Отговори на тема  [ 102 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Капсулно приземяване 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
tgi написа:
Колко новости в техниката си видял да дойдат откъм Русия напоследък.
Аз поне не съм видял нищо последните 50 години.

А от САЩ? Всеки вижда каквото му е удобно. :D

Сря Юни 25, 2008 10:13 am
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Абсолютно не си прав. Много неща даже и за самолетите не могат да се тестват на полигона. Например как ще реагират ПВО-тата на съседни ненамесени в конфликта държави, когато самолета влезе в техен обсег (една ракета в Горна Баня).

Отново, нищо общо с изпитанието на самолета като техника.

Цецо написа:
Разумен човек си, инженерна мисъл имаш. Трябва да си наясно, че симулацията на един процес никога не може да замести тестове в реални условия. Независимо дали говорим за кашик или самолетоносач. Даже напротив - при кашика е много по лесно. Неизвестните са относително малко. Колкото по сложен е обекта - самолет, цяла ескадрила, цяла армия, военен конфликт с няколко замесени страни - толкоз повече стават променливите величини, т.е. толкоз по трудна (невъзможна) е симулацията.

Казах ти обичайния боен профил на стандартен американски самолет. Очаквам от тебе да ми кажеш каква е точно разликата между полигона и територия, лишена от всякакви средства за ПВО, по отношение на тестването на техниката.

Сря Юни 25, 2008 10:18 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
абе хора,
що се дърляте толкоз :?:
ако мога да обобщя... по цял свят се взимат пари за проектиране и производство на военна техника...
после се оказва, че това дето е проектирано не е това което е поръчано...
и почва интересното...

така или иначе всичко се свежда до усвояване на пари :!:
на Димитър да напомня рейгъновия щит за звездни войни... голямата лъжа със лазерите и спътниците... федерални комисии се правиха по въпроса....
то и тогава не им беше малък бюджета....
обаче както някои колеги напомниха... ако си градиш мнение за света само по новините на CNN .... малко си извън реалността:!:, щото са малко доста тенденциозни....
но отдруга страна ако си в Америка к'во ти пука (за теб е важно да говориш как Америка е най-великата нация, да си турнеш американско знаме пред смотаната дървена къща, да имаш куп дългове, и да знаеш че смелата американска армия прави демокрация в Ирак) и сакън да не те чуят съседите, че говориш и мислиш по друг начин... тогава лошо:!:

мдааа...
от къде тръгнахме къде стигнахме с дискусията

Сря Юни 25, 2008 11:55 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Руската военна техника е върхЪ. Да не говорим за руските часовници

Русские часы - самы быстрее в мире

Сря Юни 25, 2008 1:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
tgi написа:
Колко новости в техниката си видял да дойдат откъм Русия напоследък.
Аз поне не съм видял нищо последните 50 години.

А от САЩ? Всеки вижда каквото му е удобно. :D

Е, айде сега, сигурен съм, че не е нужно да почвам да изреждам,
не може да не знаеш, че е истина - която не ми е нито удобна нито неудобна.

Всъщност по-скоро ми е неудобна, защото когато такива новости са идвали
от мене (оттук и/или от Европа) ресурсът, който са пускали против съответната
"новост" от щатите е надхвърлял най-параноичните ми очаквания....

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Юни 25, 2008 2:03 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Дефинирай "напоследък" и да почваме. :)

Сря Юни 25, 2008 2:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
Казах ти обичайния боен профил на стандартен американски самолет. Очаквам от тебе да ми кажеш каква е точно разликата между полигона и територия, лишена от всякакви средства за ПВО, по отношение на тестването на техниката.

Никаква. Говорим за различни неща.

Сря Юни 25, 2008 2:41 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Кольо, това "Но трябва да се отбележи и факта че в американските компании разработчиците не са американци" е супер несериозен аргумент. Отделно - американец е всеки, който се е родил в тая страна.
Реконструкторе - от както съм дошъл в щатите нямам и 5 мин гледане на телевизия, така че незнам как стигна до извода, че ми промиват мозъка. Отделен е въпроса, че може да бъде промит мозъка на човек, който иска да му бъде промит. Аз засега смятам, че не съм от тези хора :) . За яденето на балканска кухня за да се предпазя пък въобще ще го оставя без коментар. Правенето на части и възли за Сухой в Америка го дадох както пример срещу аргумента на Никола, че в Русия всичко било по-евтино и не трябва да сравняваме бюджетите 1:1.
И пак да ви напомня - няма човек в тоя форум, който компетентно да може да сравни руска и американска военна техника от един клас, т.е. всичко дето се пише по тая тема е ала-бала.

Сря Юни 25, 2008 3:51 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
И пак да ви напомня - няма човек в тоя форум, който компетентно да може да сравни руска и американска военна техника от един клас, т.е. всичко дето се пише по тая тема е ала-бала.

Сравнение може да се направи и то е показателно и за подхода при проектиране и за трудностите. Но иска доста писане.
Само ще отбележа, че братушките дължат доста от постиженията си в ракетната техника на открадната чужда технология. Имат добри конструктори, но без материали и технология не става, а и тоталитарната система пречеше много.

Сря Юни 25, 2008 5:25 pm
Профил

Мнение 
Desert Leo написа:
...Само ще отбележа, че братушките дължат доста от постиженията си в ракетната техника на открадната чужда технология.

Е те пък американците не крадат ли? Ама не само технологията ами направо институтите барабар с учените в тях. Ще спомена само ФонБраун и повече няма смисъл да се говори за "американската" астронавтика. :wink:
НАй-добро е българското оръжие ,правено по руски лиценз за продажба в ЛасВегас (ето, и в Арсенал правят ARM kонтролерчета - SAM7 с 30 инструкции и клок 600/мин) :D

Чет Юни 26, 2008 1:50 pm
Профил
Аватар

Мнение 
При окупирането на Германия са крали всички окупационни власти. Кой-каквото докопа. Оборудването на цели заводи е изнесено.
Въпросът е кой и как е развил полученото наготово и на каква цена.

А по отношение на АК - предпочитам китайския, че е поне по-евтин и се произвежда масово.
Като наистина български боеприпас признавам осколъчната граната ОГ-7 за РПГ-7 - първата и вероятно единствена българска разработка приета на въоръжение в НАТО преди България да бъде приета.

Чет Юни 26, 2008 3:00 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
колко пълнителя мислиш че ще издържи китайското АК :D Тези автомати не са правени дълго да надживеят многочисленият китайски войник при евентуално използване по предназначение. Цената на качествен автомат не надхвърля цената на 7-8 пълни пълнителя и тогава помисли откъде ще искаш да си купиш АК

Чет Юни 26, 2008 3:14 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами тъй де! Така и така ще ме пречукат, защо да се набутвам със скъпо оръжие. По-добре да дръпна бутилка шотландско за харброст със спестеното. :lol:

Чет Юни 26, 2008 5:10 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Реконструкторе - от както съм дошъл в щатите нямам и 5 мин гледане на телевизия, така че незнам как стигна до извода, че ми промиват мозъка.

Така звучиш. :roll:

Dimitar написа:
Отделен е въпроса, че може да бъде промит мозъка на човек, който иска да му бъде промит. Аз засега смятам, че не съм от тези хора :) .

А, не подценявай американските технологии в тая област. :D

Dimitar написа:
За яденето на балканска кухня за да се предпазя пък въобще ще го оставя без коментар.

Според някои конспиративни теории в храната слагат психотропни в-ва, за по-лесно усвояване на показаното по телевизията. :roll:

Dimitar написа:
Правенето на части и възли за Сухой в Америка го дадох както пример срещу аргумента на Никола, че в Русия всичко било по-евтино и не трябва да сравняваме бюджетите 1:1.

Значи въпросните възли са изцяло за граждански проект - Сухой СуперДжет. Когато говорим за военен НИОКР нещата в Русия са наистина в пъти по-евтини. Причините са няколко:
1. Руският инженер е сигурно 10 пъти по-евтин от американския си колега. Както и повечето неща, необходими за НИОКР. Допълнително, американските фирми са претрупани с абсолютно ненужни мениджъри, които освен че само пречат и нищо не вършат, и поглъщат големи количества пари.
2. Руските програми са далеч по-оптимизирани и рационални от американските. Американците имат навика да хвърлят милиарди за абсурдни и детински проекти, които, естествено, биват прекратени, когато се стигне до съществената (технически непреодолимата) част. Типични примери са СОИ, X-33, Команч и т.н.
3. Разхищение на средства. Не, че в Русия го няма, но в САЩ е особено силно изразено. Говорим не само за безумни проекти, като цитираните горе, ами и просто кражби за лични облаги.

Dimitar написа:

От доста време се занимавам с тематиката и се чувствам компетентен да изказвам мнение.

Пет Юни 27, 2008 10:14 am
Профил

Мнение 
Парите са хубаво и важно нещо , но сами по себе си не са достатъчни за решаване на проблеми и задачи. Ако беше обратното , то колко безсмъртни щеше да има (да ме не чуе дявола).
Около осемедесетте се развива следната история. В американската специализирана литература се появява съобщение, че Джон Едикойси е направил открите, което ще позволи скоро да бъден направен оптичен транзистор. Военното министерство е отделило 10 млн долара за реализиране на проекта. Какви са предимствата на оптичния транзистор пред електронния няма да обяснявам. КГБ не спи и веднага реагират. Проблематиката преди това е била дъвкана, но решение не е било намерено . В Ленинград има специализирани институти по оптика и създават отново група за да не изостанат в тази стратегическа област. Блъскат си главите 3-4 години, но напразно. На една международна конференция един руснак се осмелява да попита американския си колега за развитието на темата. Американецът му отговорил: О, той се оказа мошеник. След една година отишли да го проверяват и нито апаратура намерили, нито откривателя, нито парите. Всичко изчезнало.
Впрочем и ние още малко щяхме да се сдобием със свръхоръжие, ама секнаха фуражките в последния момент - Царичина. Ядец.

Моралът на руската армия в момента съвсем не е висок. Показва го и филмчето, което пуснах по-горе, има и отрицателни коментари на самите руснаци във форума послучай парада на 9 май.

Пет Юни 27, 2008 12:22 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 102 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Следваща