|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:58 am
ПИБ - симптоматика на съвременната IT "индустрия"
| Автор |
Съобщение |
|
Koleto
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Ами аз съм в Алиянц... В началото като го смениха беше някакъв подобен кошмар... даже за малко да изтърва едно плащане на ддс... ама се размина... после си го настроиха и сега си работи... Това което ме нерви в него е че иска сертификатите (ако не си с УЕП) да са постоянно импортнати в броузъра... което само по себе си е кретения... т.е. така те принуждават ако искаш да ти е лесно и сигурно да си купиш УЕП и да снасяш рекет на мършоядите... което мене лично много ме дразни и за тва си карам още със сертификати... иначе даже успяха да ми запазят макетите и списъка с контрагентите... и сега си работи що годе добре... определено е по-тежък от стария софт ама се свиква... познавам и каките в клона в който са ми сметките... на тях пък как им се беше извил свят в началото... то беха едни форми дето ги гонеха с мишката да цъкат по бутончета и поленца мамата си трака... пък гледам сега са се научили да използват таб клавиша и щракат и те бързичко... та това са ми вчепатленията от тоя софт... Ааа... да и другото което е гадно... трябва много да се внимава щото... ако подпишеш дадена транзакция то тя се изпълнява ВЕДНАГА АВТОМАТИЧНО.. и ако си сбъркал някъде нямаш това буферно време от 30-на минутки дето го имаше преди да се обадиш в банката и да я анулират... (Преди поне в алиянц всичко наредено през електронното минаваше и през оператор за верификация... сега това го няма и е..... мда)
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пет Май 16, 2008 9:22 am |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
А откъде тръгна слуха за фалит на ПИБ?
|
| Пет Май 16, 2008 9:43 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
от форума на бг-мама 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Май 16, 2008 9:51 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
|
| Пет Май 16, 2008 2:34 pm |
|
 |
|
3aek
|
bgmama - винаги съм знаел че клюкарещите домакини онлайн са опасни, но да закрият 6-тата по-големина банка не съм очаквал че могат
|
| Пет Май 16, 2008 3:01 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
А ако ти кажа че в въпросния форум има "клуб на кобос геймърките"?  :):)
То бива еманципация, ама тия кърмачки финансисти....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Май 16, 2008 4:32 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
какво било общото между муха и банка?
могат да се убият с вестник 
|
| Пет Май 16, 2008 5:10 pm |
|
 |
|
3aek
|
срам до днес не бях чувал даже за COBOS, страхотия цитат от горния форум:
"Аз също имам CHIM една от първите ми акции. Компания с добър фундамент, това го показа и последния отчет. Мисля че акцията е добра за една дългосрочна инвестиция.
OTZK - там е моята драма. Много си мислех да я продам на нива около 123 (дори на няколко пъти пусках поръчки, които после оттеглих) и сгреших, че не го направих.
Вчера излезе новина, че монбат ще тегли кредит за закупуване на суровини, което може да се разтълкува като някакъв знак, че може да се очаква повишение на цените на оловото.
Между другото монбат е също една от любимите ми акции, въпреки ще в момента нямам от нея.
Еврохолд е моето добро попадение по време на корекцията"
леле какво правят тези кърмачки анализаторки на пазара, монбат като купи суровина оловото се качва, гледай ти магии
|
| Пет Май 16, 2008 6:45 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
А аз си мислех, че амазонките си режат едната гърда за да не могат да кърмят  .
|
| Пет Май 16, 2008 7:04 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Някои казал че сестра ти била к*рва,а ти отиди обеснявай че нямаш сестра. Просто пример как погрешната информация какви поразии може да направи. Друга е работата до колко може да се вярва на инфо в Интернет и неговата достоверност
|
| Пет Май 16, 2008 8:22 pm |
|
 |
|
zaphod
|
|
| Пет Май 16, 2008 9:46 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами не е от БГ мама, аз като разтърсих за подобно инфо там излезе, но тампишат че познати от банка са им казали, повечето ми познати които са ми се обаждали за да ме питат също имат информация от техни познати служители в банка. Според мен има два варианта, или някой върл анализатор е решил че след като ПИБ вдигат лихвите то нямат пари и се чудят как да придърат някой лев, или някой конкурент се е постарал да им очерни живота, в момента са банката с най-голяма клонова мрежа.
И друго се чува ама не е много реално, някои твърдят че потенциален купувач иска да им смъкне цената, но така или иначе банката в момента не е за продан та не знам тоя купувач каква файда би имал, та аз залагам на едно от първите две .... слуховете са отдавна, мен още преди месец ми се обаждаха познати да ме питат верно ли е .... грешката е че от ПИБ не правеха нищо и чакаха слуха да отмине, а това много често се приема като наистна да е така но те да си мълчат, съответно паниката нараства малко по малко, и като с епояви проблема с виртуалния клон много хорай сигурно са помислили че банката затваря кепенците.
Мен друго ми е чудно, с каъв акъл тия всички вложители си теглят парите, онзи ден ходих да тегля за заплати, ми не мога да с евредя, и някакви чичковци и лелки теглят по 2-3 хил, при условия че държавтаа гарантира всички влогове до 40 хил ... тъпи добичета сме ние .....
|
| Съб Май 17, 2008 10:38 am |
|
 |
|
setoy
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
 Кой изтърван идиот го е създал този текст. Ама какво ли се чудя....
А колко доверие имаш лично ти в обещанията на "държавата" ? Моето клони към 0. Хората помнят '97... помнят. Няма да отмине скоро.
Така се почна и тогава. Не ПИБ, а ПЧБ . И действат почти инстинктивно.
|
| Съб Май 17, 2008 10:46 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
абе навремето и ПЧБ имаха най-голямата клонова мрежа. после някак си плавно много от офисите на ПЧБ станаха ПИБ. ама тва е друга тема.
навремето и жан излизаше по телевизията, и управителя на БНБ също. наистина прилича на кофти римейк.
дъфкали сме темата за икономическото ни дередже много. почти колкото логическия анализатор  и всички сме на мнение че нещата не са розови. щото имаме всекидневен досег с реалната икономика. а маститите икономисти и банкови анализатори си седят в прохладните кабинети, четат форуми и блогове и правят дълбокомислени анализи (щото трябва нещо да правят все пак). като оня гениален финансит, дето ни убеждава, че еврото е 1.10лв
мен лично ме газира хаоса със софтуера. то не беше само хоум-банкинга. и в клоновете не можеха да работят.
преведох си ДДС-то а нямах разпечатка че съм го направил. а данъчните изобщо не им пука дали ПИБ са си сменяли софтуера. в същност ме газира отношението към клиента. много е променено, не беше като едно време.
нямам много наблюдения по офисите, но от 2-3, които посещавам редовно, не съм очарован. не че на други места е по-добре, но поне в ПИБ беше по-добре.
а кой е пуснал слуха... ще фанат миаля. може и самата банка да го е пуснала даже.
какво ще стане? най-вероятно нищо. може дори банката да е на печалба, щото при тези масови тегления няма да плаща лихви по депозитите. ама това са си техни работи, да си ги мислят. лошото е, че в близка перспектива, ще трябва да хвърляме по едно око и на банките, че да не гризнем дървото. не ми стигат данъчни, нои, дай, на, земи, влачи и прочие агенции, ами сега и от банково дело трябва пак да започнем да отбираме. кога ще работим?
|
| Съб Май 17, 2008 11:09 am |
|
 |
|
setoy
|
Еврото е 1 лев, а инфлацията се смята в краставици. Чудна държава!
http://www.novinar.net/?act=news&act1=d ... Y0NDs5NA==
|
| Съб Май 17, 2008 11:52 am |
|
|