Отговори на тема  [ 35 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
От свирката или от вибратора (GSM) 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен

Мнение От свирката или от вибратора (GSM)
Здравейте! Искам да ползвам някакво GSM-че за да включвам някакъв консуматор (няма да правя бомба :) - за бойлер е).
Идеята е с еднократно позвъняване само да се включва бойлера, да си е включен с таймер 2 часа примерно. Терморегулатора и термо защитата ще са си налице за да не оплескаме пейзажа.
Понеже не знам какво се подава на вибраторите и на свирките на GSM-мите ви моля за съвет и помощ. Идеята ми е да е развързано с оптрон, но....? :)

Чет Апр 17, 2008 8:30 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
че то бойлера си е бомба.... :twisted:

Чет Апр 17, 2008 11:25 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
На вибратора се подава постоянно напрежение - той си е най-обикновен електромотор. Но според мен, не е добра идеята да ползваш такива хватки. Най-добре си е с АТ команди - с микроконтролер. Така бойлера нама да се включи, когато обилният оператор ти изпрати поредния спам, да те информира, че "Aко заредиш 5 лева сега, ще ти подарим Airbus A380..."

Пет Апр 18, 2008 12:27 am
Профил ICQ

Мнение 
Предплатените карти на Мтел не са оспамени толкова.
Вибратора според теб е постояннотоков мотор, ако е така няма да има проблеми с оптрона. При свирките мисля че има варианти - пиезо, електродинамични ...
Някой не е ли ползвал сигналите?

Пет Апр 18, 2008 10:38 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
Вибрацията гълта доста ток, така че направо реле можеш да захраниш, или да си навиеш собствено с рид ампула.

Пет Апр 18, 2008 10:50 am
Профил
Аватар

Мнение 
Gogo написа:
Най-добре си е с АТ команди - с микроконтролер.

Съгласен съм с теб :!:

Gogo написа:
Така бойлера нама да се включи, когато обилният оператор ти изпрати поредния спам, да те информира, че "Aко заредиш 5 лева сега, ще ти подарим Airbus A380..."

Ако за получен SMS си изключиш мелодията/вибрацията, този проблем ще се реши. Така само от позвъняване ще дава сигнал, не и от SMS.

Пет Апр 18, 2008 11:00 am
Профил

Мнение hehe
GTN написа:
Gogo написа:
Най-добре си е с АТ команди - с микроконтролер.

Съгласен съм с теб :!:

Gogo написа:
Така бойлера нама да се включи, когато обилният оператор ти изпрати поредния спам, да те информира, че "Aко заредиш 5 лева сега, ще ти подарим Airbus A380..."

Ако за получен SMS си изключиш мелодията/вибрацията, този проблем ще се реши. Така само от позвъняване ще дава сигнал, не и от SMS.

И ако звънне звънне погрешка или някой заблуден звънне тогава ще включи бойлера и познай , след това ще има бум и от етажа може и нищо да няма :P

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Пет Апр 18, 2008 12:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Правил съм ги тия играчки и от свирката не става!
Вибратора е ОК, но трябва да имаш предвид че се пуска за около половин секунда до една и се спира. Това се повтаря докато звъни! Пак зависи от модела!
На някои има извод на конектора (Ring), който ти държи 1 само докато имаш позвъняване! Той е най-удобен!
Добре е да направиш някакво времезакъснение от 30-на секунди преди да си включиш консуматора!

Пет Апр 18, 2008 12:11 pm
Профил ICQ

Мнение Mm
WDW написа:
Правил съм ги тия играчки и от свирката не става!
Вибратора е ОК, но трябва да имаш предвид че се пуска за около половин секунда до една и се спира. Това се повтаря докато звъни! Пак зависи от модела!
На някои има извод на конектора (Ring), който ти държи 1 само докато имаш позвъняване! Той е най-удобен!
Добре е да направиш някакво времезакъснение от 30-на секунди преди да си включиш консуматора!

То толкова мързел си е направо чудо, има google търсиш и има сума ти примерчета при това работещи за GSM<->PIC по RS232 порта на телефона , дори съм сигурен че и тук във форума има ако се поразрови човек :!:

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Пет Апр 18, 2008 12:16 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: hehe
Цитат:
То толкова мързел си е направо чудо

То мързела движи света, така че лошо няма

plameniv написа:
И ако звънне звънне погрешка или някой заблуден звънне тогава ще включи бойлера и познай , след това ще има бум и от етажа може и нищо да няма :P

Тогава си правиш две мелодии на телефона - едната празна, другата някаква реална, присвояваш си на твоя си номер реалната, празната е оставяш за всички останали и си готов. Дори телефоните под 100лв (чисто нов, мисля че може да се прави това).

Въпрос на желание разбира се :)

Пет Апр 18, 2008 1:24 pm
Профил
Аватар

Мнение 
С АТ - команди става лесно, но не всички телефони ги поддържат!

Пет Апр 18, 2008 2:03 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
профилите за звънене са добър вариант

ако бойлера е вързан с меки връзки - мисля че няма опастност от "бум" (най-много ощавяне :))
можеш и да сложиш някакво реле за време така че да не стои вкл. повече от опр. време (след позвъняване) ...

всъщност ... то май варианта за изключване на бойлера с gsm като идея ми харесва повече :)

Пет Апр 18, 2008 3:28 pm
Профил
Аватар

Мнение 
строго погледнато не всички телефони имат вибратори, а някои не ги могат и свирките :roll:
по-добре отдели малко време за усилия по въпроса, недей да разчиташ на звънкане, тропкане, свъркане или мърдане.
с SMS е по-добре да става (аз поне така си пускам парното на вилата). освен това може и да ти отговаря - включих, няма ток, температурата в хола е 18С.
да не говорим че и таймера, и контролера, и телефона може да са едно устройство (но няма да е за 20лв)

Пет Апр 18, 2008 3:31 pm
Профил

Мнение Re: hehe
plameniv написа:
....И ако звънне звънне погрешка или някой заблуден звънне тогава ще включи бойлера и познай , след това ще има бум и от етажа може и нищо да няма :P

Пламене, бойлера си е стандартно обезопасен. Двата часа по таймера няма да означават непрекъсната работа на нагревателя, само ще осигуряват време за загряване на бойлера. Ако е достатъчен един час, терморегулатора ще си изключи. Грешните включвания са ми ясни и няма да бъдат фатално чести, ако се настрои както трябва телефона. Просто ще се осигурявя със сигурност топла вода преди да се прибера (примерно) без да работи излишно бойлера на дневна, както е сега.
А за вила, която се посещава веднъж седмично идеята си е супер.
Пращането на SMS си е с парички (то и предплатената карта де :) ), но самото звънене без отговор не струва нищо.
@ДедоБоре, вярно е че и свирката и вибратора са продукти с двойно предназначение :D

Пет Апр 18, 2008 6:31 pm
Профил

Мнение 
Вземи си еидн модул от Lupos и не се занимавай с глупусти.

Пет Апр 18, 2008 7:38 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 35 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща