Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
USB Програматор 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
Намерих върху рутъра нещо наречено R68J - според един сайт е INDUCTOR,1210 0.68UH Typ NLV32T-R68J-PF
Също така има някакви в корпус на 1N4148 само че са бобини и нищо не пише на тях.

Сря Яну 23, 2008 8:46 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
wolfshark написа:
Хайде сега да те хвана неподготвен. Според реда на относителната активност желязото е по-активният елемент:
Li, Rb, K, Ba, Sr, Ca, Na, Mg, Al, Mn, Zn, Cr, Fe, Cd, Co, Ni, Pb, H, Sb, Bi, Cu, Hg, Ag, Pd, Pt, Au
Ако обясниш защо реагира въпреки че медта не е толкова активна и не би трябвало да измести желязото от железния трихлорид ще ти пиша 6

wolfshark . ай сега пусни линкче и за разтворимостта на солите че мноо ми трябва пък ме мързи да търся :)
Пък за L1, L2 ти го казаха, само гледай L1 по някакъв начин да прилича на траф щото с тъп дросел ще имаш проблеми.

А на перхидрола трябва да му се капне сярна киселина и въобще не е най-доброто.
Най-мекото е син камък (меден сулфат) с добавка 1/3 по-малко готварска сол (натриев хлорид) и няколко капки солна киселина, пък ако я няма - сложете поне лимонена :lol: . wolfshark ще ви напише реакцията, че аз съм я забравил...

Ааа, а в трихлорида ако не искаш да се плацикаш поставяш платката вертикално и само отвреме на време сменяш долната с горната страна. То така си е и за другите...

Чет Яну 24, 2008 1:33 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ето таблица за разтворимост
http://www.geocities.com/chemistry_bg/trkos.html
и още една
http://free.hit.bg/hateras/raztv.htm

Уравнението не мога да го осмисля. Общо взето синия камък е меден сулфат - CuSO4 солта - NaCl целта на занятието предполагам е медта да измести натрия - CuCl обаче не виждам как ще стане това защото по-активния метал е Na и той не би позволил току-така медта да се намести на неговото място. :D Въпроса остава за домашно, утре ще се разровя малко.

Чет Яну 24, 2008 1:59 am
Профил
Аватар

Мнение 
wolfshark мерси де!
И за домашното: на работата имаме бидон с фосфорна киселина в който топим нагревателите да се очистят от котлен камък, медни и железни соли. Ама не само на етикет, и на вкус/мирис е фосфорна киселина 8O

Чет Яну 24, 2008 2:50 am
Профил
Аватар

Мнение 
bongo-bongo написа:
wolfshark мерси де!
И за домашното: на работата имаме бидон с фосфорна киселина в който топим нагревателите да се очистят от котлен камък, медни и железни соли. Ама не само на етикет, и на вкус/мирис е фосфорна киселина 8O

Няма нищо чудно, със оцет би трябвало да се получи същия ефект.

Пон Яну 28, 2008 12:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Днес ми се отвори малко време и довърших Brenner'а. Мога да кажа че работи страхотно! Много благодаря на отзовалите се и най-вече на plameniv

Съб Фев 09, 2008 12:21 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2