Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Комаропъд 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Аз пък съм установил, че прилично количество изпарения от сливова ракия създава прекрасно силово поле.

Освен това колкото по малко кръв има в алкохола - толкоз по бързо се напива комара и си ляга да спи.

От моите проучвания(опитно доказани) съм стигнал до извода че ако комара пийне кръвчица с алкохол поне 1.5 промила => после 10 дена е в летаргия от махмурлука и умира от глад .

Сря Май 21, 2008 9:11 am
Профил ICQ
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Лазерния убиец съм го срещал, но ми трябва нещо по-реално. В къщи сме с мрежи и не мисля да ги сменям с нищо, но изляза ли на вън ставам на реше, а ако се замотая по ливадите ги трепам 10 с едно движение - проблема е че още 1000 ме ядът.
Мисля да пробвам метода от схемата, но с микроконтролер - тъй като го имам под ръка, а елементите не.
И този китайския метод ще го погледна. Но в момента заверявам семестъра, идват изпити и нямам много свободно време.
А колко е максималният ток, който може да се консумира от 1 краче на атмега16?

Сря Май 21, 2008 9:32 pm
Профил

Мнение 
http://www.mosquitomagnet.com/how_it_works/
привличат комарите с въглероден двуокис и ги улавят в капан 8O

Нед Май 25, 2008 12:34 am
Профил
Аватар

Мнение 
Чак сега видях поста. Братята китайци пак избиха рибата!

1. Имам какви ли не ултразвукови джаджи но дори да съм наблъскал близкия разклонител с тях комарите не се впечатляват изобщо.
2. Лампата с високо напрежение върши работа но е далеч от изпарителите на химикали които обаче приспиват но не убиват комарите. А лампата все пак става и за дежурно осветление.
3. Всички адски скъпи ловци на комари се базират на: въглероден двуокис, температура и черна лепкава хартия за да имаш още един консуматив за купуване. Подведен от тях и аз мислех зад решетката с високо напрежение да загрявам нещо с терморегулатор и да пущам въглероден двуокис от хакната газова запалка :)

Ферментацията дава температура (особено при по-високи концентрации) и въглероден двуокис а захарта лепне. Тъпият капан с фунийката икономисва останалите убийци. ЖЕСТОКО! Размина ми се хакването на микровълновата да може да работи с отворена врата :D

Вто Юни 10, 2008 12:08 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Като за навън мога само да ти препоръчам да си купиш репелент някакъв, мажеш се и никакви дертове!
Само смърдиш малко странно. :lol:

Алкохол - по нашт'е ширини и комарите вече са пияндета...

Вто Юни 10, 2008 12:25 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
bongo-bongo написа:
Чак сега видях поста. Братята китайци пак избиха рибата!

1. Имам какви ли не ултразвукови джаджи но дори да съм наблъскал близкия разклонител с тях комарите не се впечатляват изобщо.
2. Лампата с високо напрежение върши работа но е далеч от изпарителите на химикали които обаче приспиват но не убиват комарите. А лампата все пак става и за дежурно осветление.
3. Всички адски скъпи ловци на комари се базират на: въглероден двуокис, температура и черна лепкава хартия за да имаш още един консуматив за купуване. Подведен от тях и аз мислех зад решетката с високо напрежение да загрявам нещо с терморегулатор и да пущам въглероден двуокис от хакната газова запалка :)

Ферментацията дава температура (особено при по-високи концентрации) и въглероден двуокис а захарта лепне. Тъпият капан с фунийката икономисва останалите убийци. ЖЕСТОКО! Размина ми се хакването на микровълновата да може да работи с отворена врата :D
:lol: :lol: :lol: ооооо - неее......

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Чет Юни 12, 2008 10:05 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2