| Автор |
Съобщение |
|
Ки4о
Ранг: Форумен бог
|
Но има и една тема за кабелите дето .
@zz_stefanov - тази тема не е ли за безумни идеи или хумор?Едвам смогнах да отпия от кафето докато четях. 
|
| Съб Фев 02, 2008 11:11 am |
|
 |
|
zz_stefanov
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Дек 26, 2005 3:19 pm Мнения: 336 Местоположение: Varna
|
Ми ние сме си в Безумни идеи 
|
| Съб Фев 02, 2008 11:18 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
на мен пък ми хареса описанието на сребърните кристални кабели. идеята е, че кристалната решетка на кабела трябвало да се ориентира в една посока, като пускаш периодично полям посточнен ток през тях. така се получавало не-знам-какво-си звучене. лошото било, че с времето, кристалната решетка се дезориентирала и ефекта се губел.
чудя се дали няма да е по-лесно с квази-течни кабели с някакъв константен под-ток подаван от екстензорни хипер-емитери
аз не отричам религията. впреки, че няма рационално обяснение, не значи че няма такова нещо. това е нещо, което в повечето случаи си го носиш в тебе.
от инженерна гледна точка (медицинската е по-объркана) душа няма, но всеки знае как е като ти се нарани душата. а никой не може да я посочи къде е...
от време на време ходя да запаля свещичка в църкавата, да си поговоря с боговете. не е инженерно, но ми помага понякога.
та хората са си направили религия. да ги оставим на мира.
дано само някой от следващите министри не я включи като задължителен предмет (влиянието на последния метър жица и кристалната му стуктура върху кадифените баси)
|
| Съб Фев 02, 2008 12:04 pm |
|
 |
|
zz_stefanov
|
Разбира се, нека всеки си има вяра.
Аз не харесвам институционизирането на вярата. Определено не харесвам религиозните институции и техните представители. Използвам ги когато иронизирам сляпата вяра.
Така както гледам падат пари и от това, да се продължи производството на лампи.
|
| Съб Фев 02, 2008 1:07 pm |
|
 |
|
zaphod
|
|
| Съб Фев 02, 2008 1:10 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
Ранг: Почетен член
|
 А аз от утре почвам да позлатявам захранващи кабели!
Между другото не се бъзикайте с музикантчетата. Прави са си, че съвременното цифрово е ушна кал ако не броим 192к/24бита vaw и че едно CD е по-калпаво от нова и качествена плоча.
А за прословутото MP3 да не говорим: кара ме постоянно да бъзикам еквилайзера и все да не ми харесва. Почти се бях обедил, че вече съм пооглушал поради ЕГНто. Тези дни обаче ми попадна един и същ албум на 320к МР3 и на lossless FLAC - има разликааа!
Само се питам ако замразявам харда във фризера дали няма да е още по-добре? 
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Нед Фев 03, 2008 5:32 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
 Re: А аз от утре почвам да позлатявам захранващи кабели!
Тия МП3-та от нета ли ги влачиш? Поне когато съм гледал бяха все 128кбита, а има и доста с честота на дискретизация < 44.1 KHz. Да не отварям темата и колко боклучави енкодери има.
Lossless == оригинала, няма значение дали е FLAC или нещо друго. Аз лично не мога да усетя разлика на 320кбита/44.1 KHz, нито пък свирката на PC-то е толкова читава.
@bongo-bongo: ти с какво улови тия негативизми в MP3?
|
| Нед Фев 03, 2008 4:06 pm |
|
 |
|
plameniv
|
Каквото и да си говорим за старите лампови щайги не стават, аз съм имал неудоволствието като малък да слушам чисто нова плоча как пращи цъка и пука докато я слушаш и какъв шум пускат ония ми ти лампови усилватели в грамофона , дай да не отваряме тема за тия стари антики . Дори най калпавите mp3 са по качествени от касетофон с най добрата долби или там каквато и система да има за изчистване на шума.
За MP3 тук вече си зависи каква ти е звуковата карта и усилвателя колко шум пуска, също и най вече от къде е записана тази mp3 (най добре да не от касетофон че иначе все едно я слушаш от касетофон) иди и ги сравнявай тогава 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Нед Фев 03, 2008 4:12 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Каквато и да е дискретизацията и цифровата разделителна способност, нали го прекарваш през усилвател (крайно стъпало и всокоговорител (слушалки) а те са аналогови.
|
| Нед Фев 03, 2008 4:27 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Ha
Я сравни сегашните аналогови техники с аналоговите техники от преди 30г , ще откриеш коренна разлика във всяко едно отношение 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пон Фев 04, 2008 1:17 am |
|
 |
|
Syrius-B
|
Преди 30 години (или поне 20) добрата звукова техника поне беше наистина HiFi.
Сега това, което се продава масово е лъскаво и шарено, но не е HiFi 
|
| Пон Фев 04, 2008 3:07 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
е, да... то и гроздовата на академик неделчев беше супер, и пържолите си бяха пържоли, да не говорим за доматите и краставиците.
те и каките тогава беха едни тигрици - сега са дърти кранти вече.
абе не е лошо човек винаги да има мечти и да ги гони...
|
| Пон Фев 04, 2008 10:02 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
незнам за чесането на езиците и аудиофилите(звучи ми извратено), но както бонго каза много ми се ще ако един ден стигна до пенсия да имам същото желание, инструменти и възможности да се кефя на нещо подобно. и не да го правя за кефа на някой друг или защото ще спечеля някой лев, а за собствено удоволствие.
|
| Пон Фев 04, 2008 10:41 am |
|
 |
|
Syrius-B
|
Има една класическа поговорка - за обущаря, който ходи със скъсани обувки.
Поуката е, не превръщай хобито си в професия, ако искаш да му се радваш за по-дълго време 
|
| Пон Фев 04, 2008 12:51 pm |
|
 |
|
zz_stefanov
|
Е то и ние сме си все още с аналогов слух.
Все пак в http://www.bgaudio.org/modules.php?name=Forums има много информация и качествени проекти.
Разбирам разочарованието на претенциозние слушатели от цифровото аудио - трудно се намират истински записи, за които да се знае произхода и за които да се гарантира качеството от момента на записването. Носителите са записани във формати с компромисно качество. За MP3 коментара е излишен.
Това обаче е в пълна сила и за плочите.
Последна промяна zz_stefanov на Пон Фев 04, 2008 8:39 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Фев 04, 2008 8:29 pm |
|
|