Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
LED мигачи за кола 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение LED мигачи за кола
Здравейте
захванах се с една простотия... искам да сложа жълти диоди на мигачите на колата, но поради малката консумация 100мА релето я хваща като изгоряла и мига бързо. Мислех да сложа резистор паралелно, но не ми се вижда разумно решение. При 21W се получава към 1.7А. Някой има ли по-добро решение?

Чет Май 15, 2008 8:42 am
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Освен да смениш релето, не виждам друг изход :)

Чет Май 15, 2008 9:04 am
Профил ICQ
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение 
във релето има шунт който мери пада на напрежение формиран от тока на крушката, ако може да се пипне шунта и да му се увеличи съпротивлението, да се настрои на тока на новият мигач, така идеята да се информира шофьора когато не работи мигача си остава да работи.

Чет Май 15, 2008 9:36 am
Профил YIM

Мнение 
Това реле се намира някъде в таблото... и не ми се кърти там :cry: че колата е корейска глупост и ..... няма ли някой други идеи.

Чет Май 15, 2008 2:15 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Релето е разчетено при определен товар да мига с определена честота. Или ще запазиш същия товар, или изменяш веригата, но вече без реле.
Може да си направиш един мултивибратор, който да ти изпълнява ролята на релето. Пускаш отделни кабели към мигачите, а старите изолираш. Така, ако нещо не стане или пък ти омръзне, много бързо ще възстановиш старата верига.

Чет Май 15, 2008 3:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Амии, скрий вътре и една ламба, де!

Бъзикам се щото навремето от оригиналната схема на москвича само някои жици се бяха запазили. Ама за 21-и век не знам как стоят нещата щото сега просто се качвам в колата и отивам където тррябва :D

EDIT: Той този москвич си беще исторически: осмак, кой ли (некадърник) не го беше карал, все на улицата нощуваше, на 15-тата си годишнина вдигаше 150км/ч на равен път.
Тогава мутрите тъкмо почваха да се келешат с лъскави коли и профучаваха край мен. Аз настъпвах газта и още на първия завой им се лепвах за г_за с километри, понякога и ляв мигач давах :) . Още си представям коментарите и равносметките в предната кола :D .
Другият майтап беше, че чрез усилватече 2x20W и 10-на високоговорителя успях да го направя подвижна дискотека. До такава степен, че не разбрахме кога се е откачил ауспуха :) . И не кривеше, бога ми!

Чет Май 15, 2008 11:54 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]