Микроконтролери и електроника Форуми
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Напишете отговор Страница 1 от 1
usb sensor reader
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение usb sensor reader 
Здравейте, ще започна с това, че почти нищо не разбирам или направо не разбирам от микроконтролери. Та така идеята ми е имаме няколко на брой сензора (в случая 4 т.е сензори на парктроник) искам по някакъв начин да ги сваржа чрез USB и получената иформация да излиза като цифри. Или по-просто казано да ми изписва примерно сензор 1: 0,5 м сензор 2 : ...... Smile . Ако се питате за какво ми е всичко това има инсталирана система CAR-PC. A software ми е Centrafuse . Е то и примерен вариант самоче чрез USB се команва климатика http://forums.fluxmedia.net/showthread.php?t=1643 .
От това написаното горе става ясно, че сам няма да могда да се справя Sad ако е вазможно да стане съм готов и да си платя.

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Отговорете с цитат
Мнение  
Сензори, свързани по USB??? Че какви ще да са те, дето искат такъв интерфейс?

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Отговорете с цитат
Мнение  
Ако формулираш по-точно какво, колко точно и колко бързо искаш
да мериш съм сигурен, че доста от хората тук ще могат да те обслужат.

В зависимост от горното цената може да варира между няколко стотин
и няколко стотин хиляди... (това за вариантите в рамките на възможните
за осъществяване измервания, които не са неограничени).

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/sets/72157600228621276/
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Отговорете с цитат
Мнение оточнение 
За бързината не е спешно. Тази идея ми хрумна и се заинтересувах дали е възможно.
В нета намерих подобно приложение само, че там се използват датчиците за налягането на гумите и се използва ресийверът им. Eто и линкове:
Как са го направили:
http://www.mp3car.com/vbulletin/hardware-development/110043-custom-usb-tyre-pressure-monitoring-interface.html
И резултатът:
http://forums.fluxmedia.net/showthread.php?t=2356
До колкото разбрах са използвали PIC18F2550 Microchip microcontroller с TMS USB вътрешна E2PROM памет.
За момента ме интересува дали е възможно да се свърже USB към ресийверут на парктроника (подобно както от сайта само дето тук не e безжичен) и съответно данните да се предават на Software. А за Software ще потарся в нета готов или ще намеря някои форум по темата.

Отговорете с цитат
Мнение  
Доколкото разбирам човека иска едно контролерче което да се върже от едната страна към всички датчици на парктроника а от друга към CAR PC-то по USB.
Задачаката е проста, но може и да се усложни зависи какъв трябва да е протокола към самото CAR-PC, освен аконе се иска някаква собствена програма за визуализаия което вече е просто. Проблем тук по скоро е дали твоте сензори могат да дават такава информация, или по скоро контролера им. Защото самия сензор най-вероятно е само излъчвател/приемник и сам по себе си не дава никаква информация. Той се обработва от един блок, който от своя страма трябва д адава това инфо, но как и в какъв вид не е ясно има такива дето само пищет, им аи дето показват инфото като светодиодна стулбица, има и ткаива дето само пищят и засветват съответния сензор .....

Отговорете с цитат
Мнение  
Започвате да ме разбирате горе долу какво искам Smile а по принцип най просто казано (сигурно не толкова лесно да се направи) искам чрез микроконтролер към които са закачени сензорите или някакси микроконтролера да чете данните от оригиналния контролер дето сега си е в колата, това да се предава на програма в PC-то с USB, която да изписва примерно сензор 1: 0,30 м (оставащо място) сензор 2: 0,40 примерно (по нанатък да тази програма може да се направи графично и т.н)

Тука намерих нещо подобно:
http://www.alibaba.com/catalog/10999110/Distance_Measurement_Ultrasonic_Sensor.html
само дето тук е с R232 а аз искам USB.

Отговорете с цитат
Мнение  
Абе ние те разбираме ама няма да стане както го мислиш. Не нещо просто, за да вържеш сензорите директно това занчи да си направиш сам парктроника, не че е нещо супер сложно, но не е и нещо просто, още повече ако искаш да получваш читава информация.

Отговорете с цитат
Мнение  
Е това ми е само като идея, ако не става здраве да е Smile
Но все пак вижте платката на парктроника:
И дали може се върже с PIC-P40 usb + PIC18F4455 и ако да как???

190420081002.jpg
 Description:
PIC-P40 USB
 Filesize:  462.95 KB
 Viewed:  17 Time(s)

190420081002.jpg

19042008999.jpg
 Description:
PARCTRONIC
 Filesize:  901.46 KB
 Viewed:  21 Time(s)

19042008999.jpg