Регистриран на: Нед Юли 24, 2005 3:35 pm Мнения: 62 Местоположение: Стара Загора
LCD AC-162B на AMPIRE
Колеги имам един странен проблем с LCD AC-162B на AMPIRE. LCD е буквено цифрово два реда с по 16 символа драйвера използван в него е SED1278. Моят проблем се състои във следното уж всичко е наред LCD изписва символите които му зареждам и изведнъж спира до някъде стои така сума ти секунди и после изписва следващият символ и за всеки следващ пак минава по толкова много време.Най-напред набедих разбира се управляващия софт но след това си видях че всичко си е OK още повече че същия сам го използвал за други LCD и подобни проблеми съм нямал. Като реших да разбера точно какво стана установих че както всичко си върви до едно време после LCD остава заето сумати време (BF=1) и просто го чакам да си свърши работата. Чудя се дали някои е наблюдавал нещо такова и каква може да е причината. Разбира се една веднага ми хрумва скапано LCD но ми се струва малко вероятно.Но пак като се замислям LCD се държи така когато трябва да изпиши символ от една позиция нататък и то всеки път така преди нея проблеми никакви няма. Жалко че в момента нямам друго LCD да пробвам. Странна история. Някои да е виждал нещо подобно?
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл