| Автор |
Съобщение |
|
владин рашев
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 8:03 pm Мнения: 41 Местоположение: сливен
|
 В зоната на здрача
Оня ден(сряда)пътувам с колата и влизам в село кортен до Н. Загора и в един момент чувам музика и говор бая се огледах,но нямя никой помислих,че
съм мръднал.Спрях до едно заведение пих си кафето и се качвам в колата музиката пак почна около 5 секунди и спря тръгнах след 100 метра номера се повтори на колелото в Н.Загора срещу ОМВ се потрети,но радиото е изключено даже на него не отива захранване,а говорителя свири та си мисля какво ще да е това поле дето ще накара изключен говорител да свири
|
| Пет Апр 25, 2008 8:00 am |
|
 |
|
milenjs
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Имам познат доктор в Сливен, добър е, на доста хора е помогнал. Ако искаш може да те свържа с него 
|
| Пет Апр 25, 2008 9:53 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
В Раднево и Карлуково също можем да те уредим.  :):) И те са наблизо  :):)
Безплатна дрога,бяла риза.....други екстри  :)
|
| Пет Апр 25, 2008 10:04 am |
|
 |
|
daniel_stefanov
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Мар 27, 2005 12:40 am Мнения: 206 Местоположение: София
|
Това само в Сряда ли се случи или продължава да се случва???  , защото ако продължава колегите ще се окажат прави. В противен случай трябвая да има някакво научно обяснение!!! Странна работа!!! 
Последна промяна daniel_stefanov на Пет Апр 25, 2008 6:20 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Апр 25, 2008 10:08 am |
|
 |
|
lz
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Фев 02, 2007 2:57 pm Мнения: 139 Местоположение: София
|
Внимание!
Прекаленото занимание с електроника и програмиране може да доведе до странични ефекти 
_________________ LZ
|
| Пет Апр 25, 2008 11:27 am |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Има един номер, с насочено предаване на звук.
Прави се с носеща ултразвукова модулация, защото ултразвука се фокусира и насочва доста добре, а тъй като ултразвука си е същото механично трептене, и предизвиква звуково налягане, демодулирането (амплитудно) става по естествен начин в ухото.
Ако някой си е правил експерименти, може да си пресякъл няколко пъти лъча на насоченото излъчване.
Няма магия в реалния свят - само невежество
|
| Пет Апр 25, 2008 11:42 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Е то някой да се побърка не е магия. Иначе човека е магьосник от близкото минало. Тия атмели така ги омагьосваше че ....  :):)
|
| Пет Апр 25, 2008 11:46 am |
|
 |
|
kiiid
Ранг: Почетен член
|
Аз съм служил в Нова Загора даже полка ни имаше пост на Кортен. Не се учудвай, там се случват много странни неща. Даже може и цивилен да видиш ако се позадържиш...
Сигурно военните ти го правят тоя номер с радиото. Да ни си се скатал от служба навремето? 
|
| Пет Апр 25, 2008 11:58 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
не се ебавайте с човека, там наистина има някакъв проблем.
по-скоро е бракониерски
|
| Пет Апр 25, 2008 12:11 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
|
Амии. владин рашев да вземе да прочете най-после ш-бания manual! Според мен най-вероятно става дума за блу-туч истории (туч!) ама Божа работа.
Щото аз скоро прежалих цели 90евро да си взема истинско мултимедия радио: кеф ти диск, УСБ чип/диск, карта, записва и прехвърля... Има 100 стражици ръководство. Има и 100 настройки за слушане на местни новини или положението на пътя - няма шанс да ги ползвам. Добре, че поне "туч" няма за да се чудя как се изключва.
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Пет Апр 25, 2008 7:58 pm |
|
 |
|
владин рашев
|
 реплика
За докторите благодаря,за Карлуково и раднево също.
Сега възможно ли е електромагнитно поле с много голяма напрегнатост от някоя кабеларка например да се прихваща от доста дългите проводници към колоните,а детекцията да става от някой преход на крайното стъпало,защото в интерес на истината 2w говорител свиреше долу горе като слушалки.
|
| Пон Апр 28, 2008 9:42 pm |
|
 |
|
владин рашев
|
 реплика
За докторите благодаря,за Карлуково и раднево също.
Сега възможно ли е електромагнитно поле с много голяма напрегнатост от някоя кабеларка например да се прихваща от доста дългите проводници към колоните,а детекцията да става от някой преход на крайното стъпало,защото в интерес на истината 2w говорител свиреше долу горе като слушалки.
|
| Пон Апр 28, 2008 9:52 pm |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
слушал съм радио "Ст.Загора" с 20м жица, слушалка и диод, след това го слушах с принтер Изот 230М с жица закачена на една контролна точка на една от платките му ... на дъното на принтера имаше една тънка ламарина, която играеше говорител
чак после се добих с един ВЕФ
това е съвсем сериозно (става въпрос за казармата от преди 22г) !
_________________ путинофили: "иди н***й"
|
| Пон Апр 28, 2008 9:53 pm |
|
 |
|
Zeus
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
Всичко е възможно. На компютъра ми при намалени колонки докрай като има близо GSM, преди да звънне, такъв силен и отвратителен звук се чува, че ми иде да изхвърля телефона
Вярно, че при теб случая е друг (в смисъл казваш че радиото е изключено), но може и да не е напълно. Все пак освен основното захранване има и стенд-бай, захранване евентуално за антена и кой-знае още какво.
|
| Пон Апр 28, 2008 10:25 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Re: реплика
Мне не е възможно , в кабелната няма кабелен усилвател който да усилва повече от 110dB което се равнява на около 0.5V сигнал в кабела, в случая каквато и напрегнатост да има там това не е от кабелна, това е най вероятно от някое ефирно радио. При ефирните радиа въпроса е друг, там не се говори за ват а за киловат, та някъде съвсем наблизо минаваш около този радиопредавател и той ти индуцира в колоните , бих казал дори че най вероятно е някой дърт предавател на радиото хоризонт в областа на килохерците а там за да работи на далеч този предавател са доста киловати и големи антени 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Вто Апр 29, 2008 12:50 am |
|
|