Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
PLC 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение PLC
Колеги имам проблем с един PLC контролер на Telemecanique. PCL е TSX Nano.Налага ми се да възстановявам една машина чието управление е реализирано с този контролер до сега никога не сам се занимавал с PLC на Telemecanique, а сега ми се налага защото това PLC още с включването минава в ERR и изобщо не прави нищо като изключим че входовете му функционират ако съдя по индикацията. Ако някои от вас се е сблъсквал с PLC на Telemecanique бих бил много благодарен да сподели опит. Сега се мъча да разбера този PLC как се свързва към PC че не е като всички други а е с някакъв странен конекшан. Трява и да си търся и софтуер за него.Евентуално да разбера от какво е тази грешка.Че ако се окажи че е загубена програмата или пък че контролера не е читав трябва да правя наново цялото управление на машината. Ако някои знае нещо по въпроса на свързването към PC или има софтуер за него моля да помогне.Благодаря на всички предварително.

Нед Фев 10, 2008 9:16 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Не че е някаква помощ, но индикацията на входовете едва ли значи нещо - обикновено са светодиоди на самите входни терминали и показват, че има ниво. Дали влизат навътре не може да се каже по тях.

Пон Фев 11, 2008 1:17 pm
Профил

Мнение 
Не смея да твърдя, че съм компетентен и не познавам тези контролерчета, но вероятно става въпрос именно за това - прецакване на програмата. В някои случаи грешка може да се индицира и поради повреда във вътрешните захранвания, но щом е нано- - едва ли е такъв случая. Ако няма сервиз машината, направо си е за ново управление. Броят на входовете и изходите няма да е голям и няма да е проблем да се възстанови логиката.

Пон Фев 11, 2008 9:51 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Ако не си се оправил, звънни в Ехнатон - имат си поддръжка, би трябвало да помогнат.

Сря Фев 13, 2008 7:38 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
Най вероятно ти е заминала батерията, а оттам и паметта. Прати една свясна снимка на контролера отпред, и на етикета отстрани, да се опитам да го идентифицирам. Имам програматори за доста от сериите на Телемеханик

Чет Фев 21, 2008 10:14 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Не съм се занимавал много-много с PLC-та ама преди две-три години ми бяха подарили един OMRON който си е с клавиатурка и дисплей - може да се програмира директно без комп. Много тарикатски ама програмирането му голям гърч - се не ми остава време да се позанимавам с него :oops:
Та мисълта ми е ако е толкова оплетено с телемеханика и програмата не е сложна може да се мине и към този вариант. А и не беше много скъпо това. Иначе си е стандартно - 8 входа 4 изхода. С възможност за каскадно свързване и др. подобни

Чет Фев 21, 2008 12:13 pm
Профил ICQ

Мнение 
Проблема си го реших наистина PLC си беше "забравило" програмата. Направих си управлението наново написах си програмата програмирах си контролера и всичко тръгна OK. Колкото до софтуера за това PLC се използва PL07-07 намерих си го. Ако на някои му потрябва да пише че е обемисто да не качвам за сега. А колкото за връзката към PC намерих информация в едно pdf дето изкопах с малко зор че за това старо PLC вече трудно се намира. Ако на някои му потрябва и него мога да дам.
Благодаря на всички за мненията.

Вто Фев 26, 2008 11:33 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]