| Автор |
Съобщение |
|
bongo-bongo
Ранг: Почетен член
|
 И аз да го дам по същество щото бяхме споменали за времето..
Днес гледах прогнозата за времето в Б-я: след яките минуси идва топличко, т.е. грип.
Да ви кажа най-хубавата и изпитана противоотрова:
Качествено пилешко бульонче (кубче на 2 чаени чаши или около 400гр.) се пуща във вряла вода пък може да се мине и през микровълновата. Слага му се много чер пипер и после наистина натурален лимонов сок. Пие се близо до леглото с ракийка - домашна за предпочитане. Като цапнеш няколко дози се катурваш в леглото и се завиваш дебело. На другия ден си работоспособен а на по-другия се чудиш дали си грипав или просто си препил 
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Сря Яну 16, 2008 5:57 pm |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Мойта е - от 3 малки до 3 големи (според вида на грипа) сливова с шопска салата, след което свински мазни мръвки с червено вино. На другия ден ме боли главата ама не от грипа. Затова шкембе и бира.
В цялата тая диета обаче няма място за работа
Ще ни цака той с бульончета. Ако ще е горещо - по добре греяна ракия - това тепе всякакви бацили в радиус 3 метра само като дими от чашата. 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Яну 16, 2008 6:04 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Айде и аз да кажа моята... изпитана точно преди 3 дена.... Джезве греяна ракия домашна (поне 200мл) с мед! За мезе туршия или кисело зеле с червен пипер и олио... Прясно сварена пилешка (истинска не химическо бульонче) супа. Нарязани в нея 3 скилидки чесън пресен (по възможност не китайски), сок от домашна туршия люти чушки за подправка на вкуса на супата и 2 люти чушки от същата туршия докато се яде супата (за тези които имат сушени червени люти чушки 2 се препичат на котлона и се натрошават в супата), чер пипер задължително... На другата сутрин си като нов.... проверено доказано...
ЕДИТ: Цецо прав си за греяната... с нея се отпушва хремав нос само трябва да се внимава със смъркането че много сълзи текат да му се невиди...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Яну 16, 2008 6:26 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Абе греяната ракия си е панацея. Това не търпи полемики 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Яну 16, 2008 6:34 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
И чесъна (но нашенския,не китайския ) !!! 
|
| Сря Яну 16, 2008 8:49 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
еее бонго-бонго,
с това бульонче нещо си сбъркал раздела
но пък отдруга страна при вас ракия(първак/пърцуца/шльокавица.двоен препек и т.н.) има ли:?:
или жив да те ожалим 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Яну 17, 2008 1:35 am |
|
 |
|
bongo-bongo
|
Няма бе, м-ка му! С триста зора изкопаваш някво слабо и опушено менте. Пък спасителните комплекти от Б-я пристигат нарядко и си е живо престъпление да ги хабиш на греяна.
Аз горната рецепта с водка я практикувам а за туршии и лютеници не споменавайте че ми става кръвнишко!
|
| Чет Яну 17, 2008 3:17 am |
|
 |
|
Цецо
|
А там забранени ли са реакторите (медните със серпентинка)? Смисъл като по Либия, има ли строги закони срещу ферментацията в най-полезната и форма?
Щото сигурно има достатъчно банани дето в това топло време ще ферментират доста бързичко.......
|
| Чет Яну 17, 2008 9:04 am |
|
 |
|
bongo-bongo
|
К'ви банани бе Цецо?! То тука да не е Бананова Република България  Между другото аз само майтап си правя със Занзибар, пак съм на остров ама мнооого по-наблизо.
Иначе аборигените произвеждат върховно вино (заради сорта). Обаче ги мъързиии, научиха се на лесен туризъм (дето замира) и не си мърдат пръста за нищо. И понеже си продават прескъпо виното всичко останало отива на боклука. И пият уиски - "пази боже сляпо да прогледа" казваше баба ми. А иначе е византийска работа - смятат пиенето за срамно като че ли аз им пълня барчетата или им пия виното по селата.
А ако евнтуално намеря домашна ракийка от магазин я купувам малко по-скъпо отколкото е акциза в Б-я... Убий БГ политик!!!
|
| Чет Яну 17, 2008 11:37 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е браво бе. Аз верно си мислех че си в бананова република.......
Сега остава да кажеш че си в Гърция  Ако си там - тия там верно ги е срам да пият.
|
| Чет Яну 17, 2008 11:57 pm |
|
 |
|
setoy
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
|
| Сря Яну 30, 2008 2:37 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Кое точно се приема за научна разработка? Копирането и кражбата на интелектуална собственост? Що не мога да се сетя за никакво научно достижение сътворено от китаец?
|
| Чет Яну 31, 2008 8:57 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Барута и компаса, банкнотите и още милион неща? 
|
| Чет Яну 31, 2008 9:09 am |
|
 |
|
Цецо
|
ясно бе. И китайската стена е чудо инженерно.
Говоря за последните 20 години. Щото там се фокусира статията.
|
| Чет Яну 31, 2008 9:49 am |
|
 |
|
HCL
|
Не е като да нямат собствени разработки. Погледнете архивите на IEEE, има доста статии от китайски екипи. Нямам предвид Jing и Quang от MIT, а такива работещи в китайски университети.
Но и аз си мисля че ще мине още време докато се заговори за някакво изравняване, въпросът е колко.
Козът на западните университети/фирми е че имат маса научните работници със славянски, индийски, китайски и т.н. имена. Т.е. много народ се натиска за там и имат възможност за подбор. А за Китай не знам някой освен самите китайци да си натягат парцалите, засега.
|
| Чет Яну 31, 2008 11:40 am |
|
|