|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:07 am
Статистика на престъпността в щатите, 1960-2006
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
 Статистика на престъпността в щатите, 1960-2006
http://www.disastercenter.com/crime/uscrime.htm Да потърся тази статистика ме провокираха убийствата през последната седмица на 11 човека в Милуоки, на 3-ма в Луизиана, 5-ма в Чикаго, 5-ма в някакво кметство, 5-ма в Лос Анджелис... Интересни цифри за страната на "демокрацията", на всеки час се убиват по около 2-ма човека. Ще ми е интересно да намеря някаква такава статистика за България, с колко ли сме по назад ? Не вярвам да сме по-напред 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Фев 10, 2008 6:09 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами не знам някой дали се залъгва че престъпност в САЩ няма, според мен броя на убийствата тук е дста по малък, както и да го броиш на глава от населението, на територия па ако щеш и на БВП.
За серийните убийци важи същото, там са доста повече от където и да било по света, просто там има повече луди. Аз съм сигурен че ако извадиш само статистика на домашните убийства, там цефрите ще са в пъти по високи от тези за европа или България.
|
| Нед Фев 10, 2008 11:57 am |
|
 |
|
zaphod
|
е пирев, защо слагаш демокрацията в кавички не разбрах? факта че има такава дива престъпност показва че сащ наистина е страна на демокрацията, ако беше полицейска държава, както разни антиглобалисти, пацифисти, хуманисти и прочее педераси твърдят, тая престъпност щеше да е поне десет пъти по-ниска
впрочем да ти е честита новата родина, и да подариш на децата си по едно патлаче, че ако стане престрелка в голямото междучасие да не гледат като наакани, а да се включат във веселбата  препоръчвам глок 26, малък, лек, подходящ за деца 
|
| Нед Фев 10, 2008 12:43 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Преди да си дрънкате, да се бяхте вгледали в числата.
Дори без да се прави графика, се виждат тенденциите.
А сетихте ли се да проверите, при кои президенти има нарастване, и при кои намаляване?
Много интересно 
|
| Нед Фев 10, 2008 1:05 pm |
|
 |
|
kiiid
Ранг: Почетен член
|
Ами това е то като някои идиоти харчат стотици милиарди за войни дето нямат никакъв смисъл вместо да ги инвестират във вътрешните си работи. Обаче и американците са си виновни сами за това положение.
|
| Нед Фев 10, 2008 1:11 pm |
|
 |
|
Syrius-B
|
Не знам, каво имаш предвид, но виждам как кривата на престъпността видимо спада в последните 7-8 години.
Странно пък (защо ли?) рязко се покачва в началото на 90-те.
Дали защото и руската мафия се изнесе към свободния свят?
|
| Нед Фев 10, 2008 1:47 pm |
|
 |
|
Syrius-B
|
По повод харченето парите на данъкоплатците http://mediapool.bg/show/?storyid=136052
|
| Нед Фев 10, 2008 2:02 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Егати социалистическия капитализъм  . После дрън-дрън пазарна икономика без намеса на държавата. На тия американски "частници" някой води ли им бройката, колко пъти държавата има спасява оголените задници? А убийствата са последица, защото много често спасението е увеличен военен бюджет, сиреч патлаци, базуки и т.н.
|
| Нед Фев 10, 2008 2:37 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами гледайки статистиката споредмен се забелязва нещо друго, няма явна връзка м-у управляващи и убийства на човек от населението, като видях данните си направих проста табличка, в случая убийства на милион население, като гледам се вижда нещо очевидно, периода 61-75 има увеличаваща се престъпност, като тенденцията е постоянна, от 75 нататък нивото е сравнително стабилно, като също е трудно да се амери зависимост от управляващите, но от 94 насам се забелязва спад, а от 99 насам отклонения от статистиката почти няма, това е както през управлението на Клинтън така и по времето на Буш.
Относно покачване и спадове от 75 до 94 не знам дали може д се анализира, по скоро би било удачно да се направи съпоставка с финансовото положение, курса на долара и цеата на петрола, ама няма време да се занимавам с това.
Относно дали е полицейска държава, абсолютно, което само по себе си не е лошо. Това една държава да е полицейска по ниакъв начин обачене намалява престъпноста, особенно ако става въпрос за държава с размерите на САЩ.
Само за сравнение, за 2007 в страната имаме 160 умишлени убийства, което при население от около 6.8 млн е 23.5, т.е. двойно по малко от тези в САЩ.
|
| Нед Фев 10, 2008 2:58 pm |
|
 |
|
zaphod
|
според мене покачването през 70те се дължи на хипарщината която е царяла тогава, ако не си наркоман и изпаднала отрепка то те обявяват бездуховен меркантил. сред разни феминизирани интелектуалки е бил на мода девиза "която спи два пъти с един и същи мъж подкрепя системата". ама хубаво са ги пращали във виетнам, да се научат как стоят нещата в реалния свят, оня наркомаски филм "коса" като го гледах се смях от сърце как зачистиха пацифиста на фронта 
|
| Нед Фев 10, 2008 3:26 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да мож и нещо с това да е свързано, поскоро връзкаа ми се струва друга, това започва реалния бум на американската икономика, а и в световен мащаб светът става по малък, обществата по отворени. Появяват се масови самолетни линии, коли които удобно и без проблеми могат да те откарат от източното до западното крайбрежие, строени са пътни артерии, един вид щатите са живнали значително повече, живнала е и престъпноста.
Според мен точно в тои момент 60-75 САЩ са били това което хората си мислят че още са, демократична страна с големи възможности, без прекомерен контрол от правителството, и си мисля че САЩ от онова време би ми допаднала много повече. Ама какво да ги мислим САЩ, там прираста е стабилен, не е страшно 
|
| Нед Фев 10, 2008 3:41 pm |
|
 |
|
Syrius-B
|
Не пропускайте и един специфичен фактор.
Бейби бума след войната - 60-те и 70-те години родените в първите години след войната са в активната младежка възраст - възрастта за активно участие в уличните банди. Нещата се овладяват по-късно, когато се отчита ефекта от милиардните държавни инвестиции в образователната система.
70-те години, само който не е искал, не е бил студент с държавна стипендия.
Допълнителния ефект е и бума в технологиите в последствие.
|
| Нед Фев 10, 2008 4:13 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Интересно е ,че 60-70 г. и за социализма е времето на икономическия бум - тогава се "наляха основите" на повечето големи предприятия и инфраструктурата. А бе големите врагове май ще се окажат кръвно свързани братя. Само дето тяхната кокошка още им снася яйца, а ние тука на нашата вече гризем каквото е останало от кокалите. 
|
| Нед Фев 10, 2008 4:23 pm |
|
 |
|
Syrius-B
|
Откриването на сходни явления и процеси все още не значи причинно-следствена връзка.
Индуктивния метод в науката е любим за разните "хуманитаристи", но е недопустим за математическата логика.
Пък тука, божем сме повечето поне инженери 
|
| Нед Фев 10, 2008 4:34 pm |
|
 |
|
zaphod
|
а, гадаем си само  кое с какво е свързано и какво причинява ще може да се каже само когато политиката стане точна наука и се проведат хиляди експерименти, разбира се нечовешки по своята същност
иначе лаиците винаги имат фалшивото усещане че са им ясни нещата, което рязко спада когато навлязат в същината на материята и после постепенно се вдига когато нещата наистина почнат да им се изясняват.
|
| Нед Фев 10, 2008 4:45 pm |
|
|