Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Как да разбера колко време отнема това? 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
Ами мен ако питаш на тоя въпрос не може да ти се отговори, остави колко са бавни АЦП-тата, те си имат прескалери, ние няма как да гадаем на каква честота ти работи АЦП-то за да ти кажем колко време отнема, а и времето е относително ...

Без да го приемаш като заяждане, но човека си е казал в начлото:

Цитат:
"...при честота 20М. Самото преобразуване съм избрал да става за 1,6us..."

Иначе си мисля че наистина си е малко труден отговора :) но нали за това са измервателните уреди, да не се чудиш и маеш :)

Нед Апр 20, 2008 8:06 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Ами самото преобразуване не става за 1.6 uS не знам какви настройки е правил. Изрично е казано тайм клока на АЦП да не е по малък от 1.6 мкС, т.е. имаме не по малко от 12 клока за преобразуване = 19.2 мкс. Освен това там има една формула, по-която минималното време за capture-hold часта и то е не по-малко от 19.72 uS. Та затова питах как го е конфигурирал, и не напразно писах че е по добре да прочете .пдф там всичко си е описано.

п.с. ако някой си мисли че не даваме конретен оговор заото си пазим знанието е доста заблуден, но дори и да можеше да с еотговори на въпроса не виждам никакв аполза за питащия след като щеполучи едно число без изобщо да знае защо, а от друга страна не ми се преписва целия пдф тук за да се обесни какво ще стане, аи като цяло въпроса не касаеше АЦП, поне не така зададен.

Нед Апр 20, 2008 9:50 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2