Избор на софтуер - вашия фаворит
Здравейте,
Трябва да направя малко електронно устройство, което се управлява от PIC микроконтролер, схемата не е сложна, но за сметка на това аз не се занимавам активно с електроника, с една дума почти начинаещ. За да конструирам това устройство ми е нужен някакъв софтуер за схеми PCB дизайн. Изчетох целия форум, но така и не можах да взема решение кой софтуер точно да избера. Затова реших да пусна тази тема и да ви попитам. Софтуера може да е както платен (нямам намерение да го купувам

) така и свободен, дори това е за предпочитане. Имам някакъв опит от отдавна минали години с PSPice, но това не значи нищо. Основните ми изисквания за този софтуер са малко на брой, но за сметка на това големи
- Софтуера трябва да лесен за работа, да не са ми нужни месеци за да го разучавам, виждам, че много от вас работят с Altium Designer, но ми се струва че може би този софтуер е доста сложен
- Изходните файлове със схемите за платките, трябва да са във формат годен за софийските платкаджийници
- Софтуера да има богати библиотеки с корпуси на нови конвенционални и SMD елементи.
- Ако софтуера е платен, крака за него да работи добре и ако може дайте линкове за сваляне
- Ако може да има функционалност за тестване и симулиране работа да направената схема.
Ще съм благодарен, ако споделите вашите фаворирити, благодаря на всички !