|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:46 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
solenoid
Ранг: Минаващ
|
 Отново за ProPic2
Почвам вече да издивявам.  Последния път проклетия ПроПик2 ( сглобката е от Неомонтана ) работеше, даже успях да програмирам един PIC16F84A и един PIC16F877A ! Днеска го пускам както си му е реда и не ще. Не и не. Трие, но не ще да пише. Грешка при верифициране на първия адрес. И с WinPIC800 и с ICproG и това е, едно и също.. Дали е от бурята нещо ?
Кажете някакъв читав програматор за ПИКове, да ида да си го купя и да се приключи с тая лотария ! Предния път такива номера ми въртя, та се наложи да се набутвам с чипове. Мислех, че мойте са изтрещели.
|
| Нед Юни 08, 2008 6:56 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
ICD-2, например?
|
| Нед Юни 08, 2008 7:00 pm |
|
 |
|
solenoid
|
Не знам къде да го търся. Не си спомням да са ми споменавали за него, когато разпитвах по ел. магазинчетата за програматор. Всъщност , това ми напомня, че набутвацията започна още тогава. Първо си купих един ПроПик2 "наливно" и след като го сглобих прилежно и си набавих липсващите елементи от комплекта установих, че не програмира. Реших, че съм идиот и изтичах да си купя един сглобен в кутийка. Отворих го с треперещи пръсти и започнах да сравнявам сглобката и да търся, къде ми е грешката. Всичко беше ток, но изделията не работеха. Тогава изтичах за други чипове. Толкоз пари и време пръснах, да бех си взел нещо читаво още тогава, ама май избора не беше особено богат...
|
| Нед Юни 08, 2008 7:17 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Кажи за какви PIC контролери ти трябва програматор ? ПроПик2 под ХР има проблеми и не работи.WinPIC800 указа ли му платката и сигналите които се инвертират ?
|
| Нед Юни 08, 2008 8:02 pm |
|
 |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
Поръчай си един PICKit2 от Comet и забравяш за проблемите. Работи бързо, захранва се през USB (пускал съм и схема с 5 седемсегментни индикатори-динамична индикация със захранването от УСБ-то), имаш си е дебъгер, програмира почти всички чипове на Майкрочип и е с размери на кредитна карта. Не съм му гледал цената напоследък, но сигурно ще е около 50-60 лв.
|
| Нед Юни 08, 2008 8:06 pm |
|
 |
|
solenoid
|
Ki4o, всичко е настроено, както препоръчва Неомонтаната.
Преди си бачкаше по едно време. Чиповете са същите, които едно време се пишеха. Абе карай, ще го сменям, че тока поскъпна. Той тоя и без това пече като котлон, даже на рекламната симчица има попрепечени резистори.
Ще се разходя до Комет, да. А за тези какво ще кажете. Всъщност ICD-то вече го споменахме с добро.
http://programatoribg.com/bren/index.htm
http://programatoribg.com/micd2/index.htm
|
| Нед Юни 08, 2008 8:33 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Ами аз тези дни си модифицирах малко схемичката на brenner-a и си направих един такъв и съм доволен.Работи си и пушек се вдига  Ако не ти се пазарува оригинален дебъгер - намери някоя схема дето лесно се прави.Не знам къде бъркаш на ПроПик2.Там няма какво да сбъркаш.Намери едно РС с 98,сложи стария софт и виж дали работи.Ако работи - проблема ти е в бозата. Пробвай и с ICproG но на някой друг контролер. Далече си ми иначе бих ти помогнал да оживиш програматора.
|
| Нед Юни 08, 2008 9:09 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Моя пропик2 е собственоръчно правен и до сега не съм си блъскал главата с него, даже и под ХР. Но пък сега мисля да си сготвя един пиккит2. За спорта. Схемата му я има, проста е. Фърмуеъра го има.
|
| Нед Юни 08, 2008 9:27 pm |
|
 |
|
solenoid
|
Тръгна... Не знам какво направих, но сега бачка без грешка. Както я клоузнах нервно ВинПИК800 , че не работеше, сега пак я стартирах и записа същият хекс. Чете го също и верифицира без грижи. Междувременно с компютъра нищо не съм правил, освен да пусна няколко поста и да изгледам няколко клипчета от ъоутубе. Прави ми впечатление, че преди, когато се инатеше светеха всички светодиоди, когато не се обръщам към него а само седи включен. Сега свети само червения(power), а другите мигат когато чете/пише. Има нещо гнило в тая платка. Нещо метеорогично има в нея. Дъждът утихна, гръмотевиците отшумяха, небето се изчисти и нещата се напаснаха без да искат. Ясно ми е, че равновесието се крепи на косъм, но понякога и с косъм се върши работа. 
|
| Нед Юни 08, 2008 10:06 pm |
|
 |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
Да ти кажа, първия ми програматор беше Пропик2 - сглобка на Неомонтана. Един път нещо му стана и един 16Ф84 напече яко, обаче издържа говедото, нищо не му стана. После прочетох, да не се слага ПИК-а докато не си стартирал програмата да му установи напреженията. Та после се така, захранвам го, пускам ICProg и чак тогава слагам чипа в цокъла.
|
| Нед Юни 08, 2008 11:00 pm |
|
 |
|
GTN
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Яну 26, 2007 5:05 pm Мнения: 310 Местоположение: из България
|
 Re: Отново за ProPic2
На моя ProPic2, проблема му същият. Оказа се че захранването от време на време не му стига. Бях с едно малко трафче на неомонтана. Сложих по-добро и няма проблеми.
Иначе ползвам ICD-2, като цяло съм доволон.
А днес ми пристигна и ICD-2 lite от комет. Има 40% отстъпка и е 100лв. Още не съм отворил кашона да го пробвам 
|
| Пон Юни 09, 2008 10:58 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Щом са ти светили всички светодиоди, значи проблема най-вероятно е в РС-то. Не точно проблем, ами неякво о.....не на LPT-то.
Моя го направих с някакво bultraf 15 V / 100 mA и досега не е запичал.
|
| Пон Юни 09, 2008 12:59 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 MMM
Специално за WinXP си има специален драйвер за LPT към ICPROG въпреки всичко и аз не съм доволен от него , като направи 5 записа и спира , чак след като ресна компа се оправя , но с WINPIC800 не е имало грижи никога !
Но сега вече минах на един купешки китайски даже и схема май пусках някъде из форума и е много добре и най вече поддържа всички професори 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пон Юни 09, 2008 2:11 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|