Отговори на тема  [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Панелките били най-здравите жилища.... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
румене не говори глупости, в строителния сектор търсенето е толкова голямо че няма конкуренция а напротив дефицит
преди време ми се наложи ремонт и преустройство включващто наливане не бетонни плочи (оценявах го на около 100 000 лв) отидох при 4 фирми които постоянно се рекламират и всичките ме изслушваха любезно и ми съобщаваха че обекта бил много малък и не им бил интересен, те с обекти под 1 000 000 евро не се занимавали, накрая 5 се нави но така го направи че си остави ръцете
къде виждаш конкуренцията в строителния бранш? самите фирми не могат да си намерят работници

Съб Апр 26, 2008 10:35 am
Профил
Аватар

Мнение 
rumen написа:
Конкуренцията и свободния пазар повиши качеството на строителството!
Ура другари!
нищо не си разбрал драги. аз ще го кажа по правилния начин - конкуренцията и свободния пазар смаза стандартите и контрола. аз симпатизирам на конкуренцията и свободния пазар, не защото предлагат по-високо качество, не защото са "правилни", а защото не ме кефи да съм на страната на победените. аз съм тъп човек, разни висши принципи са ми през хуя, слугувам на низшите животински инстинкти. низшите животински инстинкти казват - яж, аз търся начин да ям. низшите животински инстинкти казват сери - аз търся начин да сера. низшите животински инстинкти казват побеждавай, аз търся начин да побеждавам. просто е, и е по-гот. тоест предполагам че е по-гот, понеже виждам че духовно възвисените интелектуалци са перманентно нещастни и неудовлетворени. все гонят някакви истини и справедливости, някакви прогреси и развития, но май не могат да ги стигнат. така предполагам де, понеже аз съм тъп и не знам какви са тия неща, но ако ги достигаха щяха да са доволни, а те не са.

Съб Апр 26, 2008 10:38 am
Профил
Аватар

Мнение 
:D :D :D
На толкова левичарско изказване не бях попадал скоро
:D :( :o
Сещам се обаче за една фраза:
"По-добре недоволен човек, отколкото доволна свиня"

Съб Апр 26, 2008 11:25 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
това ще да е някаква интелектуалска логика, която аз със моя примитивен животински мозък не схващам.

Съб Апр 26, 2008 12:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Lupus написа:
Цецо написа:
Не бъркай добрия проект с лошото изпълнение. Имам наблюдения как строят строителни войски. Както би строил един човек на който му кажеш - измажи тая стена и излизай в отпуск. И не му плащаш и стотинка за труда.
.........

Цецо, не те знам на колко години си, но като се има в предвид, че панелките се строяха до към 80г. и после се премина на пакетно повдигащи плочи и ЕПК, то ти би трябвало да помниш и кога е пропяла и Лили Иванова.... :D

Не съм казал че съм присъствал на строеж на панелка от строителни войски. А просто съм се сблъсквал с въпросните творения. Да може би е по правилно да кажа "Имам наблюдения как са строили строителни войски".

@zaphod. Ти си идиот. Честно. :) Сигурно го чуваш по 100 пъти на ден, ама и аз не мога да се въздържа да ти го кажа.

Съб Апр 26, 2008 8:55 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цитат:
Имам наблюдения как строят строителни войски.

Така написано, означава че лично и в сегашно време си наблюдавал как работят, а не постфактум резултата от работата им!
Аз наблюдавах директно строежа на блока в който живея и до сега. Ами не е изпипано, криво е, но е здраво! Още не съм чул за паднал или дал дефекти блок, построен от тях. Дисциплината беше зверска! За кофти изпълнения се полагаше и бой по каската!

Съб Апр 26, 2008 9:42 pm
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Човек няма най-острите зъби нито най-мощната захапка Няма най-здрават кожа, нито е най-силния нито е най-бързия.
Как е стигнал на върха на хранителната верига как е станал доминантет вид на планетата.
Явно използва нещо с което решава проблеми.
Какво използва човека zaphod?

За да не се объркаш ще ти подскажа.
Може би в любимата ти борба за оцеляване може би не. (Това в случая няма значение.)
Нашия вид е развил въображение или ние можем:
а) да предвидим каква опасност се задава предварително и можем да вземем мерки.
Разбира се може и :
б) да не предвидим опасност и затова да не вземем мерки
в) може да предвидим опасност и пак да не вземем мерки.

По някаква неизвесна причина все се натискаш да се пишеш във в) - група.
а там според теб има две течения
1. Вайкащи се
2. Кефещи се

Ти се гордееш че си победител в групата на губещите.
Отвори си очите има и а) група.

Съб Апр 26, 2008 10:26 pm
Профил
Аватар

Мнение 
уф, тва много сложно ми дойде бате, обърках се, не го дочетох :lol: :lol: :lol: има ли бой към края, ако има, обещавам да го дочета :D

Нед Апр 27, 2008 8:27 am
Профил
Аватар

Мнение 
Няма, недей да се зориш.

Нед Апр 27, 2008 10:28 am
Профил
Аватар

Мнение 
Румене, =D> =D> =D>

Нед Апр 27, 2008 10:39 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
rumen написа:
а) да предвидим каква опасност се задава предварително и можем да вземем мерки.
Разбира се може и :
б) да не предвидим опасност и затова да не вземем мерки
в) може да предвидим опасност и пак да не вземем мерки.

А най-често се взимат мерки без да има опасност. ;)

Вто Апр 29, 2008 8:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
Цецо написа:
Едно от причините да загубим състезанието с лошия капитализъм е точно тоталното пренебрежение към всякакви стандарти контрол.

тук не съм съгласен с тебе, дори мисля че е точно обратното. аз виждам причината не в пренебрежението към стандартите и контрола, а към силата на конкуренцията. соца беше изграден върху стандартите и контрола, това беше част от фундамента му. затова се дразня когато някой днес започне да ми говори за стандарти и контрол - ако ще стандартизираме и ще контролираме, за какво ни беше шибания десети ноември, къде сме тръгнали? някой ден, ако генетиката напредне много и може целево да изгражда каквото пожелае, ще можем да си направим в епруветка бели като сняг арийци, способни да изпълняват ролята на зъбчатки в една високо формална система и неспособни да разберат смисъла на понятието "подкуп". тогава ще изгрее звездата на стандартите и контрола и всичко ще функционира като добре смазана машинка. дотогава обаче всеки който си мисли че със стандарти и контрол може нещата "да се оправят" е наивник.

Цецо е прав. Аз съм за разстрел на всеки инфантилен инженер, който е решил да се прави на оригинален. Един проект трябва да е направен така, все едно го е правил един-единствен човек, въпреки, че в разработката са участвали десетки. Всеки, който е решил, че е твърде умен, за да се подчиняава на общите правила за дадена организация, следва да се отстранява.

Проблема е друг - ако българите бяха нормални потребители, нямаше да има проблеми с качеството на стоките на пазара. За съжаление, битът на българина се диктува от мангалския му манталитет - той яде всякакви лайна, стига да са евтини и би живял и в землянка, стига да е в София и да се вмества в парите, които са останали след продажбата на нивата на село. За това е трудно да се намери както качествена храна, така и качествено жилище.

Вто Апр 29, 2008 9:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Както би строил един човек на който му кажеш - измажи тая стена и излизай в отпуск. И не му плащаш и стотинка за труда.

В щатите уж никога не са строили строителни и ж.п. войски, уж всичко е под супер голям контрол, пък мостовете им се срутват само при мисълта за Бен Ладен-а.

Сря Апр 30, 2008 12:32 am
Профил WWW

Мнение Hehe
¶ написа:
Цецо написа:
Както би строил един човек на който му кажеш - измажи тая стена и излизай в отпуск. И не му плащаш и стотинка за труда.

В щатите уж никога не са строили строителни и ж.п. войски, уж всичко е под супер голям контрол, пък мостовете им се срутват само при мисълта за Бен Ладен-а.

Ей тая вещица Бен ладена всичко им събаря , като дойдат избори и почват да вадят иконата на вещицата :D
И как само такава висока зграда издържа ударите а след половин час чак реши че трябва да се срине , трябва да убият с камъни инженера. :P
Май там факторите им за събаряне са други , и май са подготвени от върха на пирамидата с някаква користна цел :wink:
Но да се върнем на калпавите кутиики , ще си проличи след някоя и друга годинка колко оцелели от тях има , ако падналите са под 1% то е добре и доказва факта че са добре измислени , винаги може да има грешки при някой от тях все пак от хора са правени ( не хора а войници ( някой път и от сигъни))

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Сря Апр 30, 2008 12:54 am
Профил
Аватар

Мнение 
¶ написа:
Цецо написа:

Ми бате падат мостове, защото има .... мостове. То в БГ няма мостове и няма какво да пада :) Погледни че един Дунав мост го строим 3 петилетки вече. Това според щатските стандарти за мостово строителство е мостче на селско поточе, те биха го направили за една година.:)

Мани майтапа ама като гледам по Дискавъри как се строи по света инфраструктура - Щатите, Канада, Русия... къде са те, къде сме ние. То статистически у нас е трудно да падне нещо такова, щото го няма :)

Сря Апр 30, 2008 7:58 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща