Отговори на тема  [ 102 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Капсулно приземяване 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
solenoid написа:
Ами май не са толкова прости нещата и поради това, може би се разминават с очевидната логика.
ами всъщност разминаването с очевидната логика е най-желязното доказателство в цялата работа. от кога очевидната логика значи нещо? всички специалисти по каквото и да е трябва да се простят с очевидната логика, ако искат да надскочат ниво занаятчия.
но цялата истерия около луната е много добър урок, трябва да се случват по-често подобни неща, и ще се случват.

Съб Юни 21, 2008 8:36 am
Профил
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
Lupus написа:
Те май и американците не се напъват много да доказват, че това е истина. Защото от тогава до сега на Луната са направени милиони снимки, а поне аз не знам за нито една, която да показва онова прословуто американско знаме, което би трябвало още да си е там. Ако то наистина беше там, такава снимка щеше да се размахва на път и под път като доказателство.

Точно така, не се напъват. Горе би трябвало да е не само знамето. Електро-роувърите дето се возеха, самите ландъри дето се прилуниха и друг боклуци.Японците има летящ телескоп извън Земята, който може да вижда в такива детайли.

Цитат:
ми всъщност разминаването с очевидната логика е най-желязното доказателство в цялата работа. от кога очевидната логика значи нещо? всички специалисти по каквото и да е трябва да се простят с очевидната логика, ако искат да надскочат ниво занаятчия.
но цялата истерия около луната е много добър урок, трябва да се случват по-често подобни неща, и ще се случват.

:D Е, анджък де.. Точно очевидната логика, че руснаците щели да писнат че всичко е измама, имах в предвид. С това твърдение защитаваш моята теза. :wink:

Съб Юни 21, 2008 9:05 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ей тука има 3 филмчета на свободен даунлоуд, от сървър.

Conspiracy Theory: Did We Land on the Moon?
http://kolibka.com/download.php?mid=2363

The truth behind the moon landings
http://kolibka.com/download.php?mid=2365

Can We Still Trust NASA
http://kolibka.com/download.php?mid=2367

Гледайте ги, може да затвърдят мнението ви, каквото и да е то.

Съб Юни 21, 2008 9:09 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
WDW написа:
...
Но хората ти казаха някой неща по-нагоре, послушай ги и ще узрееш и може да не пишеш друг път такива недомислици.
Ако познаваш само колите и телевизорите (в което не се съмнявам) няма как да си фен на руската техника. Тези неща са за простолюдието.
Но аз съм имал възможността да сравнявам и едните и другите и само мога да ти кажа че инженерният им гений е ненадминат....

Ами я ме светни какво си сравнявал толкова. Също не е лошо да се огледаш около тебе, какви руски неща имаш които са по-добри от на останалия свят.

Аз мисля така: ако неможе една кола да направиш, един фотоапарат, един телевизор, един мобилен телефон, един компютър, има още мноого такива неща от заобикалящата ни среда, то какво може да направиш както трябва.

Вярно е колите им вървят, телевизорите им работят, космическите кораби им летят и се приземяват, но дали и те не са като качеството на руските телевизори и автомобили :?:

Само едно нещо имат руснаците: свестни мозъци дето могат да измислят стртахотни неща. Но това е само, няма после кой да го произведе продукта, тък като всичко останало е на нивото на руската кола и руския телевизор.

Съб Юни 21, 2008 9:41 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
За руската техника само мога да кажа следното: Донесоха ми 2 броя управления за катоди, заедно с катодите. Бяха стояли повече от 20 години без да работят, не знам при какви условия и прочие. Смених им само електролитните кондензатори, свързах и заработиха. При това даже по-добре от новите - с микроконтролер на Сименс, сензорен екран и прочие глезотийки!
По-лесно се управляват, по-лесно влизат в режим и са страхотно елегантни като схемно решение.

Друг пример - избива фаза на трафопоста, цяло село пропищява от изгорели телевизори. Само един руски таралясник даже и не усети, че има проблем с напрежението!

Руснаците имат навика да преоразмеряват, а не като днешно време все да работи на ръба на възможностите.

ПС. Някъде в нета се върти клипче за Сибир, говорителя обяснява, че сега студ голям и нищо не може да се движи там и в един момент се вижда по коловоза да пърпалясва московец 12-так... Клипчето е от Дискавъри или Нешънъл мисля...

Съб Юни 21, 2008 10:53 am
Профил

Мнение MMM
medeamona написа:
За руската техника само мога да кажа следното: Донесоха ми 2 броя управления за катоди, заедно с катодите. Бяха стояли повече от 20 години без да работят, не знам при какви условия и прочие. Смених им само електролитните кондензатори, свързах и заработиха. При това даже по-добре от новите - с микроконтролер на Сименс, сензорен екран и прочие глезотийки!
По-лесно се управляват, по-лесно влизат в режим и са страхотно елегантни като схемно решение.

Друг пример - избива фаза на трафопоста, цяло село пропищява от изгорели телевизори. Само един руски таралясник даже и не усети, че има проблем с напрежението!

Руснаците имат навика да преоразмеряват, а не като днешно време все да работи на ръба на възможностите.

ПС. Някъде в нета се върти клипче за Сибир, говорителя обяснява, че сега студ голям и нищо не може да се движи там и в един момент се вижда по коловоза да пърпалясва московец 12-так... Клипчето е от Дискавъри или Нешънъл мисля...

Това което се вижда тук не е онова което се прави за там, имам един познат дето ходи командировка в един много голям завод за двигатели и ги пита добре де защо тия дизели трябва да палят без подгрев на -30 , а те му казват че какво е българия там една точка ние не ги правим за вас а за нас !
Дори евро 2 нямат и не ги бърка викат собствения си пазар не могат да задоволят камо ли да мислят за навън, тва емисията е непозната тема за тях :roll:

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Съб Юни 21, 2008 11:03 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ами що да не се движи. Стига да постъпва бензинец и да има искра и московеца си кълца полека-лека. Всичко е механично, и помпи и центробежни регулатори, чукчета наковални и прочие. Няма ЕКУ-та , дето следат една торба сензори и датчици и ако има някакво разминаване, дърпат щепсела от контакта и ти викат да ходиш до сервиза по най-бързия начин. Да, ама до сервиза пътя се измерва с календар. А на московеца му требат едно резервно чукче, една бобина, няколко свещи, едно платно за помпа и малко тел и туткал да замазваш течовете и си пак в играта. :D

Съб Юни 21, 2008 11:19 am
Профил

Мнение 
http://youtube.com/watch?v=gVyFUEmbRPc

http://ziza.ru/2008/04/30/u_vas_parad_na_nosu.html

Съб Юни 21, 2008 10:15 pm
Профил

Мнение 
ааа тунгузката е дзвер ..:)
Като говорим за техника, не знам даи знаете че в авиационните заводи в русия едва насмогват на двигатели, специално тия в Перм, и голяма част от продукцията е за износ .. може да не ги монтират на Ербъс или Бойнг, но доста други ги позлват, както ракетните, така и хеликоптерните.
Но едва ли има значение, руската бойна и космическа техника е на върхът, жалко че не се е случило досега да се изправят едно срещу друго руско и американско оръжие от едно поколение и управлявано от еднакво квалифицирани пилоти. Не може да се съди по иракските пилоти или танкисти .. в Сърбия на американците им беше доста по-зле та чак не си признаваха, въпреки че сърбите не бяха много добре оборудвани и обучавани.

Нед Юни 22, 2008 9:18 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
жалко че не се е случило досега да се изправят едно срещу друго руско и американско оръжие...

Жалко??? Това е като да си пожелаеш да се наслаждаваш на края на света. Сигурно е много интересно да наблюдаваш първите 10мс от термоядрен взрив отблизо, спор няма. Войната м/у руснаци и американци няма да са въздушни битки тип Топ Гън, за съжаление на почитателите на Миг и Сухой. Просто ще отворят куфарчетата, ще натиснат копчетата, ще се качат в самолетите да гледат зарята отвисоко.

Пон Юни 23, 2008 8:14 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Гледахте ли zeitgeist, момчета?

Последна промяна stanleyhacker на Пон Юни 23, 2008 4:32 pm, променена общо 1 път

Пон Юни 23, 2008 4:24 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Dори сме го коментирали малко тук. КАкво по-конкретно имаш предвид от него?

Пон Юни 23, 2008 4:29 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Имам предвид, че ако чичковците с многото пари могат да правят такива неща, заблуждаващи масите, за да направят още пари. То имитацията на ходенето до луната е като правенето на реклама за кока-кола. Не казвам че нещо от филма или луната е вярно или невярно. Но ако е вярно, че всички войни са за да може компаниите правещи оръжие да правят пари и шепа хора да направят милиони от хиперинфлацията, то е логично някой да е прилапал парите затова че е е ходил до луната, а всъщност не е .

Пон Юни 23, 2008 4:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
По дискавъри имаше филм, че титаник е потънал за да може да му вземат застаховката. И всъщност не е потънал титаник, а негов близнак, който имал дефект или нещо такова. Аз няма да се очудя. Хората с МНОГО пари са безскрупулни, изобщо не ги е*е.

Пон Юни 23, 2008 4:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не знам. В zeitgeist има неща, които могат да те накарат да се замислиш. Но също така има и изопачени факти, които лесно могат да се проверят - и все пак са изопачени. Ако за това не може да му се вярва - какво остава за останалото?

Просто не мога да го приема като абсолютната истина.

Пон Юни 23, 2008 5:04 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 102 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща