем. Става обаче само за разглеждане. Със Win CC нещата стоят по същия начин.

Съб Дек 22, 2007 8:15 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща