Отговори на тема  [ 113 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
До къде са стигнали китайците ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
¶ написа:
Китайците са навсякъде, на пазара >90% от стоките са китайски :D

Значи прав беше бай Тошо, като предричаше навремето ,че комунизма ще осигури цветен телевизор за всеки. Ей на, стана . Явно само е забравил да уточни кой точно комунизъм... :)

Съб Дек 22, 2007 1:51 am
Профил

Мнение 
ji4ka написа:
Значи прав беше бай Тошо, като предричаше навремето ,че комунизма ще осигури цветен телевизор за всеки.

Напомня ми един стар виц... по памет да речем бай Тошо на поредния конгрес:
- До 1980г. всеки ще има собствен мотопед
(бурни ръкопляскания)
- до 1990г. всеки ще има собствен автомобил...
(пак ръкопляскания)
- до 2000г пък всеки ще има собствен хеликоптер
... тогава баба Пена се обажда: "ами че за какво ми е на мене хеликоптер ?!", а местния партиен секретар я наругава "ама че си глупава ма бабо, нали като пуснат домати в Пазарджик ще ти е по-лесно да отидеш с хеликоптер!"

Съб Дек 22, 2007 2:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
вица е мегаяк, не го бях чувал :)

Съб Дек 22, 2007 4:04 pm
Профил
Аватар

Мнение 
bоngo-bongo : на оффтопика ти отговарям тук за да не отваряме друга тема : това дето си го видял на езика на кипаджиите му викат "плазма" - идеята е че в пламъка се образува плазма (състояние на веществото) през която протича ток (около 10uA ако не ме лъже паметта). Такова следене се ползва предимно в газови горелки - предимства региара мигновенно, не зе зацапва, не се износва. Досега един единствен път съм виждал повредена електроника.

Нед Дек 23, 2007 1:23 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Изображение :D :roll: :twisted:

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Вто Дек 25, 2007 10:07 pm
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Не бе Cekins, да не си даваме тука уроци по физика за 7-и клас вместо да цапнем по някоя бира със шкембе чорба че мноо празници се насъбраха.
Аз офтопика го пуснах само за подсещане на някой дето се чуди как...
Ама ти за обувките и фазомера ми обясни :D

Сря Яну 02, 2008 5:55 pm
Профил
Аватар

Мнение Официално извинение - защитавах китайски стоким
Няма по-лошо от китайската електроника!!!

За играчките на детето няма да говоря. Тези дни един колега ми даде да видя защо чисто новото му автомобилно зарядно за JSM Nokia не работи. Отворих го, хванах се за главата заради скапаното изпълнение и чак тогава се сетих, че на етикета трябва да пише "Made in China". Добре, ама външни признаци за повреда нямаше но правеше к'вото си иска. Беше импулсно с някакви микрочаркове... Даваше 5.6V и аз еднага се сетих да смъкна от някоя стара платка '7805 и с диод към маса. Размина ми се щото за колегата 20 евро не бяха пари - ще си купи ново :)

---> Да си дойда на думата: преди 2 месеца си купих най-доброто от Р_АТА дискове за комп. които все още се намира лесно - 320GB Seagate ....10 (с перпендикулярен запис), 16MB Cashe и т.н. Единият веднага го турих за системен: 25GB partition + partition за архив. Снощи си изключих компа нормално и днес BIOS не ми разпознава нито един от Р_АТА дисковете ако горепосочения е включен :evil: Има поне 3 години гаранция ама къде отива над 200GB архив? :evil: Аз всъщност бях мнооого изненадан от станалото но на етикета пише "Product of China" :x

Посочете ми най-близкия шеф на китайска фирма за електроника за да го удуша със собствените ми ръце!!!
-----------------
Edit: Мухата отдолу: не най-новото а последно запазилото се. А в компа от който пиша сега дисковете са на 10-15г. - ΙΒΜ 2.5GB...

Последна промяна bongo-bongo на Чет Яну 10, 2008 12:28 am, променена общо 2 пъти

Сря Яну 09, 2008 11:59 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
bongo-bongo, кво да ти кажа...
то китайски стоки много и хубави и лоши...
може би при теб е проработила каръщината: (ще го кажа по-завоалирано щот може да има малки деца или дами по форума) от торбата с гайките си извадил болта :P
иде реч и при най-добрия производител има рандеман на качеството... така че вероятността от партидата с хубави дискове да ти се е паднал лошия не е толкова малка :!:
особенно ако си купил нещо дето сега излиза на пазара- най-новия модел HDD например
аз къде от стисня къде от предпазливост купувам миналогодишни модели HDD ->когато прочета по форумите добри отзиви за тях

Чет Яну 10, 2008 12:11 am
Профил

Мнение 
Еееееех... bongo-bongo.... голям човек си... не си ли чувал че архив не се пази на хард диск? Нямате ли записвачки бре хора.. DVD пластините са без пари вече...

Чет Яну 10, 2008 10:44 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
kole: точно на хард диск се пазят архивите, тези dvd пластини по 20 ст. след 1 година не се четят, филми може, че ще прескочи картината някъде не е фатално, но данни на dvd никога
два бързи диска в хардуерен raid и с mirror

Чет Яну 10, 2008 11:21 am
Профил

Мнение 
Заек.... чакай малко... Ако човека си беше направил райд да... Ама.. пак не си прав... В райд се държат оперативни данни... Такива с които се работи всеки ден... А архивите почти на всякъде са на ленти... Говорим за сериозно организираните системи (банки, големи търговски вериги и т.н.)... С професионално приложение... Никой няма да седне да си дига в къщи райд (или поне на мен не ми е известен такъв човек) за да си държи филми и музика и снимки на него... Предполагам, че точно такъв архив е загубил bongo-bongo в по-голямата му част. И за пластините по 20 ст. си прав... Ама има и такива по 60 ст, с които няма проблеми... поне на мен не са ми правили... Като правя архив винаги си записвам на 2-ра скорост макс и до сега не съм имал ядове с пластини... Все още си чета CD-то на което си записах дипломната работа през 96-та на една от първите записвачки... И за да ти е читав райда ми се струва че само с 2 диска няма да се разминеш (RAID1 евентуално ама е бошлаф работа)... Я ми кажи какво се случва в следната ситуация... Домашното ти ПЦ... Бачка си райда... всичко е супер... става простотия с тока... гърми ти китайското захранване и целия ти компютър е леш.... Ще кажеш - "едва ли ще стигне до дисковете"... Стига Стига... ела да ти покажа...

Абе незнам... Нека не задълбаваме темата... Всеки си има предпочитания... Аз на хардове архив посмъртно няма да направя а за читав RAID за домашна употреба инвестицията не си струва според мен...

Чет Яну 10, 2008 12:33 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Решенията са две - изнесен мрежов сторидж или лента.

Чет Яну 10, 2008 3:24 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Код:
"Only wimps use backup: _real_ men just upload their important stuff on FTP, and let the rest of the world mirror it ;)"
  -- Linus Torvalds

Чет Яну 10, 2008 6:35 pm
Профил
Аватар

Мнение Помооощ! Някой бърникал ли е в твърд диск?
Първо да кажа другото:
Става дума за домашен архив ама не съвсем: всичко свързано с работата на мен и жената (документи, музика, видео), интернет контакти, лични спомени (фото и видео), част от музикалната колекция и по-прясно изровените програми. Лошото е, че от мнооого свободно време вече почти година съм в генерален ремонт на Home Network-а и само този комп не съм разбутал напълно щото съм го нарочил за домашна мултимедия, т.е. работ(еше) си и има място за временно архивиране.
До колкото знам има поне 5 вида RAID с различно отношение на сигурност/скорост. От години ежедневно работя с доста компове (повечето си ги правя сам) но това е първият ми повреден диск :? Затова RAIDа го слагам само за скорост. Ако ще е за сигурност вече е измислено: към мрежата да има един постоянно включен средно стар комп наблъскан с дискове. Ако си пазиш оригинала в другия комп не ти трябва RAID, пък и имаш значително по-лесен достъп от всеки друг комп. Освен това там са свързани и принтер/скенерите. Ако искаш можеш да го направиш и Gateway за интернет ама... И точно този комп ми стои в едно чекмедже от доста време :cry:
Ама нали не е сериозно това, че трябва да архивирам стотици гигабайта на DVDта или в интернет?

Да си дойда на думата: за щастие имам идентичен чисто нов диск. Размених им платките отдолу и се оказа, че повредата не е там. Трябва да отворя повредения диск. Съвети?

Последна промяна bongo-bongo на Чет Яну 10, 2008 10:56 pm, променена общо 1 път

Чет Яну 10, 2008 10:49 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
имай в предвид, че ако го разхерметизираш(отвориш) има много малко време, в което да е функциониращ диска :!:

Чет Яну 10, 2008 10:55 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 113 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща