|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:24 pm
осцилоскоп през видео кепчър?
| Автор |
Съобщение |
|
teglicho
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Фев 09, 2005 11:08 am Мнения: 245 Местоположение: Blagoevgrad
|
Някой може ли да сподели наблюдения над осцилоскопа. Замислил съм се сериозно да си взема едно ..... но още се колебая. Има ли опасност бързо да си утряпам лаптопа или са предвидили някакви зашити.
Благодаря
|
| Съб Фев 02, 2008 2:03 pm |
|
 |
|
plameniv
Ранг: Форумен бог
|
Аз съм пуснал няколко тестови картинки . Иначе какво да му стане на компа , е да не забравяме че все пак че това е приставка за компютър , включва се към USB и понеже USB-то обикновенно не е галванично разделено добре би било да не го включваш към мрежата или нещо което може да подаде напрежение от фазата 220 към шасито на компа през осцилоскпа и по USB-то, че може да има някакви нежелани реакции през захранването ако е занулено в контакта !!!
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Съб Фев 02, 2008 2:30 pm |
|
 |
|
teglicho
Регистриран на: Сря Фев 09, 2005 11:08 am Мнения: 245 Местоположение: Blagoevgrad
|
Някой може ли да съдейства за една бройка 
|
| Пон Фев 04, 2008 3:25 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Човека от горния пост 
|
| Пон Фев 04, 2008 4:55 pm |
|
 |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
софта става ли за PDA. Някои модели имат хост на УСБ-то и би се получил хубав джобен вариант 
|
| Сря Фев 06, 2008 1:09 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Интересно като идея
Интересно като идея но мисля че не става софта, че то PDA-то ще е 3 пъти по малко не че му пречи де. Но съм виждал осцилоскоп за звукова карта за PDA , но не знам дали си заслужава със смешните му параметри 
----------------------------------------------------------------------------------
|
| Сря Фев 06, 2008 1:15 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
plameniv, ти като дистрибутор ли се явяваш (в смисъл имаш и ще имаш бройки) или си поръчал няколко и ги продаваш сега. Мисълта ми е в момента съм си пренасочил разходите към 5 кг. консумиращо памперси бижу и като се видя с парички се замислям за нещо такова, а и колко парички струва де.
|
| Сря Фев 06, 2008 2:56 pm |
|
 |
|
zaphod
|
хора, има СДК за осцилоскопа дето го говорим, много ме блазни мисълта да си напиша изцяло мое приложение за УИ, понеже в официалния софтуер забелязвам редица дразнещи моменти. СДКто може да бъде изтеглено от тук.
|
| Нед Фев 10, 2008 3:19 pm |
|
 |
|
plameniv
|
И как се ползва това SDK ?
|
| Нед Фев 10, 2008 4:56 pm |
|
 |
|
paregov
Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 2:21 pm Мнения: 267 Местоположение: Fort Lauderdale, FL
|
Пристигна ми осцилоскопа вчера. Ето и няколко картинки от него. Мисля, че имената на файловете говорят за това какъв сигнал е пуснат от генератора. Модела е DSO-2090.
_________________ Всички обичаме да печелим, но колко от нас обичат да тренират!
Последна промяна paregov на Пет Фев 22, 2008 4:41 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Фев 22, 2008 4:02 pm |
|
 |
|
paregov
Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 2:21 pm Мнения: 267 Местоположение: Fort Lauderdale, FL
|
Още малко картинки ...
_________________ Всички обичаме да печелим, но колко от нас обичат да тренират!
|
| Пет Фев 22, 2008 4:24 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Paregov,
може ли да попитам какво генерира сигналите дето си ги показал? Правилно ли да разбирам че този "осцилоскоп" не става и за боклука ако наистина така показва правоъгълен и синусоидален сигнал????
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пет Фев 22, 2008 5:16 pm |
|
 |
|
3aek
|
колето: няма нищо чудно, чудното е ти какво си очаквал?
осцилоскопа се държи нормално за 100Msps без допълнителна обработка т.е. да работи макс с 5-10 Mhz сигнал
китайците обикновенно пишат глупости в спецификациите.
обикновенно тектроникс който пише че е с 60-100 mHz bandwidth вътре има ацп на 1Gsps и отделно DSP с което си прави сплайн апроксимации и запълва празното между отчетите за да не се визуализират така ръбати сигналите
отделно не е писал сондата каква е и дали е 1:1 или 1:10
на тектроникса изрично пише че 100 Mhz лента е със сонда 100Mhz и 1:10 при 1:1 лентата пада на 6Mhz
|
| Пет Фев 22, 2008 5:40 pm |
|
 |
|
paregov
|
Понеделник ще постна нови картинки. Малко са поизкривени тези, защото бях прекарал сигнала през 2 сонди от генератора към осцилоскопа, но сега ми изкочи работа и не мога да свалям наново картинки. Иначе генератора е: WW1071 на Tabor Electronics (100Ms/s)
Видах поста и на @Заек, та да допиша - едната сонда беше на 1:1, другата 10:1
|
| Пет Фев 22, 2008 5:41 pm |
|
 |
|
paregov
|
Намери се малко време между компилациите.
Постановка: една сонда директно към генератора 1:10.
|
| Пет Фев 22, 2008 5:55 pm |
|
|