Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Количество на горивото в резервоара 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
MYXATA написа:
Syrius-B написа:
Чисто механично решение.
Биметална пластинка, която се нагрява от тока през реостата на сензора. и мести стрелката.

абе човек, откъде измисли това решение:?:
сещам се една от наградите Дарвин(сещате ли се - за най-глупава смърт) там дето един исакл да види колко бензин има в резервоара и за целта взел един вестник, запалил го и пъхнал в резервоара да си светне е видели го отдалече :)

защо си мислиш, че се разрешава протичане на голям ток през датчици в горивната система :?:

Щото искра в течност не се пали. Защо има потопяеми бензинови помпи, след като искри от колектора биха действали взривоопасно както според теб?

Нед Мар 30, 2008 5:49 pm
Профил ICQ YIM
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Искра в обема на бензина не може да го запали, но искра в парите може, потопяеми помпи не съм товарял но едва ли са с колекторни двигатели. Освен това помпите са доста добре защитени чисто механически за да не допуснат възникване на искра.
Не факта че искрата не може да запали бензина е важен а този че не може да възникне искра. Най-веротно дори и на тези които са чисти реостати в самия резорвоар, има достатъчно голямо външно съпротивление за да не може вътре да възникне искра. При 12 В, дори 100 Ом са достатъчни за да не може да възникне искра вътре.

Нед Мар 30, 2008 10:09 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
Почти всички по-стари коли са с биметална пластина и подгревна жичка.
Вече в последно време са със стъпкови моторчета.
Схемата е проста и не се получава игра на стрелката щото пластината бавно реагира.

Нед Мар 30, 2008 11:45 pm
Профил

Мнение He
Valchog написа:
Схемата е проста и не се получава игра на стрелката щото пластината бавно реагира.

От къде го измисли че са с биметална пластина, винаги са си били със електронна стрелка и резистор , това го има от както ги има бензиномерите!
Просто показва нещо приблизително колкото да си прецениш дали да зареждаш !

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Пон Мар 31, 2008 12:21 am
Профил

Мнение 
ToHu написа:
Искра в обема на бензина не може да го запали, но искра в парите може, потопяеми помпи не съм товарял но едва ли са с колекторни двигатели. Освен това помпите са доста добре защитени чисто механически за да не допуснат възникване на искра.
Не факта че искрата не може да запали бензина е важен а този че не може да възникне искра. Най-веротно дори и на тези които са чисти реостати в самия резорвоар, има достатъчно голямо външно съпротивление за да не може вътре да възникне искра. При 12 В, дори 100 Ом са достатъчни за да не може да възникне искра вътре.

Тони, бензиновите помпи са точно с колекторни двигатели като на дрелките.Бензина минава вътре през мотора за да го охлажда.Отварял съм помпи на Бош и затова пиша.

Пон Мар 31, 2008 9:16 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Точно колекторни са, но са "потопяеми", целия мотор вътре е в бензин а реостата на поплавъка, не е потопяем, там е разликата. Първо не може да възникне искра в течност и второ за да се запали бензина трябва кислород и трето сместа трябва да е сравнително точни пропорции иначе сутрин трудно пали колата :) .
Не мога да проумея пак какъв е смисъла от биметална пластина изобщо, ама както и да е. Биметална платинка не може да се огъва толкова бързо, както на мен стрелката се мести от подскоците по дупките.

Вто Апр 01, 2008 12:11 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Valchog написа:

Това с биметалната пластина.... Я кажи марка и модел автомобил да видим и ние...
Старите обикновено са с волтметри (или микромаперметри, де да знам), електромагнитна или магнитоелектрическа системка...
Там методи за успокояване на стрелката колкото щеш.

Вто Апр 01, 2008 1:15 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
леле леле,
а си мислех, че сравнително интересно ми беше в диспиплината "Електрически измервания" и...други такива с величини и методите и уредите им за измерване.... та съм запомнил някои неща...
гледам... чудя се и не вярвам на очите си...
какви биметални пластини ви гонят бе хора :?: какви токове през тях та да ги нагряват:?: та да се отмества стрелката от деформацията на пластината:?:
това в измервателен уред къде го видяхте:?:
много съм любопитен ... пуснете един линк да прочета и аз та малко да влезна в материята :)

Вто Апр 01, 2008 5:51 pm
Профил

Мнение 
Абе мани това, може да с еокаже че някой стар извратен руснак е сътворил и нещо такова, въпроса е че в колите освен с микроамперметър и електронни други не съм виждал, а да мине тока на пластината през резистор в резорвоара вече звучи като опит за масово убийство от страна на производителя :)

Вто Апр 01, 2008 6:37 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
такива с биметална пластина съм виждал на мотокарите
за измерване на температурата на водата и налягане на маслото
наистина стара руска измишльотина.
за гориво не съм виждал такива изпълнения.
може би на някой стар ЗАЗ
на мен решението ми хареса, просто и дуракоустойчиво(важно свойство в тези среди :D)
е не бих го ползвал защотото има и много недостатъци.

Сря Апр 02, 2008 10:45 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2