|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 10:31 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Мощен безчетков електродвигател монтиран в задното колело ..
| Автор |
Съобщение |
|
ad68
Ранг: Минаващ
|
 Мощен безчетков електродвигател монтиран в задното колело ..
Мисълта ми е следната :
1. Когато взе да ни идва скъпо течното гориво, се замислихме за метан, пропан-бутан. Утре и това гориво ще стане скъпо и щем не щем ще трябва да се замислим за ток например.
2. Монтирахме си газови уредби ( италиянците станаха милионери от това ) . Не е ли време да се замислим за монтирането на някаква електрическа задвижваща уредба както е направено в хибридните автомобили.
Идеята ми е в разработката на система която се монтира на коя да е кола и я прави хибридна.
|
| Пет Фев 29, 2008 6:31 pm |
|
 |
|
Ки4о
Ранг: Форумен бог
|
Акумолаторите де ще ги сложиш?Как ще решиш въпроса ако си на максимални обороти и рязки спреш - много голям идва инерционния момент на вала на двигателя и може да го попилееш.
|
| Пет Фев 29, 2008 7:24 pm |
|
 |
|
ad68
|
Не съм се замислял за подробности - идеята е по-скоро да се разработи добавка към работеща кола която да помага при тръгване ( да харчи ток от акумулатора ) а при спиране да го зарежда.
|
| Пет Фев 29, 2008 7:46 pm |
|
 |
|
c82
|
ако ше монтираш нещо то трябва да е на мястото на двигатела или по точно казано преди скоростите  - забрави за тая работа по добре 
|
| Пет Фев 29, 2008 8:09 pm |
|
 |
|
kasparov
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Сря Апр 05, 2006 9:52 pm Мнения: 877 Местоположение: Разград
|
Няма особени пречки да се вкара мотор в колелата на автомобил, сега вече има всичко необходимо при моторите- асинхронни и безколекторни, синхронни с постоянни магнити, векторни инвертори, бързоходни, леки с кух ротор, многополюсни и т.н. Още повече че вече масово се прилагат, например при велосипедите.
http://www.bicycles-electric-bikes.com/ ... te_kit.jpg - hub мотор, 250 до 500 вата, безколекторен
При автомобилите Митсубиши са фенове на тази идея:
http://www.mitsubishi-motors.com/corpor ... /miev.html
|
| Пет Фев 29, 2008 9:55 pm |
|
 |
|
ad68
|
Брей, пак тръгнах да откривам топлата вода.
Точно това имам предвид : такъв кит като за велосипеда, ама за кола.
Далече съм от мисълта да си произвеждаме двигатели - определено трябва да ги купуваме, както и акумулаторите.
Това което можем да правим е електрониката и логиката на управлението.
|
| Съб Мар 01, 2008 2:31 pm |
|
 |
|
DJSPOO
Регистриран на: Нед Фев 17, 2008 5:01 pm Мнения: 15 Местоположение: sofia
|
|
| Нед Мар 09, 2008 4:29 pm |
|