Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Проблем при програмиране на микроконтролер 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение 
Здравейте колеги! Имам един проблем с програмирането на PIC18F252, програматора чете безпроблемно но не може да запише нищо в микроконтролера. Още с тръгването на записа и показва "Programming failed at Code address 000000h" Тъй като микроконтролера не е програмиран до сега и конфигуриращия бит LVP е фабрично установен в 1, с което е разрешено нисковолтово програмиране, възможно ли е да не може да се програмира на високоволтов режим в този случай? Използвам универсалния програматор от "Млад Конструктор" с приставките, и IC-Prog 1.06A. Изгубих цял ден да си играя с настройките и сигналите и нищо, чете но неможе да го програмира, а с pic16 никакви проблеми. Имали някъкво решение или ще се наложи да сменя програматора?

Пон Апр 07, 2008 9:46 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Сменя програматора :) Единствения път когато ми се наложи да програмирам 18F4550 с моя ПроПик2 беше че въпросната 18-ка ми трябваше за ICD2-то която си правих. Останах много учуден - толкова години безпроблемна работа с 16-ки и ... просто не иска да записва. Хайде при батковците с Пикстар-а - записаха го, пуснах си исд-то и сбогом на проблемите с записа
;)

Пон Апр 07, 2008 10:37 pm
Профил

Мнение 
Успях! Програмирах го безпроблемно, но не с IC-Prog, а с WinPic800. Явно целия проблем е бил в софтуера и драйверите. Друго удобство на тази програмка е че работи много бързо-за секунди прави записа. :)

Пон Апр 07, 2008 11:52 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2